Subaru Outback mi Volvo XC70 mi?

Hangisini alırdınız?

• Kullanılan toplam oy
    9

SCC

Katılımcı Üye

İsim
Serhat C
Dostlar selamlar,

Evde DSG bir Polo var (hanım bunu kullanmaya devam edecek). VW, Skoda, Audi station wagon çok baktım fakat bu otomobiller genelde DSG. Manuelleri de aradığım kriterlere uymuyor (4x4 seçeneği çok darlaşıyor). Evde 2 tane DSG saatli bombası olmasın diye, Megane'dan sonrası için farklı arayışlara girdim ve 2 araç arasında kaldım.

Hemen hemen aynı fiyatlarda, 2007 model civarı 300.000 kilometrelerde daha yaygın motorlu bir Volvo XC70 2.4 Dizel'i mi yoksa 2015 ve üzeri 150.000 kilometrelerde Subaru Outback 2.0 Boxer Dizel'i mi tercih ederdiniz?

İki markadan birini veya her ikisini, kendisi veya yakını kullanan arkadaşlar arıza, parça, donanım, yakıt gibi konularda yardımcı olabilir mi lütfen?

Alacağım araç sorun çıkarmazsa uzun yıllar bineceğimi de belirteyim.

Birkaç yerde Subaru'da DPF sorunu olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini okudum ve duydum.
Yorumlarda buluşalım; şimdiden teşekkürler, iyi forumlar...

Ebat ve hacim karşılaştırması: https://www.carsized.com/en/cars/co...uv-vs-volvo-xc70-2007-estate-crossover/front/

1734008282706.png

1734008310971.png

1734008359966.png

Son düzenleme:

Subaruların motorları Boxer Diesel daha devirli eğlenceli motorlar ancak çok hassaslar diye biliyorum, Subarular zaten mekanik dayanıksızlığıyla bilinir. Ancak bunlar dizel olduğu için pek bir problem yaşamazsınız, daha yeni olduğundan daha verimli olur, nadir olduğundan satarken zorluk çekebilirsiniz. Volvo ise daha popüler bir seçenek dayanıklı ancak araç eski kasko konusunda vs. cebinizi çok yorar, motorlarına bir şey diyemiyorum, yeni Polo'dan indikten sonra Volvo biraz eski gelir doğal olarak. Bence biraz yüksek olsun diyorsanız VAG grubu Q3, 2013 14 kasa 2.0TDI Tiguan bakabilirsiniz yabancılık da çekmemiş olursunuz. Şimdiden hayırlı olsun :).

Canavar
Ustad,

Hep zor yerden soruyorsun :)

C hicbiri çünkü işletme maaliyetleri

Megane sw ne oldu satildiysa daha genc modelini al

Megane SW duruyor Bülent Abi. Hatta az önce sanayiden geldim (sağ arka fren merkezini değiştirdim; el freni salmıyordu) :D Bu yıl 30.000 km olacak neredeyse. Ama hâliyle biraz sıkıldım çünkü artık biraz güç ve konfor, SES YALITIMI istiyorum. He, Megane biraz daha idare etsin dersen şöyle güzel, konforlu, yumuşak bir koltuk tavsiyeni alırım :) Koltuk için konu açmaya çekindim açıkçası :D

Whats-App-Image-2023-11-09-at-18-45-17.jpg

Whats-App-Image-2024-12-11-at-15-16-08-7a31e3dd.jpg

Subaruların motorları Boxer Diesel daha devirli eğlenceli motorlar ancak çok hassaslar diye biliyorum, Subarular zaten mekanik dayanıksızlığıyla bilinir. Ancak bunlar dizel olduğu için pek bir problem yaşamazsınız, daha yeni olduğundan daha verimli olur, nadir olduğundan satarken zorluk çekebilirsiniz. Volvo ise daha popüler bir seçenek dayanıklı ancak araç eski kasko konusunda vs. cebinizi çok yorar, motorlarına bir şey diyemiyorum, yeni Polo'dan indikten sonra Volvo biraz eski gelir doğal olarak. Bence biraz yüksek olsun diyorsanız VAG grubu Q3, 2013 14 kasa 2.0TDI Tiguan bakabilirsiniz yabancılık da çekmemiş olursunuz. Şimdiden hayırlı olsun :).

Tavsiyeniz için teşekkürler Ali Hocam. VAG olarak değerlendireceğim araçlar A4/A6 Avant Allroad Quattro veya Skoda Superb SW 4x4 olur fakat DSG meselesi korkutuyor ve bütçeme göre yaşı ve kilometresi çok yükseliyor. Polo'nun kavraması ve trigeri geçen ay üst üste geldi; yüreğim öyle bir masrafı 2. kez kaldıramaz :D

Son düzenleme:
@SCC aleykümselam.

