1.5 TSI Hortum da Sıkıntı Olup Olmadığı - Kanister Valfi

thelordof

Katılımcı Üye

İsim
Samet
Araç
Tiguan Elegance 1.5TSI evo2
Merhabalar, yarın uzun yola çıkmadan önce kaputu açıp kontrol edeyim dedim. Hortum/lar dikkatimi çekti.

Bazı videolar görmüştüm onlarda da vardı. Kronik sorun mu bilemedim. Özellikle ilk çalıştırmada rolanti düşse bile ufaktan sanki araç zincirliymiş gibi ses gelmesi bu aralar dikkatimi de çekmişti.

Bu hortumlar ne hortumudur?

Aciliyeti varsa hemen yetkili servise götüreceğim.

Ekli dosyalar

• kaput.jpg
    kaput.jpg
    165.2 KB · Görüntüleme: 53
  • kaput2.jpg
    kaput2.jpg
    197.6 KB · Görüntüleme: 55
  • kaput3.jpg
    kaput3.jpg
    178.2 KB · Görüntüleme: 52

Merhaba, depo havalandırma hortumu diye geçiyor. Aynı sorunu geçen ay yaşadım kronik sorun. Yetkili serviste hortumu değiştirdim. İşçilik dahil 7100 fatura çıktı.

İlgili konu;

https://www.golftutkusu.com/topic/23831-golf-7-5-kanister-valfi-yirtilma-tamiri-hakkinda-soru/
Peki uzun yola gidilir mi? Daha yeni başlamış gibi.

DXD yeni tip motor ama bunda da çözüm bulamamışlar anlaşılan.

Geçen hafta bakım sırasında nasıl görememişler şaşırdım. Bakım öncesi kaput içi video foto çekmiştim. O zamanda varmış.

Upvote 0
Peki uzun yola gidilir mi? Daha yeni başlamış gibi.

DXD yeni tip motor ama bunda da çözüm bulamamışlar anlaşılan.

Geçen hafta bakım sırasında nasıl görememişler şaşırdım. Bakım öncesi kaput içi video foto çekmiştim. O zamanda varmış.
Sizin hortumlarda delik mi var fotoğraflardan tam anlaşılmıyor. Ben bu şekilde aracı ne kadar süre kullandım bilmiyorum araç uyarı ışığı yakmamıştı. Ben de kaputu açınca farketmiştim. Servise sorduğumda en kısa sürede değiştirsen iyi olur demişti.

Upvote 0
Sizin hortumlarda delik mi var fotoğraflardan tam anlaşılmıyor. Ben bu şekilde aracı ne kadar süre kullandım bilmiyorum araç uyarı ışığı yakmamıştı. Ben de kaputu açınca farketmiştim. Servise sorduğumda en kısa sürede değiştirsen iyi olur demişti.
Göründüğü gibi ucundan kırılmış. 12800 km de üstelik.

Upvote 0
Kırık olmayabilir. Benim sıfır takılan hortumun da görüntüsü bu şekilde. Bendeki gibi sağa sola oynattığınızda ses farkı oluyor mu ?

O kadar ses yok ama dokunup da denerim. Sizde bariz yırtılma olmuş. Bende ucunda kırıklık olarak başlamış.

Araç uyarı verdi miydi?

Upvote 0
O kadar ses yok ama dokunup da denerim. Sizde bariz yırtılma olmuş. Bende ucunda kırıklık olarak başlamış.

Araç uyarı verdi miydi?
Hayır uyarı vermedi. Kırıklık dediğiniz yer fotoğrafta işaretlediğim yer ise orası normal görünüyor. Bendeki hortum da bu şekilde. Ses farkına göre daha doğru sonuca varılabilir.

kaput2.jpg

Upvote 0
Hayır uyarı vermedi. Kırıklık dediğiniz yer fotoğrafta işaretlediğim yer ise orası normal görünüyor. Bendeki hortum da bu şekilde. Ses farkına göre daha doğru sonuca varılabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 80328

Aynen orası. Arka tarafı bütün üst kısmında ufak kırılmış. Sesi test edeceğim.

Sıfır hortumda bile bende ki gibi mi görülecek?

Upvote 0
Hortum şekli öyle gibi duruyor. Yani ana hortum içte dışı kaplama. Kontrol ettiğinizde yağ var mı o kısımda.

Upvote 0
Hortum şekli öyle gibi duruyor. Yani ana hortum içte dışı kaplama. Kontrol ettiğinizde yağ var mı o kısımda.
İyice elledim. Parça sıkıydı. Herhangi ses değişikliği yapmadı.

O kısım biraz fazla toz çekmiş ama elimde bariz yağ hissetmedim. Geçen hafta bakım öncesi yağı kontrol ettiğimde yarım litre eksiltme vardı.

Upvote 0
Upvote 0
O hortumun kendisi değil hocam, dıştaki ek koruma kılıfı. Bir kusur oluşturmaz ancak göze hoş görünmüyor tabiki.

Upvote 0
O hortumun kendisi değil hocam, dıştaki ek koruma kılıfı. Bir kusur oluşturmaz ancak göze hoş görünmüyor tabiki.
Kılıfın ucu neden öyle enteresan. Makina takarken kırmış anlaşılan.

Upvote 0

Geri
Üst Alt