Hocam internette fiyat farkı çok fazla 35 TL Swag, Febi kargo ile 220 TL ye denk geliyor. Tabi bir civata parçası deyip geçmek istemiyorum araçta eski, sorun çıkarmadı çok şükür başıma bundan sonra da küçücük parça için sıkıntı çıksın istemiyorum.Ben Febi kullanıyorum. Zaten fiyat farkı çok yok galiba ama en azından çok daha bilindik bir marka.
Ayrıca ben her yağ değişiminde yeni bir tane takıyorum. Zaten en ucuz malzemelerden birisi.
O zaman alıyorum zaten ön arka fren balatası yanında alıyorum 35 TL. Zaten alacaktım ustaya da sorarım dedim olmazsa atarım kenara zor zamanlar için durur demiştim. Teşekkür ederim bilgi için.Beko=Arçelik
SWAG=Febi
Çok da anlam yüklemeyin, alt tarafı çelik bir civata ve pul. Orijinalinden ne kadar farklı olabilir ki?
Ben kullandım, +- bir farkı yok.
Peki hocalarım TRW fren balatası konusunda fikriniz nedir? Ben daha önceden aldığım balata markasını hatırlamıyorum ama çok memnun kalmıştım 30 bin km den beri hiç ötmedi yeni yeni ötmeye başladı. Bir de paletli kepçelerin çıkardığı palet gıcırtıları var onun gibi bir ses çıktı arabadan arasına taş vs girmiş olabileceğini düşünüyorum hem de bunun kontolü için değiştirmek istiyorum zaten aşınmıştır diye düşünüyorum. Ön ve arka balata seti aldım TRW marka sizce bu marka nasıldır kaç km kullanırım bunları?
Torna yapmayın hocam tavsiye etmem. Ben ustanın önerisi ile tornalatmıştım o zaman tornalatmak iki disk için 100 TL idi 2 disk alsam 400 TL para verecektim usta dedi ne gerek var bu şekilde uzun süre gider güya beni düşünüyor gibi geldi o zaman. Tornalattıktan 1.5 yıl sonra diskler tamamen bitme noktasına gelmiş ve frenler tutmamaya başlamıştı ee noldu o zaman 400 vermedim 2 disk için 1200 TL para verdim. Değdi mi değmedi birde uzun yolda hissettirmeye başladı ve onun stresine de girdim yolda frenler hiç güven vermiyordu 80km hızın üstüne çıkmadan 3 saatlik yolu 5 saat yaptım geldim. Diskleri ya Ferodo ya da TRW taktırdım onları da tam hatırlamıyorum siteye üyelik yapmadan aldığım için bilmiyorum markaları ne veya ne zaman aldım.İlk arka balata değişimimde fabrikanın taktığı orijinal disk ile TRW balata kullandım. disk tornalanmadan direkt takıldı. 70 bin km hiç ama hiç sıkıntı yaşamadım. Esasen daha da giderdi ama, aradan çıksın bir daha uğraşmayayım diye önler ile birlikte arka disk ve balataları değiştirttim.
Arka disk ve balata şu an TRW.
Başlarda bir sorun yoktu. Sonra arka diskin birinde araya bir taş girmiş gibi derin çizik oldu. Arada olan arada olmayan garip sesler çıktı. Pek çözemedik. Sonra bir frenciye gittim. Meğer diski değiştiren usta kaliperi el freni telini kastırarak ekmiş, el freni bazen bırakıyor bazen hafif sıkılı kalıyormuş. Düzeltince ses sorunları büyük ölçüde azaldı. Soğukken pek sıkıntı yok ama disk ve/veya balata biraz ısınınca değişen sesler yapıyor hala (keyfi var herhalde).
