Nexen kötü bir lastik değil,önce bunu belirteyim.Seneler önce bir benzin istasyonunda bir araştırma şirketinin sabahtan akşama kadar gelen tüm müşterilerin marka-model lastiklerini inceleyerek istatistik tuttuğuna şahit oldum,bir haftanın sonunda en çok balon yapma olayı rastlanan marka Michelin çıkmıştı.Neden biliyormusunuz Yumuşak lastik=konfor!çünkü!Birazcık daha sertine doğru gittiğinizde konfordan ödün vermeye başlıyorsunuz.Balon yapmış olması onun kötü lastik olduğu anlamına gelmez,nekadarda son zamanlarda eskiye göre düzelmiş olsada yollarımız hala avrupa standartlarının altında.Zengin biri şöyle diyor Bana ne,ben koforuma bakarım,yumuşak yumuşak giderim,balon yaparsada yenisini alırım.Ama diğer sürücüler dayanıklılığı ön planda tutmak ister.Bu işte dikkat ve şoförlükte önemli tabi,siz dikkatsiz ve iyi şoför değilseniz dünyanın en kaliteli lastiğinide alsanız o lastik balon yapar arkadaş!
Tekrar Nexen'e dönersek,Kore malı kaliteli bir lastik markasıdır,balon yapmış olabilir hepsi yapabiliyor zaten.Durduk yere yapmaz,bir çukura girmişsinizdir,dolayısıyla kullanıcı hatasıdır.Ben olsam gider aynısından 1 tane daha alırım,tepe tepe en az 20-30k km daha kullanırım,sonra marka değiştireceksem değiştirim,çünkü diğerleri daha yeni.Set 8-10k km yapmış olsaydı yeni takılacak lastik diğerlerinden diş boyu farklı olacağı için önermezdim ama daha henüz 1000 km yapılmış.
[/QUOTE Değerli bilgileriniz için teşekür ederim 50 yaşındayım 30 senelik arabaciyim bukadar çabuk balon başıma hiç gelmedi birde üretim hatam yok kimse bir mali için diyemez bukadar isciliklerin ucuz ve kalitesiz olduğu dönemde