Golf 8.5 Kırmızı yıldızlı uyarı

Ahmeterdicete

Yeni Üye
İsim
Ahmet Erdi Çete
Araç
Golf 8.5
Arkadaşlar bugün öndeki araca biraz hızlı yaklaşınca kadranda kırmızı yıldız araç resmi olan uyarısı çıktı böyle bir ikazla karşıalaşan oldu mu arıza lambası gibi değildi ama uyarı gibiydi

Araca çarpacaksın ben freni üstlenemeyebilirim asistan sistemlere şuan için güvenme anlamına gelir.
Hocam teşekkür ederim aynen öyle oldu biraz hızlı gidince şaşırdı sanırım araç genelde sakin kullanırım 😊😊

Arkadaşlar bugün öndeki araca biraz hızlı yaklaşınca kadranda kırmızı yıldız araç resmi olan uyarısı çıktı böyle bir ikazla karşıalaşan oldu mu arıza lambası gibi değildi ama uyarı gibiydi

1000042492.jpg
Şöyle bir şey miydi.
Çarpışma uyarısıdır bu.

Benim eski araçta daha büyük çıkıyordu:)

IMG_2746.png

Volkswagen, kullanma kılavuzuna bu uyarılar ve anlamlarını yazmamış olması enteresan.

Volkswagen, kullanma kılavuzuna bu uyarılar ve anlamlarını yazmamış olması enteresan.

Geçen böyle bir konuda bahsetmiştim örnekleriyle olmayan hiçbir şey yok sadece şaseyi Volkswagen uygulamasına yapıştırıyorsunuz orada her şeyi görüyorsunuz... arkadaşlar muhtemelen nereden bakacaklarını bilmiyorlar...

IMG_2747.jpeg

Telefonlarınıza indirin arkadaşlar...

IMG_2748.jpeg

Son düzenleme:
Geçen böyle bir konuda bahsetmiştim örnekleriyle olmayan hiçbir şey yok sadece şaseyi Volkswagen uygulamasına yapıştırıyorsunuz orada her şeyi görüyorsunuz... arkadaşlar muhtemelen nereden bakacaklarını bilmiyorlar...

Ekli dosyayı görüntüle 80380

Telefonlarınıza indirin arkadaşlar...

Ekli dosyayı görüntüle 80381

Daha önce ben de link paylaşmıştım.
Şasi numarasını öğrenebilirseniz aşağıdan dijital olarak görebilirsiniz.

https://userguide.volkswagen.de/public/vin/login/tr_TR

Aslında bu uyarıların anlamları kullanma kılavuzunda olmaması imkansız. İlk başvurulacak yer orasıyken son zamanlarda çokça daha önce konuşulmuş konu ya da sorun olmayan konuları görünce altını çizmek istetim.

Aslında bu uyarıların anlamları kullanma kılavuzunda olmaması imkansız. İlk başvurulacak yer orasıyken son zamanlarda çokça daha önce konuşulmuş konu ya da sorun olmayan konuları görünce altını çizmek istetim.

Aynen...

Kullanma klavuzunda anlamını açıklamaktan ziyade görsel uyarının yanında açıklaması çıkmalı bence. Güzel güzel ekranlar yapıyorlar kullanışlılığı ikinci planda bırakıyorlar.

Farklı markalarda açıklamalı şekilde gördüm daha kullanışlı geldi.

Kullanma klavuzunda anlamını açıklamaktan ziyade görsel uyarının yanında açıklaması çıkmalı bence. Güzel güzel ekranlar yapıyorlar kullanışlılığı ikinci planda bırakıyorlar.

Üstad göstergede her ikona bir açıklama koyarsa birde bunu bütün dillerde yaparsa o eeprom'un hafızası dolar sığmaz mikro işlemci koysa aşırı maliyet. Mecbur çare ikon.

İkon bence yeterlidir.
Nasıl ki trafik levhalarında açıklama yok, e bir zahmet kullanma kılavuzunu okusunlar.

İkaz lambaları ve anlamlarını ekledim.
1000077029-01.jpeg
1000077030-01.jpeg

Kullanma kılavuzuna bakmak bazen akla gelmeyebilir. Telefonunuzda bulunsun.

Son düzenleme:

Geri
Üst Alt