SW iyidir . Size mutlaka 2 oda 1 salon araç lazım olduğu kesin. İlla ki iki seçenekse Subaru km olarak düşük olması sebebiyle tercih edilebilir. Oluşacak ya da oluşmuş sorunların çözümü vs bilgim ve tecrübem yok.
Önceki Seat Skoda başlığından yola çıkarak bir de aşağıdaki araç var. (Sadece örnek olması açısından ekliyorum.)
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...sahibinden-4x4-station-wagon-1197431154/detay

Umarım gönlünüze göre bir seçim olur ve üzerinde bisiklet, arkada güzel dağ manzaraları ile fotoğraflar gelir..

Konuyu hatırladığınız ve tam nokta atışı yaptığınız için teşekkürler Oğuz Hocam @ogzogz Orada Skoda 60 oyla %81 galip gelmişti.

Aslında tam bir mantık evliliği olacak seçim. Hem SW hem 4x4 hem de manuel ❤️ Yürütme maliyeti de bu konudaki araçlar kadar yormaz.

Ekim'de atmışım listeye fakat unutmuştum; takibe devam. Ankara'da @Savatage Hocamın çayını içmeye gideceğiz gibi...

1734014214767.png

@SCC aleykümselam.

SW iyidir . Size mutlaka 2 oda 1 salon araç lazım olduğu kesin. İlla ki iki seçenekse Subaru km olarak düşük olması sebebiyle tercih edilebilir. Oluşacak ya da oluşmuş sorunların çözümü vs bilgim ve tecrübem yok.
Önceki Seat Skoda başlığından yola çıkarak bir de aşağıdaki araç var. (Sadece örnek olması açısından ekliyorum.)
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...sahibinden-4x4-station-wagon-1197431154/detay

Umarım gönlünüze göre bir seçim olur ve üzerinde bisiklet, arkada güzel dağ manzaraları ile fotoğraflar gelir..
@ogzogz
Verilen link teki araç

Manuel + 4x4 + tdi

Süper kombinasyon

@SCC

Subaru+ volvo da bir arıza oldugunda yetkili serviste adamın ümügünü sıkarlar (zaten sanayide subaru / volvo ustanız yoksa hiç bulaşılmaz)

Samsunda bu 2 markaya kefil olacak daha önceden +10 yıl subaru/volvo kullanıcısı olup sanayi ustası tavsiyesi verecek harbi kanka/ arkadaş / akraba nız varsa ne ala

Fakat iş burdada bitmez

Subaru ve volvoda yan sanayi yedek parça çok kısıtlıdır. Mecbur orjinal yedek parcaya tav olmak zorunda kalınır ama fiyatlar vag yedek parcalarına göre fazlaca tuzludur. Çıkma yedek bulacak usta da her daim lazım bu 2 marka icin. samsunda bu sektör (çıkma yedek) sektörü ne durumda acaba?

Ankara da çıkma yedek ? Sektörü icin baslı başına ayrıca koskoca bir sanayi var mesela
Ankara Ostim girisinde YILDIZ sanayi oto cıkma yedek parça sanayisidir. Burada tamir / onarım / kaporta / elektrik / bakım / özel servis bir tane bile bulamazsınız.

TÜm dükkanlar çıkma yedek parcacıdır.

4x4 İstegi seçenekleri cok daraltıyor yanlız.

Ankaraya yol düserse haberleselim !

Tavsiyeniz için teşekkürler Ali Hocam. VAG olarak değerlendireceğim araçlar A4/A6 Avant Allroad Quattro veya Skoda Superb SW 4x4 olur fakat DSG meselesi korkutuyor ve bütçeme göre yaşı ve kilometresi çok yükseliyor. Polo'nun kavraması ve trigeri geçen ay üst üste geldi; yüreğim öyle bir masrafı 2. kez kaldıramaz :D
Rica ederim hocam. VAG grubunda dizel olacaksa korkulacak bir durum çok da yok düzgün bakıldıysa neredeyse ölümsüz motorlar, 3.0TDI V6, 2.0TDI EA288 (2012 ve sonrası 2.0'lar) çok zevkli, yakıt cimrisi ve ciğerli motorlar. DSG konusu ise korkulacak bir durum değil DSG'de korkulacak tek şanzıman DQ200, o da Golflerde Pololarda Passatlarda (2.0 hariç) bulunan şanzıman. A6'ların vs. onların DQ500 şanzımanı şıkır şıkır, Allroadlarda Torsen difransiyelle geliyor bu şanzımanlar korkunç eğlenceli zevkli makineler. İç dış aksesuar kondisyon konusunda da başarılılar, bütçenize göre 2008-2013 arası herhangi bir model tercih edebilirsiniz. A4 için ise temizini ve 2.0TDI veya 3.0TDI bulursanız onlar da 2011-2014 arası gayet işinizi görür çok zevkli araçlar, şanzıman konusunda da çok üzmez. Sadece 2009-2013 arası TFSI motorlara dikkat edin, bu motorlarda kronik yağ yakma problemi mevcut, çeşitli triger arızaları, soğutma sisteminde arızalar vs. gibi sorunlar çok oluyor bu motorlarda. Şimdiden hayırlı olsun :).

• Beğen
Tepkiler: SCC

Geri
Üst Alt