Aynalardaki Amerikan parklar

Boeing738

Üye
İsim
Boeing737
Araç
Golf 7
Arkadaşlar selamlar, aynalara ledli kayan sinyal montajını tamamladım. E geriye de sadece Amerikan parklarla birlikte yanmasını sağlamak kaldı. Şuanda aracımda J farlar mevcut ve far anahtarı sıfır konumunda turuncu ledler yani Amerikanlar yanıyor, parklara aldığımda ise beyaz j ler yanıyor. Öyle ayarlamasını istemiştim kodlamacıdan. Araştırdığımda Aynalardaki Amerikanların kodlamayla aktif edildiğini söyleyende var, imkansız olduğunu sadece modülle aktif edildiğini söyleyen de var. Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar var mı, veya yaptıranlar varsa eğer yeşillendirebilir konuyuIMG_1545.jpeg

Amerikan park bu değil ki..
Bir de aynada Amerikan park olmaz zaten. Kim üretiyor böyle saçma şeyleri anlamıyorum.

https://www.golftutkusu.com/topic/16803-amerikan-park-lambasi-olayi/
Doğrusu Ney ogzogz?

"Amerikan park" olarak bilinen modifikasyonun adi, aslinda ABD'deki araç aydinlatma standartlarindan kaynaklanmaktadir. Amerikan araçlarında, genellikle ön sinyaller sürekli olarak yanar (düsük parlaklikta) ve sinyal verdiginizde bu ışık daha parlak bir sekilde yanip söner. Bu, Amerika'daki yasal düzenlemelerden dogan bir özellik oldugu için, bu tarz aydinlatma"AMERİKAN PARK" adiyla anilmaktadir.
Kısacası: “Yanıp sönen sinyallerin devamlı olarak yanmasına ‘saçmalık’ harici verilen isim”

Sizin sorduğunuz kimin ürettiği sorusuna cevap olarak hocam. Benim sorum da; sizin için bu Amerikan değilse sizin dediğiniz nedir? :)

Doğrusu Ney ogzogz?

"Amerikan park" olarak bilinen modifikasyonun adi, aslinda ABD'deki araç aydinlatma standartlarindan kaynaklanmaktadir. Amerikan araçlarında, genellikle ön sinyaller sürekli olarak yanar (düsük parlaklikta) ve sinyal verdiginizde bu ışık daha parlak bir sekilde yanip söner. Bu, Amerika'daki yasal düzenlemelerden dogan bir özellik oldugu için, bu tarz aydinlatma"AMERİKAN PARK" adiyla anilmaktadir.
Kısacası: “Yanıp sönen sinyallerin devamlı olarak yanmasına ‘saçmalık’ harici verilen isim”

Sizin sorduğunuz kimin ürettiği sorusuna cevap olarak hocam. Benim sorum da; sizin için bu Amerikan değilse sizin dediğiniz nedir? :)

Burası Türkiye.

Türkiye'de araç aydınlatma standartlarında böyle bir şey yok.

Özentilikten başka bir şey değil.

Bir de aynadaki sabit yanakcakmış.
Oldu, arkadaki de sabit yansın..
Müthiş.

Gerekli açıklamayı yaklaşık 3 sene önce konu olarak yazmışım.
Orada Golf için olması gereken Amerikan parklı far modelleri var. Neresinde olur nasıl olur oradan öğrenin.

Sizin yapmayı düşündüğünüz uygulamanın Amerika’deki Araç Aydınlatma Standarları ile uzaktan yakından alakası yoktur,

40 sene önce üretilen ve USA ‘ya ithal edilen araçların bazılarında sinyal lambaları sabit yanardı, bazılarında ise çamurluk kısımlarında turuncu lambalar olurdu, Bizim insanımız bu ışıkları çok sevdi önüne gelen her araca kafasına göre uyumlu olmayan bir şeyi uygulamaya başladı, Sabit yanan bir ampülün üreteceği farın iç kısmındaki ısıyı artıracağı için Euro specs farlar ile USA specs farların iç ısı yönetimi farklı tasalarmaktadır,

Ancak tabii bizde buna dikkat edilmez, bizde olayın işleyişi; Arabam şekil önümden çekil mantığıyla işler, bu sözü o kadar benimsemişiz ki şarkı sözü bile olmuştur, klasik Türk aklı bu şekilde işlemektedir,

Aşşsğıdaki resimler USA versiyon MK7 ve Mk7,5 araçların farlarıdır, Özetlersek sizin yapmayı düşündüğünüz uygulamanın Amerikan Aydınlatma Standarları ile her hangi bir alakası yoktur ;

d799eee2-e464-4513-bc10-25d20e5de72b-jpeg.54620

53813133-a3de-42a5-884e-4df94ad32266-jpeg.54619

Burası Türkiye.

Türkiye'de araç aydınlatma standartlarında böyle bir şey yok.

Özentilikten başka bir şey değil.

