Araç Cam Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan LordSeth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LordSeth

Yeni Üye
İsim
Kadir
Araç
VW GOLF 7 1.6 TDİ 2017
Merhaba arkadaşlar.

Bundan yaklaşık 2 ay önce aracımın camlarına ve yan aynalarına Nasiol glass shield uyguladım. Havalar soğuyana kadar herhangi bir problem yoktu fakat havalar soğuduktan sonra sabahları ön camın dış kısmında yağ gibi bir buğu oluyor. Normal buğulanma gibi değil. Havalandırmayı çalıştırdığımda camın iç kısmında herhangi bir hareket olmuyor ya da cam suyu sıkıp silecekleri çalıştırdığımda cama böyle yağ gibi ince bir katman halinde yayılıyor. Gitmesi biraz zaman alıyor. Kış saati uygulaması olmadığından karanlıkta yola düştüğümüz için de yolu görmede problem yaşatıyor. Daha önce bu tür bir malzeme kullanıp böyle bir sorun yaşayan oldu mu acaba?
Sorun malzemeden mi kaynaklı yoksa cam suyunda mı bir problem var onu da bilmiyorum. Cam suyunu da koçtaştan almıştım, şuydu;

8829198729266_1619943632063.jpg

Bu ince bir yağ katmanı halinde olan buğuyu ( buğu mudur başka bir şey mi onu da bilmiyorum ) gidermenin bir yolu var mıdır?
Not: Yağmurlu bir havada akşam sürdüğümde de aynı şekilde beni çok zorladı camın durumu.

Merhaba .
Seyreltmeden mi kullandınız?
Tavsiye edilen oranda saf su ile seyrelterek deneyiniz.
Kışlık olanlardan, antifrizli cam suyu deneyiniz.
Bir de araç içi klimayı çok sıcak duruma getirmeyiniz. 23-24 °C olarak kullanınız..
Sonucu yazarsınız.

Upvote 0
Teşekkürler cevap için hocam. Cam suyunu seyreltmeden döktüm silecek suyu deposuna. Silecek suyu deposuna biraz saf su ilave edip denesem olur mu?

Upvote 0
Teşekkürler cevap için hocam. Cam suyunu seyreltmeden döktüm silecek suyu deposuna. Silecek suyu deposuna biraz saf su ilave edip denesem olur mu?
Rica ederim. Silecek ve suyu kullanıldıktan sonra yağmur sonrası mı kalıntı kaldı?
Sorun cam suyunda da olmayabilir. Çevresel kirlilik ve çiğ düşmesi sonucu bu durumu yaşıyor olabilirsiniz.

Cam suyu sadece de kullanılabilir. Evet saf su ilave ederek kullanabilirsiniz. Hava sıcaklıklarına göre bidonlarda ne kadar seyreltileceği yazar.su ile daha iyi temizlenir ve silecek yardımıyla dağılır.

Son düzenleme:
Upvote 0
Rica ederim. Silecek ve suyu kullanıldıktan sonra yağmur sonrası mı kalıntı kaldı?
Hayır hocam kalıntı yok, bir süre sonra gidiyor illaki silecekleri çalıştırdıktan sonra ama silecekler çalıştığı esnada aracın ön camında dışarıdan ince bir yağ katmanı gibi iz bırakıyor ve görüşümü bozuyor 1-2 dakika. Silecekleri her çalıştırdığımda oluyor bu. Ben de bu sebepten ya cam suyundan ya da kullandığım Nasiol yağmur kaydırıcıdan olduğunu düşündüm.

Upvote 0
Hayır hocam kalıntı yok, bir süre sonra gidiyor illaki silecekleri çalıştırdıktan sonra ama silecekler çalıştığı esnada aracın ön camında dışarıdan ince bir yağ katmanı gibi iz bırakıyor ve görüşümü bozuyor 1-2 dakika. Silecekleri her çalıştırdığımda oluyor bu. Ben de bu sebepten ya cam suyundan ya da kullandığım Nasiol yağmur kaydırıcıdan olduğunu düşündüm.
Yukarıya ek yapmıştım sonrasında.
Aynı su kaydırıcıyı ben de kullanıyorum.
Açıkçası ben fazla silecek kullanmıyorum.
Her araca ilk bineceğimde camda leke varsa bir kağıt havluyu ıslatıp kabaca her tarafına 10 saniyede dolaştırıyorum. İçeriden de bir defa silecek çalıştırınca sorunsuz siliyor.
Uygulamada hata yapılmış olabilir mi?
Birkaç sene önce uygulama sonrası iyi silediğimden az bir kısımda kalmıştı. Zamanla geçmişti.
Lastiklerin performansı da düşmüş olabilir.
Olduğunda bir resim de ekleyebilir misiniz.

