yağ sızıntısı

renavito0

Yeni Üye
İsim
mert
Araç
golf 8
IMG_20241223_112552.jpg
fotoğrafta çizdiğim boru ne borusu oluyor bilen varmıdır?
o borunun geçtiği yolda çok az da olsa yağ sızıntısı görüyorum bu konu gibi başınıza birşey geldimi geldiyse nasıl çözüldü

Ekli dosyayı görüntüle 80757
fotoğrafta çizdiğim boru ne borusu oluyor bilen varmıdır?
o borunun geçtiği yolda çok az da olsa yağ sızıntısı görüyorum bu konu gibi başınıza birşey geldimi geldiyse nasıl çözüldü
araca kullandığınız yağ 0-20 sanırım
değilse emin olabilirsin sebebi kesinlikle yanlış yağ kullanımı

Upvote 0
Ben aracı 2. El olarak aldım araç sahibi aracı almadan 2 hafta önce bakımı serviste yaptımadım dışarıda yaptırdım demişti o yüzden yağ kartında ki bilgi yazıyorsa anca oradan öğrenebilirim suan bilgim yok

Upvote 0
Ben aracı 2. El olarak aldım araç sahibi aracı almadan 2 hafta önce bakımı serviste yaptımadım dışarıda yaptırdım demişti o yüzden yağ kartında ki bilgi yazıyorsa anca oradan öğrenebilirim suan bilgim yok
Üstadım önce bunu gerçekten öğren bu çok önemli

1.0 TSI ve 1.5 TSI motorların yağı 0W-20 dir 5W-30 kesinlikle koymamalı eğer 5-30 olarak yağ konulduysa acilen motordan çıkartmanızı tavsiye ederim,
engine flush ile eski yağı tamamen sistemden boşaltıp yerine güvendiğiniz bir markanın VW 509 onaylı 0W-20 yağını kullanabilirsiniz.

dışarda yaptırdıysa 5w-30 koymuş olabilirler 0-20 daha pahalı çünkü 400 -500 tl pahalı hatta

yağ kartına km bilgisi yazmıştır kullandığı yağ değerini yazacağını sanmam

Upvote 0
0w20 40 derecede 44.8 cSt değerindeyken 0w30 40 derecede 72.8 cSt değerine sahip. Bu değer ne kadar düşükse yağ o kadar akışkan, yani daha iyi yağlama yapıyor demektir 0w20 basınç altında süper çalışıyor

Upvote 0
Hocam Yağ ustasısın sanırım ağzına sağlık peki iyi taraftan da düşünürsek boruda sıkıntı olabilir mi :) ben o boruya taktım bu arada ismi nedir bilgin var mı :)

Upvote 0
Hocam Yağ ustasısın sanırım ağzına sağlık peki iyi taraftan da düşünürsek boruda sıkıntı olabilir mi :) ben o boruya taktım bu arada ismi nedir bilgin var mı :)
Hocam vakum hattı diye geçiyor ancak tam nereden nereye bağlantı sağladığını bulamadım, biraz daha kurcalayacağım manuali :)
1735027756685.png

Upvote 0
orayı temizlersin temizleyici sprey vs ile hiç bişey olmaz
yağ yanlışsa yağ değişimi yaparsın cincik gibi devam edersin

Upvote 0
hay allahhına kurban adamsın kardeşim çok teşekkür ederim :)
reisim benimde başıma geldi böyle bir olay... motoru sürekli motor temizleyici spreylerle temizlediğim için... araba belli bir süre sonra yağ akıtıyor sanmıştım... meğersem... kullandığım temizleyici yağlı olduğu için.. tam silmediğim için motoru, yağlı bir kalıntı bırakıyordu... sendeki olayda bu olabilir.. motor temizleyici spreyle temizleyip tam silmemişlerdir belki... aracın motorunu güzelce temizleyip... 1 hafta sonra tekrar bak

Upvote 0

Geri