Motor iç temizleyici ( Engine Flush ) Test

hosmyy

Katılımcı Üye

İsim
Hasan
Araç
2024 - T-Cross 1.0 Tsi Style 115 Ps - Dsg 2017 - Passat b8 R Line 1.6 Tdi Dsg
Liqui Moly beni hüsrana uğrattı.

Engine Flus.png

.

Hayret çok iyi deniyordu neden böyle kalitesimi değişti acaba...

Ekli dosyayı görüntüle 80463

.
Hocam bu testler doğru ölçü değil,biliyorsunuz Liqoi Moly sıcak motorda 10dk kadar rolantide çalışması gerek doğru sonucu vermek için,yani kimyasalların çeşitli tepkileme faktörleri var,öyle 2 çalkalayıp olacak şey değil yani.Bana sanki Tec 2000'ni öne çıkarma oyunu gibi geldi bu,kaldıki bunu yapmak için çok rahat hile yapılabilir.Bazen her gördüğüne inanmamak gerek.

Görüntüye bakarsak Liqui Moly 2. veya 3. bile değil. 6. sırada yer alıyor.

Bu testler gerçeği yansıtmıyor ise Liqui moly yetkilileri bu adamlara dava açsınlar bence.

Benim içime kurt düştü bir kere..

.

Tec 2000 en iyisi denilebilir mi?
Sanki balata spreyi ya da genel temizleyici gibi..

Su itici gibi yağ itici özelliği katmışçasına yağı temizledi. Sonrasında konulacak temizleme yağı ve sonrasında konulacak asıl yağı bozma olasılığı var gibi de durmuyor değil.

Yani bu testen sonra yağ akıtılmalı, sonrası 1 defa temizlemek için yağ konup boşaltıp tekrar asıl yağ konup sonuç izlenmeli. Yağın kıvamı olması gerektiği gibi kalabiliyor mu..
Ben kullanmıyorum, kullanmayacağım.

Son düzenleme:

Ekli dosyayı görüntüle 80463

.

Tuzruhu, porçöz gibi ürünleri kahve makinesi kireç çözücüsü ile böyle bir teste soksam tuzruhu ile porçöz ezer geçer. Ne yapayım, 25binlik makineye porçöz dökeyim mi? :)

Bu testin bir anlamı yok, kaldı ki ürünün kendisi de herhangi bir marka onaylı orijinal yağı zamanında değiştirenler için tamamen gereksizdir. Faydası olmayacağı gibi zararı vardır.

Bu şekilde bir test hiç bir anlam ifade etmiyor. Zira bunlar WD40 gibi, fren temizleyici gibi yada alkol gibi soğuk çözücüler değil. Bir çoğunun kullanım talimatların da özellikle sıcak bir motora uygulanmasını ve motorun bir süre rölanti de çalışması gerektiğini söylüyor. Yani bu işlem aracın yağ değişiminden 15-20dk önce yapılıp daha sonra yağ değiştirilmesi gerekiyor.

Bu tür katkıları hiç kullanmadım, zamanında yağ değişimi yapılması yeterli bence,

Ben de şimdiye kadar, yetkili servis dışında ( karter tapasını sökerek ) yağ değişimi yapmadığım için hiç karter temizleyici kullanmadım.

6 ayda bir yağ değişimi yaptığım için karter temizleyici kullanmama gerek te yok.

Ama Liqui Moly nin, motor yağı - Lifter katkısı - yakıt katkısı gibi ürünlerini devamlı kullanıyorum.

Kafama takılan, bu testler gerçek ise, Liqui Moly nin motor yağında da aynı zayıflık varmıdır.

Seyretmez olaydım bu videoları.

Markaya karşı genel bir tereddüt oluşturdu bende.

.

Son düzenleme:

Geri
Üst Alt