Upvote 0
Aynı yağmur kaydırıcıyı uzun süre kullandım ön cam değişene kadar. Hatta tekrardan uygulama yapıcam sipariş verdim. Uygulamada hata olabilir mi ? Ben böyle bir problemle ne soğukta ne sıcakta karşılaşmadım.

Upvote 0
Yukarıya ek yapmıştım sonrasında.
Aynı su kaydırıcıyı ben de kullanıyorum.
Açıkçası ben fazla silecek kullanmıyorum.
Her araca ilk bineceğimde camda leke varsa bir kağıt havluyu ıslatıp kabaca her tarafına 10 saniyede dolaştırıyorum. İçeriden de bir defa silecek çalıştırınca sorunsuz siliyor.
Uygulamada hata yapılmış olabilir mi?
Birkaç sene önce uygulama sonrası iyi silediğimden az bir kısımda kalmıştı. Zamanla geçmişti.
Lastiklerin performansı da düşmüş olabilir.
Olduğunda bir resim de ekleyebilir misiniz.
Aynı yağmur kaydırıcıyı uzun süre kullandım ön cam değişene kadar. Hatta tekrardan uygulama yapıcam sipariş verdim. Uygulamada hata olabilir mi ? Ben böyle bir problemle ne soğukta ne sıcakta karşılaşmadım.

Valla hocam bilmiyorum ki. Kağıdında yazdığı gibi uyguladım. Eldiveni takıp sıktım ve sildim. Uygulamadan önce camı da temizledim. İnternetten video da izlemiştim hatta yanlış bir şey yapmayayım diye. Belki de ben hatalı yaptım bilemiyorum. Gölge bir alanda uyguladım, 24 saat güneş de görmedi. Kağıdında da bunlara dikkat etmek gerektiği yazıyordu.

Upvote 0
cam suyundan kaynaklı olabilir. nasiol glass shield ürününü 5 araçta kullandım hiçbir sorun yaşamadım aksine çok güzel ve işlevli bi ürün

Upvote 0
Nedeni yazayım, cam suyuyla bir alakası yok. İki sebepten ötürü gerçekleşir. Ya araçta nemli bir bez ve benzeri nesne vardır ondan kaynaklıdır. Ya da fanı 25derece üstü çalıştırmışsınızdır. Siz arabayı kapattığınızda ısıtma menfezleri hala sıcak vaziyettedir. Birden güç kesilince soğuk havayla karşılaşıp nemlenme yaparlar ve arabanın içine hücum eder. Yüksek sıcaklıkta fan çalıştırmaktan kaçınmazsanız süreklilik arz eder. Nadir olsa da araç içine su sızması durumlarında oluyor. Genellikle stepne altında olur orayı kontrol edin nemlilik var mı diye. Kolay gelsin.

Upvote 0
Nedeni yazayım, cam suyuyla bir alakası yok. İki sebepten ötürü gerçekleşir. Ya araçta nemli bir bez ve benzeri nesne vardır ondan kaynaklıdır. Ya da fanı 25derece üstü çalıştırmışsınızdır. Siz arabayı kapattığınızda ısıtma menfezleri hala sıcak vaziyettedir. Birden güç kesilince soğuk havayla karşılaşıp nemlenme yaparlar ve arabanın içine hücum eder. Yüksek sıcaklıkta fan çalıştırmaktan kaçınmazsanız süreklilik arz eder. Nadir olsa da araç içine su sızması durumlarında oluyor. Genellikle stepne altında olur orayı kontrol edin nemlilik var mı diye. Kolay gelsin.
Aracın dışında oluşuyor buğulanma diye belirtmiş arkadaş. Sizin bahsettiğiniz araç içi buğulanma ile alakalı değil mi?

Upvote 0
Bu da aklımda bulunsun hocam, teşekkürler.

Upvote 0

Geri