Golf 7 vs. Scirocco

Kagandogan

Üye
İsim
Kağan doğan
Araç
GOLF 7 1.4 TSI HIGHLINE
Cümleten selamun aleyküm. İyi forumlar.
2014 1.4 TSİ HİGHLİNE MAUEL GOLF 7 sahibiyim.
Hatasız boyasız sıkıntısız 161 bin km de. Sizlere sorum şu olacak değerli tecrübelerinize dayanarak yardımlarınızı bekliyorum.
2015 Scirocco Otomatik 1.4 TSİ 150 hp ön 3 parça değişen 147 binde paketi Sportline.
Takas düşünüyorum fakat üste 90 bin ₺ istediler sizce değer mi ?

GOLF 7 sahibiyim.
Hatasız boyasız sıkıntısız
2015 Scirocco ön 3 parça değişen
üste 90 bin ₺ istediler sizce değer mi ?

Diğer detaylara bakmadan yüzeysel olarak bu üçüne bakarak ben girmezdim bu takasa.

Dışardan bir gözle baktığımda Scirocco biraz Bmw gibi hor kullanılıyor diye düşünüyorum, elbette bunu genellemek doğru olmayacaktır.

Ama siz yine de kendi isteklerinize ve arzularınıza göre karar vermeye çalışın.

Neden ?

Yaşınız belki bize göre gençtir, sportif kullanım ve görünüşü seviyorsunuzdur, aileyle binilmeyecektir, ön üç parçanın boyanmasına sebep olan kaza belki hafiftir, sorunsuz aracınızı bırakıp risk almak korkutmuyor ve sanayiide sağlam tanıdık ustalarınız vardır, çevrenizde bu araca sahip tanıdıklarınız vardır her şeyini biliyorsunuzdur, sürüş dinamikleri golfe göre daha iyi gelmiştir... vb artılar fazladır ona birşey diyemem.

Hatasız boyasız sıkıntısız 161 bin km de. Sizlere sorum şu olacak değerli tecrübelerinize dayanarak yardımlarınızı bekliyorum.
2015 Scirocco Otomatik 1.4 TSİ 150 hp ön 3 parça değişen 147 binde paketi Sportline.
Favorimde duruyordu bakarsınız belki sahibinden ilan no:1185983791

Aynı anda Golf 7, Scirocco ve Amarok V6 sahibi biri olarak bu araçları çok net kıyaslayabilecek tecrübeye sahibim.

Hasar, fiyat vs düşünmeden yorum yapmak istiyorum.

Golf serisi, özellikle MK7, VW'nin en çok arge harcadığı, mühendislik kastığı bir seri. Bugüne kadar üretilmiş en optimum VW. 2012 yılında üretilmiş olsa bile bir kaç gıdıklama ile 2024 yılında sıfır satılan dolu araçların seviyesine getirebiliyorsunuz. ACC, şerit takip, koltuk ısıtma vs'den bahsediyorum.
Motor olarak keza öyle. TSi ve TDi motorların tüm bilmeceleri çözüldü. İstediğiniz seviyeye yükseltmek, sorunsuz kullanmak mümkün.
Hem görsel olarak modifiye imkanı, hem yol tutuş, konforu rahatça ayarlayabiliyorsunuz. Aracı tamamen kişiselleştirip hem aile aracı, hem performans aracı, hem de görseli aynı anda yakalatabilirsiniz. Her yöne gelebilen tam bir joker araç.

Scirocco tamamen sportif kimlik amacıyla üretilmiş bir araç. Fabrikasyon spor süspansiyonu, büyük jantları, daracık ve basık iç mekanı var. İstediğiniz kadar stok kullanın, herkes tarafından mimlenmiş, alt seviye ellere düşmüş bir araç. Benimki gibi hatasız, değişensiz, full stok halde bulmanın imkansıza yakın olduğu bir araç. Donanım olarak PQ platform gereği bir çok yerde takılacaksınız, retrofit sevdası bu araç ile baltalanacak. Bir şey eklemeye götürdüğünüz esnaflar, yapamıyoruz, anlamıyoruz, ilgilenmiyoruz diyerek sizi geri çevirecekler. Tek bildikleri 19" jant, komple düz boru, warex, air. Başka bir ekleme yapmayı kimse umursamıyor.
Motor olarak 150'lik motor o arabanın hakkı değil. 160'lığı kullanmayı beceremeyip, yanlış upgrade ile piston kıranlar, yağ yaktıranlar için çok daha dayanıklı üretilmiş yeni nesil bir motora geçildi. Arabanın bütün spor karakteristiği azaldı.
Aile aracı olarak kullanmak epey zor. Hamile eşim araca binmekte zorlanıyor. Kapılar çok büyük ve araç alçak olduğu için hem kapıyı çekip sabit tutmak hem de içine sığmak için başın eğilmesi bazen eziyet oluyor, hele yokuş bir yerdeyse. Arka tarafa biri binmesi için sizin ya da yolcunun inmesi gerekiyor.

Çocukluğumdan beri hayalini kurduğum için (böyle bir tutkunuz varsa diyecek bir şeyim yok) Sciroccom otoparkımda yatsa da 2013 Golf 7 Midline Plus'u, 2017 Scirocco Allstar'a tercih ederim. Fiyatı çok önemli değil bu detayda.

Ön üç parça herhangi bir Scirocco'dan kaçın, o araba her şeyi yaşamıştır. Gerçi ön üç parça değişen olmayan Scirocco yok ama olsun :D.

Geri
Üst Alt