Bir de aynadaki sabit yanakcakmış.
Oldu, arkadaki de sabit yansın..
Müthiş.

Gerekli açıklamayı yaklaşık 3 sene önce konu olarak yazmışım.
Orada Golf için olması gereken Amerikan parklı far modelleri var. Neresinde olur nasıl olur oradan öğrenin.
3 sene önceki gerekli açıklamanızı gerekli görmediğimden verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ediyorum.

He evet özentilik, sizin de yıllar önce aracınızın aydınlatma standartının dışına çıkıp forumda paylaşıp taktığınız led farlar gibi.

3 sene önceki gerekli açıklamanızı gerekli görmediğimden verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ediyorum.

He evet özentilik, sizin de yıllar önce aracınızın aydınlatma standartının dışına çıkıp forumda paylaşıp taktığınız led farlar gibi.
Sap ile saman nasıl ayırt edilemeze güzel örnek.

Kullandığım Osram full LED far. Sonradan değiştirmiş LED lamba değil.
ECE R6/R7/R48/R87/R112'ye göre ECE sertifikalı.
Öyle abidik gubidik kodlamalar yok. Tavsiye derim alıp takınız.

Doğrusu Ney ogzogz?
Bu arada konunun "Ney" ile alakası yok.

Son düzenleme:
Sap ile saman nasıl ayırt edilemeze güzel örnek.

Kullandığım Osram full LED far. Sonradan değiştirmiş LED lamba değil.
ECE R6/R7/R48/R87/R112'ye göre ECE sertifikalı.
Öyle abidik gubidik kodlamalar yok. Tavsiye derim alıp takınız.

Bu arada konunun "Ney" ile alakası yok.
keşke dünyada sadece kodlamalar abidik gubidik olsa…

Neyse sertifikalı farlarınızla size iyi forumlar, gerginliği ne kadar siz başlatmış olsanıza konuyu farklı yerlere çekmeye gerek olmadığını düşünüyorum.

Bu arada standart dışı olmayan farların parça numarasını ekleyeyim. 5G1052163
Aşağıda da Doğuş Oto yedek parçadan alınan teklif..
@ogzogz Ben direkt doğuş yedek parçadan fiyat almıştım.Şasiye uygun tek far bu var elimizde demişlerdi.Resimdeki Mart fiyatlarıydı.

Neyse sertifikalı farlarınızla size iyi forumlar, gerginliği ne kadar siz başlatmış olsanıza konuyu farklı yerlere çekmeye gerek olmadığını düşünüyorum.

Teşekkür ederim.
Gerginlik yok. Olmaması gereken yani yanlış bilinen gerçekleri öğrenmiş oldunuz.
Konuyu farklı yere çekmemeniz gerektiğinin de farkına vardığınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bu arada standart dışı olmayan farların parça numarasını ekleyeyim. 5G1052163
Aşağıda da Doğuş Oto yedek parçadan alınan teklif..

Teşekkür ederim.
Gerginlik yok. Olmaması gereken yani yanlış bilinen gerçekleri öğrenmiş oldunuz.
Konuyu farklı yere çekmemeniz gerektiğinin de farkına vardığınız için teşekkür ederim.
Parça numarası için de ben teşekkür ederim belki başka arkadaşların işine yarayabilir sonrasında.

Ama yazdığınız, en güvenli sürüş uzmanı benim tarzında olan cümlelere emin olun bir başkası bu kadar anlayışlı karşılamayabilir. Çünkü normalce sorulan bir sorunun altına sizin tabirinizle “abidik gubidik” ifadelerini kullanarak konuyu oraya getirmenin başlangıcı orası.

Parça numarası için de ben teşekkür ederim belki başka arkadaşların işine yarayabilir sonrasında.

Ama yazdığınız, en güvenli sürüş uzmanı benim tarzında olan cümlelere emin olun bir başkası bu kadar anlayışlı karşılamayabilir. Çünkü normalce sorulan bir sorunun altına sizin tabirinizle “abidik gubidik” ifadelerini kullanarak konuyu oraya getirmenin başlangıcı orası.
Çok sağolun anlayışınız için.

Basitçe sorulmuş sorunun altında ayna ledinin sabit yanması var.
Nasıl olması gerektiğinin linkini eklemiş olmama rağmen konu hakkında Amerikan park tanımı yapıp gülümseme emojisi koymak da pek normal karşılanacak durum değildir.

Ben güvenli sürüş uzmanı değilim. Sadece tecrübe ettiğim olumsuz durumların altını çiziyorum. Çünkü hepimiz aynı trafik içindeyiz. Belirli standartlar dışına çıkmak trafikte olumsuz sonuçlar doğurabilir.
Abidik gubidik durumu da benim kullandığım aracın standartlar dışında yani saçma sapan bir aydınlatmamın olmadığının altını çizmek içindir.

Çok sağolun anlayışınız için.

