Araç Geri Viteste Balata Ses Yapıyor

developer

Yeni Üye
İsim
Ahmet
Araç
audi a3
Merhabalar, audi a3 1.0 tfsi aracım var. Araçta şöyle bir sorunum var araç ileri giderken fren yaparken normal bir balata sesi var fakat geri gelirken çok fazla olacak şekilde dışardaki insanların dikkatini çekecek şekilde bir sürtme sesi oluyor bu neden kaynaklanır. Balatalarım bosch marka ben normalde TRW balata kullanırım fakat önceki sahibi yeni takmış balataları masrafta yapamıyorum maddi durumumdan kaynaklı

Merhabalar, audi a3 1.0 tfsi aracım var. Araçta şöyle bir sorunum var araç ileri giderken fren yaparken normal bir balata sesi var fakat geri gelirken çok fazla olacak şekilde dışardaki insanların dikkatini çekecek şekilde bir sürtme sesi oluyor bu neden kaynaklanır. Balatalarım bosch marka ben normalde TRW balata kullanırım fakat önceki sahibi yeni takmış balataları masrafta yapamıyorum maddi durumumdan kaynaklı
aynı buradaki gibi ses yapıyor

Disk ıslakken yapıyor hocam, birkaç frenlemeden sonra kuruyunca ses kesiliyor.

Golf7 de aynı. 7.5 da öyleydi. 8 ve 8.5 kullanmadım ama muhtemelen onlar da öyledir.

Sizinkinde her zaman mı yapıyor bu sesi yoksa nadiren mi ?

Gerçi sizin balata değişmiş, her zaman varsa bu ses, balataları değişmekten başka çare yok gibi...

Son düzenleme:
Disk ıslakken yapıyor hocam, birkaç frenlemeden sonra kuruyunca ses kesiliyor.

Golf7 de aynı. 7.5 da öyleydi. 8 ve 8.5 kullanmadım ama muhtemelen onlar da öyledir.

Sizinkinde her zaman mı yapıyor bu sesi yoksa nadiren mi ?

Gerçi sizin balata değişmiş, her zaman varsa bu ses, balataları değişmekten başka çare yok gibi...
Her zaman yapıyor hocam kuru havada da yapıyor

Her zaman yapıyor hocam kuru havada da yapıyor
Doğru hocam, balata değiştiğini göz ardı edip yazmışım.

TRW balataların bile ses yaptığını söyleyen üyelerimiz olmuştu forumda.

Ben 15 bin km önce yetkili serviste önleri ekonomi seri balatayla değiştiğim halde hala ses yapmadı ona şaşkınım. Ömrü kısa oluyormuş ama onun da.

Doğru hocam, balata değiştiğini göz ardı edip yazmışım.

TRW balataların bile ses yaptığını söyleyen üyelerimiz olmuştu forumda.

Ben 15 bin km önce yetkili serviste önleri ekonomi seri balatayla değiştiğim halde hala ses yapmadı ona şaşkınım. Ömrü kısa oluyormuş ama onun da.
Bu durum herhangi bir olumsuzluk yaratır mı ciddi sonuçlar yaratabilir mi hocam

Bu durum herhangi bir olumsuzluk yaratır mı ciddi sonuçlar yaratabilir mi hocam
Fren tutma ile alakalı bir problem yoksa bir sorun olmaz diye düşünüyorum ama forumda bu konuda daha tecrübeli hocalarımız var, fikir verirler büyük ihtimalle.

Geri