Golf 7.5 1.4 TSI Yakıt Tüketimi

KsmYN

Yeni Üye
İsim
Kasım
Araç
Golf 7.5 14.tsi
Arkadaşlar merhaba 2017 golf 7.5 1.4 Tsi 150 beygir aracım var. Ankara trafiğinde bir aydır sakin bir şekilde kullanmama rağmen ortalama yakıt tüketimi 10 10.5 civarı bu yakıt normal mi çünkü fabrika verileri 6 litre civarı ki bunu gören var mı bilmiyorum. Sizin araçlarınızın yakıt ortalamaları nasıl. Bir sorun varsa nasıl bir çözüm yolu var.

Sabahları 1 derece
Aksamları 4-5 derece ankara (son 15 gündür)

Foto da 6,7 olmus tüketimim... güzergahım hep düz yol....
Ortalama hız 15 olsaydı ne yakardı bu tdi?

7,5 ? 7,7 ?

Birde dikmen keklik zirvelerinde oturdugunu düşün ?

Ne güzel zirve den sabahları saldım çayıra Misali full relax sal gitsin diyceksiniz . Dikmen caddesi keklikten itibaren deniz kuvvetlerine kadar 13 tane trafik lambası var. Full trafikli dur kalk inişin hicbir anlamı yok. Öyle minimal yakıtla saldım indim 5 dakka da diyemezsin. Ankaralılar icin öz türkçe bir anlatım sanırım Yoksa kayserili , izmirli biri ne bilir dikmen kekligi ???

Aksamları bu isin tırmanışı var

Bu arada deniz kuvvetleri - dikmen keklik arası tırmanma mesafesi tam 9,5 km

Bu güzergahı 15 km/h ortalama hızla hergün sabah aksam tekrarlayan bir tdi golf 9-9,5 litre yakar .

IMG_20241221_140831.jpg

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba 2017 golf 7.5 1.4 Tsi 150 beygir aracım var. Ankara trafiğinde bir aydır sakin bir şekilde kullanmama rağmen ortalama yakıt tüketimi 10 10.5 civarı bu yakıt normal mi çünkü fabrika verileri 6 litre civarı ki bunu gören var mı bilmiyorum. Sizin araçlarınızın yakıt ortalamaları nasıl. Bir sorun varsa nasıl bir çözüm yolu var.
Eskiden nasıldı ortalamanız ?
Aynı yollarda aynı tarzda kullanımla son zamanlarda tüketim arttıysa, altında yatan bir sebep vardır.

Fabrika verisine ancak trafiğin olmadığı ve kırmızı ışığın da az olduğu, genelde 70-80 km hızla sürebileceğiniz yollarda ulaşabilirsiniz.

Sabahları 1 derece

7,5 ? 7,7 ?

Ne güzel zirve den sabahları saldım çayıra Misali full relax sal gitsin diyceksiniz . Dikmen caddesi keklikten itibaren deniz kuvvetlerine kadar 13 tane trafik lambası var. Full trafikli dur kalk inişin hicbir anlamı yok. Öyle minimal yakıtla saldım indim 5 dakka da diyemezsin. Ankaralılar icin öz türkçe bir anlatım sanırım Yoksa kayserili , izmirli biri ne bilir dikmen kekligi ???

Bu güzergahı 15 km/h ortalama hızla hergün sabah aksam tekrarlayan bir tdi golf 9-9,5 litre yakar .

Ekli dosyayı görüntüle 80674
Bu ekrandaki ortalama yakıt 1.5 tsi impressionda nasıl olur acaba ?

Dizelden benzinliye geçme fikri/olasılığı/hayali bu yönden endişe veriyor mu size ?

Sabahları 1 derece

7,5 ? 7,7 ?

Ekli dosyayı görüntüle 80674
Bende dikmen civarındayım, işe giderken konya yolundan aşağı akıyor, ortalama 4 5 arasını görüyorum. Ama dönüşte trafikte o yokuşu çıkarken ortalama 8-10 arası oluyor tüketim gerçekten

Dizelden benzinliye geçme fikri/olasılığı/hayali bu yönden endişe veriyor mu size ?
1.5 impression ekonomik potansiyeli çok yüksek bir araç. Benim uzun süreli ortalamam 5'in oldukça altında

Ben kasım ayındaki fiyatına göre full helal ettim parasını impresiyon 8,5 lara
Opak 1265
Metalik 1290-1300

Bu paraya iyi araba demistim.

Su an zaten impresyon hicbir bayide yok

Benim acelem yok (zaten @Kartal1903 ün aracında bedavadan arızasızlık hatasızlık yakıt tüketimi , trimsizlik durumlarını 7-8 bin km takip edicem )

İkinci Bir fırsat yada 3. Bir fırsat bu paraya kaçmaz durumu dogarsa 2017 tdi manuel golften 2025 impresiyon golfe gecebilirim

Style manuel 8,5 olsaydı tamam bütceyi denklestirmek çok zor olurdu ama gaza gelme durumu ultra depreşirdi tabi

@GolfTutkulu

2019 a kadar bayiye gidip tamam ben 1,5 ay araç beklerim deyip masa başında donanım ekleyerek özel sipariş araç oluşturulurdu.

Ben MANUEL style golfü donanım ekleme degil donanım cıkartma olarak olustursam mesela?

Sunroof istemiyorum (çıkart)
e-tsi 116 lık istemiyorum , karadüzen TSİ 116 lık istiyorum
Acc + serit takip istemiyorum çıkart (aracı ben kullanıcam elektronik valeye araç teslim etmem)

Dsg yi çıkarttık manuel şanzuman ekledik

Araç fiyatı xxxxx fiyata düstü (tam benlik style manuel oldu şimdi)

Yaşanılan semt çok önemli. Keçiören gibi yokuş ve trafikli yer ise sabah akşam da trafiğe kalınıyorsa normal bu tüketim. Ama konya yolu üzerinden aka aka ilerleyen trafikte gidiliyorsa çok çok yüksek. Benim Ankara'da ortalama tüketim 6.5 7.5 arası geziyor 1.4 125hp DSG golf7de.

Bende dikmen civarındayım, işe giderken konya yolundan aşağı akıyor, ortalama 4 5 arasını görüyorum. Ama dönüşte trafikte o yokuşu çıkarken ortalama 8-10 arası oluyor tüketim gerçekten

Sabahları full trafikli dur kalklı 13 adet trafik lambalı dikmen caddesinden iniş icin durum can sıkar.

Ama yukardan konya yoluna baglanıp biraz daha relax iniş yapılır dogru. Ama son 1,5 yıldır
Konya yolu inisi bile delirtiyor (sabah 08 civarlarında) özellikle taurusa yaklasıktan itibaren

IMG_9502.jpeg

2017 1.4 TSI 150HP 19” jantlarla son kaydettiğim veri. En agresif kullandığım dönemlerde bile 8 litrenin üstünü görmedim. 10 litreler normal değil ama siz paylaştığım gibi “uzun süreli”, “yakıt aldıktan sonra” “sıfırlamadan itibaren” verilerinin görüntüsünü buradan paylaşırsanız ekrandaki bilgilere göre daha doğru çıkarım yapılabilir.

Geri
Üst Alt