Basitçe sorulmuş sorunun altında ayna ledinin sabit yanması var.
Nasıl olması gerektiğinin linkini eklemiş olmama rağmen konu hakkında Amerikan park tanımı yapıp gülümseme emojisi koymak da pek normal karşılanacak durum değildir.

Ben güvenli sürüş uzmanı değilim. Sadece tecrübe ettiğim olumsuz durumların altını çiziyorum. Çünkü hepimiz aynı trafik içindeyiz. Belirli standartlar dışına çıkmak trafikte olumsuz sonuçlar doğurabilir.
Abidik gubidik durumu da benim kullandığım aracın standartlar dışında yani saçma sapan bir aydınlatmamın olmadığının altını çizmek içindir.
Siz de sağolun
Evet hepimiz aynı trafiğin içerisindeyiz, inanılmaz derecede photon tarzı far takıp arka sisleriyle gezen elemanlar zaten herkesi irite eder onlara bir çözüm bulunması şart. Ama benim sorum bir zararı dokunmayacak şekilde aynadaki ledlerin yanmasıydı. Bu arada emojiyi normal karşılayabilirsin Forumda diğer konularıma da bakarsanız genelde emoji kullanarak yanıt veririm. Kinaye anlamında koymadım siz sanırım onu yanlış anlayıp cevap verdiniz.

Siz de sağolun
Evet hepimiz aynı trafiğin içerisindeyiz, inanılmaz derecede photon tarzı far takıp arka sisleriyle gezen elemanlar zaten herkesi irite eder onlara bir çözüm bulunması şart. Ama benim sorum bir zararı dokunmayacak şekilde aynadaki ledlerin yanmasıydı. Bu arada emojiyi normal karşılayabilirsin Forumda diğer konularıma da bakarsanız genelde emoji kullanarak yanıt veririm. Kinaye anlamında koymadım siz sanırım onu yanlış anlayıp cevap verdiniz.

Halojen tasarım fara halojen ampul yerine LED ampul takılınca oluşan olumsuz durumun farkındasınız.
Daha fazlası..
https://www.golftutkusu.com/topic/12358-halojen-far-ampul-neden-led-ile-degistirilmemeli/
Sadece arka değil ön sis lambasını da olumsuz hava olmadan açılmaması gerektiğinin farkındasınız..
Daha fazlası..
https://www.golftutkusu.com/topic/12514-gereksiz-sis-lambasi-kullananlar/

Şimdi gelelim aynadaki sinyal lambasının devamlı yanmasına.
Ben farkındayım. Refleksim iyi. İki defa bakmadan sinyalinizin sabit mi yanıyor sinyal mi veriyor anlayabilirim.
Yanınızda seyrettiğiniz bir araçta ayna sinyali yandığında yol istiyor mu istemiyor mu , yola çıkacak mı çıkmayacak mı ikilemine düşürecektir.

Yani sonuca gelirsek bence siz de zamanla bu isteğinizin aslında yukarıda da belirttiğiniz gibi sis lambası açık sürücülerden farkı olmadığını anlayacaksınız. Aracınız gayet güzel görünüyor. En dikkat çekici Golf sade Golf'tür, kurallı kullanılan Golf'tür.
Benim düşüncem bu yönde.
Tepkim aslında trafikte başkasını rahatsız edecek tüm standart dışı uygulamalaradır.

Halojen tasarım fara halojen ampul yerine LED ampul takılınca oluşan olumsuz durumun farkındasınız.
Daha fazlası..
https://www.golftutkusu.com/topic/12358-halojen-far-ampul-neden-led-ile-degistirilmemeli/
Sadece arka değil ön sis lambasını da olumsuz hava olmadan açılmaması gerektiğinin farkındasınız..
Daha fazlası..
https://www.golftutkusu.com/topic/12514-gereksiz-sis-lambasi-kullananlar/

Şimdi gelelim aynadaki sinyal lambasının devamlı yanmasına.
Ben farkındayım. Refleksim iyi. İki defa bakmadan sinyalinizin sabit mi yanıyor sinyal mi veriyor anlayabilirim.
Yanınızda seyrettiğiniz bir araçta ayna sinyali yandığında yol istiyor mu istemiyor mu , yola çıkacak mı çıkmayacak mı ikilemine düşürecektir.

Yani sonuca gelirsek bence siz de zamanla bu isteğinizin aslında yukarıda da belirttiğiniz gibi sis lambası açık sürücülerden farkı olmadığını anlayacaksınız. Aracınız gayet güzel görünüyor. En dikkat çekici Golf sade Golf'tür, kurallı kullanılan Golf'tür.
Benim düşüncem bu yönde.
Tepkim aslında trafikte başkasını rahatsız edecek tüm standart dışı uygulamalaradır.
(En dikkat çekici Golf sadece Golf’tür) benim için olayın özeti budur. 👍

Geri
Üst Alt