O arada fren hidroliğini de değiştirtmiştim (pompalama yöntemiyle). Fren hissiyatındaki hafif tutarsızlıklar nedeniyle bugün yetkili serviste tekrar değiştirttim. (Merak edenler için, %30 yaş indirimi ile 1600 lira tuttu). İşe olan birkaç yüz metre mesafede pek bir şey anlamadım ama ses sorununu da çözerse güzel sürpriz olur.
İçimden bir ses usta malzemeleri piç etti ondan ötüyor diyor ama malzemenin kendinden de kaynaklı olabilir.
Ses yine devam ederse gelecek ay yağ bakımına götürdüğümde arka diskleri tornalatma ve/veya başka balata takma planım var. Bu sefer Ferodo veya frenci ustanın övdüğü Textar düşünüyorum. Şanslı isek uyum yakalarız.
Torna yapmayın hocam tavsiye etmem. Ben ustanın önerisi ile tornalatmıştım o zaman tornalatmak iki disk için 100 TL idi 2 disk alsam 400 TL para verecektim usta dedi ne gerek var bu şekilde uzun süre gider güya beni düşünüyor gibi geldi o zaman. Tornalattıktan 1.5 yıl sonra diskler tamamen bitme noktasına gelmiş ve frenler tutmamaya başlamıştı ee noldu o zaman 400 vermedim 2 disk için 1200 TL para verdim. Değdi mi değmedi birde uzun yolda hissettirmeye başladı ve onun stresine de girdim yolda frenler hiç güven vermiyordu 80km hızın üstüne çıkmadan 3 saatlik yolu 5 saat yaptım geldim. Diskleri ya Ferodo ya da TRW taktırdım onları da tam hatırlamıyorum siteye üyelik yapmadan aldığım için bilmiyorum markaları ne veya ne zaman aldım.
Şimdi en uygun fiyat olarak TRW görünüyordu ama bakalım önceki aldığım balatalar eğer TRW ise 30 bin km den fazla oldu kullanıyorum daha yeni yeni ötmeye başladı, o kadar da olur artık.
Hocam daha 1 ay önce tüm balata ve disklerimi değiştirdim titreme yapıyordu frenleyince hella pagid aldım ne ses ne seda var gayet memnunumİlk arka balata değişimimde fabrikanın taktığı orijinal disk ile TRW balata kullandım. disk tornalanmadan direkt takıldı. 70 bin km hiç ama hiç sıkıntı yaşamadım. Esasen daha da giderdi ama, aradan çıksın bir daha uğraşmayayım diye önler ile birlikte arka disk ve balataları değiştirttim.
Arka disk ve balata şu an TRW.
Başlarda bir sorun yoktu. Sonra arka diskin birinde araya bir taş girmiş gibi derin çizik oldu. Arada olan arada olmayan garip sesler çıktı. Pek çözemedik. Sonra bir frenciye gittim. Meğer diski değiştiren usta kaliperi el freni telini kastırarak ekmiş, el freni bazen bırakıyor bazen hafif sıkılı kalıyormuş. Düzeltince ses sorunları büyük ölçüde azaldı. Soğukken pek sıkıntı yok ama disk ve/veya balata biraz ısınınca değişen sesler yapıyor hala (keyfi var herhalde).
O arada fren hidroliğini de değiştirtmiştim (pompalama yöntemiyle). Fren hissiyatındaki hafif tutarsızlıklar nedeniyle bugün yetkili serviste tekrar değiştirttim. (Merak edenler için, %30 yaş indirimi ile 1600 lira tuttu). İşe olan birkaç yüz metre mesafede pek bir şey anlamadım ama ses sorununu da çözerse güzel sürpriz olur.
İçimden bir ses usta malzemeleri piç etti ondan ötüyor diyor ama malzemenin kendinden de kaynaklı olabilir.
Ses yine devam ederse gelecek ay yağ bakımına götürdüğümde arka diskleri tornalatma ve/veya başka balata takma planım var. Bu sefer Ferodo veya frenci ustanın övdüğü Textar düşünüyorum. Şanslı isek uyum yakalarız.