Golf 7.5 1.4 TSI Yakıt Tüketimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KsmYN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ekli dosyayı görüntüle 80693

2017 1.4 TSI 150HP 19” jantlarla son kaydettiğim veri. En agresif kullandığım dönemlerde bile 8 litrenin üstünü görmedim. 10 litreler normal değil ama siz paylaştığım gibi “uzun süreli”, “yakıt aldıktan sonra” “sıfırlamadan itibaren” verilerinin görüntüsünü buradan paylaşırsanız ekrandaki bilgilere göre daha

Hocam sizin bu mk8,5 impresyon yakıt verisi olayıda asgari Ücret tespiti komisyonunda acıklanacak sanırım. (20 gündür masada çay / kek yiyip icip dağılıyorlar)
Refah payı dahil / hariç şu yakıt verinizi görelimde alacak olana almayı düsünene faydası olsun.

**** +5000 km yi devirmek yakıt rodajı bitti rayına oturdu anlamında reel sonuç verir kabul.

Bana özel yakıt aldıktan sonra medya verisini fotolayıp paylasırsanız cok iyi olur (+250? +350? +450? km yol yapılmıs yakıt aldıktan sonra verisi tabi)
Değerli Üstadım,

Siteminizde son derece haklısınız.

Ancak bir yemek ısmarlama hediyesi sundum doğrubtahminde bulunacak arkadaşa.

O yüzden doğru tahmini bulana kadar sonuç paylaşmayı düşünmüyorum.

Ama size özel mesaj yazma şansım varsa paylaşayım.

Eskiden nasıldı ortalamanız ?
Aynı yollarda aynı tarzda kullanımla son zamanlarda tüketim arttıysa, altında yatan bir sebep vardır.

Fabrika verisine ancak trafiğin olmadığı ve kırmızı ışığın da az olduğu, genelde 70-80 km hızla sürebileceğiniz yollarda ulaşabilirsiniz.
Arabayı yeni aldım kardeş eski halini bilmiyorum sizlerde durum nasıl 8 10 litre arasıysa ortalama normal diyeceğim ama 5 litre yakıyor diyenler var ben 5 litreyi uzun yolda göremedim o yüzden konu açtım

Yaşanılan semt çok önemli. Keçiören gibi yokuş ve trafikli yer ise sabah akşam da trafiğe kalınıyorsa normal bu tüketim. Ama konya yolu üzerinden aka aka ilerleyen trafikte gidiliyorsa çok çok yüksek. Benim Ankara'da ortalama tüketim 6.5 7.5 arası geziyor 1.4 125hp DSG golf7de.
Evet kardeş keçiörende ve trafigin yoğun olduğu vakitlerde kullanıyorum gecen hafta gölbaşı mogan tarafına gittim hemen 6 litrelere düştü normal demekki

2004 golf 5 aracım var ortalama tüketim 11,5 ben buna fazla diyorum sizin araçlarınız daha yeni ama bana yakın yakıyormuş..

Ekli dosyayı görüntüle 80693

2017 1.4 TSI 150HP 19” jantlarla son kaydettiğim veri. En agresif kullandığım dönemlerde bile 8 litrenin üstünü görmedim. 10 litreler normal değil ama siz paylaştığım gibi “uzun süreli”, “yakıt aldıktan sonra” “sıfırlamadan itibaren” verilerinin görüntüsünü buradan paylaşırsanız ekrandaki bilgilere göre daha doğru çıkarım yapılabilir.
Aracı alalı bir ay oldu ve şuan daha sadece şehir içi 300 km falan aca yaptım bir de cok kısa mesafe kullanıyorum dur kalk 3 km 2 km falan markete git gel çocukları kursa götür gel büyük ihtimal bu yüzden yüksek gecen ankaranı bir ucunda diğer ucuna gittim hemen 6 litrelere indi şuan bir depo bitti yakıt alımından sonra ortalama kullanım 8 litre gösteriyor depoyu tekrar fulledim yaptığım
hesaba göre 4 lira yakmış eski atabam 2007 golf 5 ti o şehir içi 6.5 lira yakıyodu bence 4 lira cok iyi

2004 golf 5 aracım var ortalama tüketim 11,5 ben buna fazla diyorum sizin araçlarınız daha yeni ama bana yakın yakıyormuş..
Bende 2007 1.4 tsi 140 lık vardı 12.5 şehir içi şehirdışıda 8 di çok memlumdum sırf yakıt için sattım

Aracı alalı bir ay oldu ve şuan daha sadece şehir içi 300 km falan aca yaptım bir de cok kısa mesafe kullanıyorum dur kalk 3 km 2 km falan markete git gel çocukları kursa götür gel büyük ihtimal bu yüzden yüksek gecen ankaranı bir ucunda diğer ucuna gittim hemen 6 litrelere indi şuan bir depo bitti yakıt alımından sonra ortalama kullanım 8 litre gösteriyor depoyu tekrar fulledim yaptığım
hesaba göre 4 lira yakmış eski atabam 2007 golf 5 ti o şehir içi 6.5 lira yakıyodu bence 4 lira cok iyi
Lira hesabıyla tüketim hesaplayamazsınız. Yakıtın fiyatı değişir hesap değişir. Ekranda sadece ortalama yakıt tüketimi değil başka veriler de var o yüzden fotoğraflarını çekip buraya atarsanız daha sağlıklı yorum yapılabilir.

Bugün çektim.
1.2 tsi
Şehir içi, hatta "mahalle içi kullanım" diyeyim.
Okul, market, pazar, fırın... hepsi 1 - 2 - 3 kmlik kısa mesafeler. Nadiren 10-15 km sürdüğüm günler oluyor.

Ekli dosyalar

• 1000043608.jpg
    1000043608.jpg
    190.7 KB · Görüntüleme: 6

Geri