Golf 7.5 Devirdaim Su Kaçırıyor

ahmetersan

Üye
İsim
Ahmet
Merhabalar aracımın şanzımanı üzerinde böyle bir ıslaklıkla karşılaştım yağa benzer parlaklık ve kıvamda. Sanırım devirdaim su kaçırıyormuş
Başına gelen var mıdır serviste tamir ne kadara mal oluyor tecrübe eden varsa bilgileriyle yardımcı olabilir mi?
1.0 tsi 2019 manuel Golf aracım

Ekli dosyalar

• IMG_0290.jpeg
    IMG_0290.jpeg
    92.6 KB · Görüntüleme: 79
  • IMG_0292.jpeg
    IMG_0292.jpeg
    83.1 KB · Görüntüleme: 79

Yakin zamanda Servise sordum 11 bin lira gibi çıkardı sanayide sordum onun yarısı kadar bir fiyat çıktı diyeyim servis sanirim komple değişiyor sanayide kompleside var sadece devirdaimi de var

Upvote 0
Yakin zamanda Servise sordum 11 bin lira gibi çıkardı sanayide sordum onun yarısı kadar bir fiyat çıktı diyeyim servis sanirim komple değişiyor sanayide kompleside var sadece devirdaimi de var
peki hocam sizde de aynı bölgede ıslaklık var mı

Upvote 0
2023 yılında devirdaim, kayışı, antifriz ,ve fren hidrolik değişimi 9000tl tutmuştu yetkili serviste,

Upvote 0
Aynen sanzimanin üstünde islaklik var ama direk antifiriz gibi görünmuyor sicaktan karariyormus yag sanırsın kronik devirdaim arizasi diye ilgilenmedim başka yerse de bakacaklar ben devirdaim değişecek dedim servis fiyatlari indirimli haliyle triger 14 devirdaim 11 bin dediler yaninda buji vs istemiyorum dedim kayseri aykanb fiyatı ozel servise sordum hepsi toplam 11 bin gibi fiyat verdi antalya tamirhane arslan ustaya sordum toplam 15 gibi dedi sadece devirdaim 3 bin civari komple 6bin civari komple 3 bine de var kalitesini bilemem tabii antifriz işçilik vs ne tutar bilemiyorum fiyatlari yuvarlayarak söyledim asagi yukari değişir

Upvote 0
Merhabalar aracımın şanzımanı üzerinde böyle bir ıslaklıkla karşılaştım yağa benzer parlaklık ve kıvamda. Sanırım devirdaim su kaçırıyormuş
Başına gelen var mıdır serviste tamir ne kadara mal oluyor tecrübe eden varsa bilgileriyle yardımcı olabilir mi?
araç kaç km'de?

Upvote 0
Değişmişken triger de değişsin istedim triger ile birlikte devirdaim, kayışlar vs her şey dahil 19500 fiyat verdi yetkili servis. Sanayide benzer kalitede parçalar ile belki 5 6 bin ucuza yaptırmak mümkün ama @metinkar hocamın dediği gibi bu tarz konuları serviste yaptırmak daha mantıklı diye düşünüyorum. Öğleden sonra kayıt açtıracağım en son faturayı değişen parçaları göstermek adına burada paylaşayım benzer problemi yaşayan arkadaş olursa yol gösterici olsun.

Upvote 0
Değişmişken triger de değişsin istedim triger ile birlikte devirdaim, kayışlar vs her şey dahil 19500 fiyat verdi yetkili servis. Sanayide benzer kalitede parçalar ile belki 5 6 bin ucuza yaptırmak mümkün ama @metinkar hocamın dediği gibi bu tarz konuları serviste yaptırmak daha mantıklı diye düşünüyorum. Öğleden sonra kayıt açtıracağım en son faturayı değişen parçaları göstermek adına burada paylaşayım benzer problemi yaşayan arkadaş olursa yol gösterici olsun.

Gönül rahatlığı ile bin kardeşim...

Upvote 0
Şuan kullandığım araçta da devir daim kaçırmıştı. Sonra kendiliğinden kesildi yaklaşık 40 bin km dir biniyorum sorun yok. Eğer her hafta su ekleyecek kadar kaçırmıyorsa gittiği yere kadar gidin derim. Su bitince zaten uyarı veriyor. Benim aracımda hiç su eksilmedi.

Upvote 0
Golf 7 1.6 TDI BMT 2014 DSG aracımda triger setini değiştirmiştim, ESKİHİSAR’daki servis danışmanım, aracımda triger değiştirirken devir daim pompasının bir zaman su kaçırmış olduğunu ama şimdi kaçak olmadığını ve sadece su izlerinin olduğunu söyledi ve değiştirmekte fayda olduğunu ifade etti. Ben de reddettim. (Normal pompa değişim periyodu triger ile aynı imiş). 2 ay içinde düz yolda aracımın harareti sonuna kadar yükseldi. Doğruca servise gittim ve devir daim pompasını değiştirdiler. Elektronik olduğunu ve bu arızanın normal olduğunu söylediler. Araçta bir sorun oluşmadı. Hararet göstergesini yanılttığını ifade ettiler, değişim sonrası sorun çözüldü. (Tutar 5k civarındaydı fakat EKİM 2023 fiyatı ve 2014 dizel bir araç için, sizi yanıltmasını istemem). Demem o ki, arızanızı ve soğutma sıvısının miktarını takip edebilirsiniz ama seyir esnasında hararet göstergenizi yanıltabilir veya elektronik olduğu için devir daim pompası görevini yerine getirmeyebilir. Deneyimlerim bu şekilde. Geçmiş olsun.

Upvote 0
Hocam aracı eşim de kullanıyor. Hararet yükselse öndeki uyarı ışıklarının hepsi yansa ne güzel rengarenk oldu diye sevinir anlamaz 😀 O yüzden riske atmıyorum sabah değişim gerçekleştirilecek. Zaten hep kendim dahi kullansam risk almam. Çok zamansız yerde sıkıntı çıkarır rezil oluruz değmez.

Upvote 0

Aynen sanzimanin üstünde islaklik var ama direk antifiriz gibi görünmuyor sicaktan karariyormus yag sanırsın kronik devirdaim arizasi diye ilgilenmedim başka yerse de bakacaklar ben devirdaim değişecek dedim servis fiyatlari indirimli haliyle triger 14 devirdaim 11 bin dediler yaninda buji vs istemiyorum dedim kayseri aykanb fiyatı ozel servise sordum hepsi toplam 11 bin gibi fiyat verdi antalya tamirhane arslan ustaya sordum toplam 15 gibi dedi sadece devirdaim 3 bin civari komple 6bin civari komple 3 bine de var kalitesini bilemem tabii antifriz işçilik vs ne tutar bilemiyorum fiyatlari yuvarlayarak söyledim asagi yukari değişir
Triger için çok erken,120 binde değişiyor, gereksiz masraf olur,

Upvote 0

Geri