Golf 7 1.2 TSI Yakıt Tüketimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan s3rh4t
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

s3rh4t

Yeni Üye
İsim
serhat
Araç
volswagen golf 7 comfortline
Arkadaşlar merhaba golf 7 1.2 tsi benzin dsg 105 bg aracım var.Arabayı alalı 1 ay oldu km 124.000 de istanbulda şehir içi işe git gel(ortalama git 15km gel 15km)yakıtı 10lt altına düşüremedim.Bu değer çok fazla değilmi,bir sorun olabilirmi varsa nelere odaklanmam lazım bakımlarıda yeni sayılır.şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba golf 7 1.2 tsi benzin dsg 105 bg aracım var.Arabayı alalı 1 ay oldu km 124.000 de istanbulda şehir içi işe git gel(ortalama git 15km gel 15km)yakıtı 10lt altına düşüremedim.Bu değer çok fazla değilmi,bir sorun olabilirmi varsa nelere odaklanmam lazım bakımlarıda yeni sayılır.şimdiden teşekkürler.
Aynı konunun Ankara versiyonu var hocam onu bir inceleyin derim.

Aynı araç var bende de hiçbir şekilde 10u görmedim.en sert kullanımda bile maksimum 8 ortalamayi gördüm genel bir kontrol yaptırmanızda fayda var çünkü yüksek yakıt sebebi çok fazla..

Bende manuel 1.2 110 var.
Şehir içi 500/550 şehir dışı 750/800
Hatta 910 artı 60 range gördüm.
Yakıt verisini sabah çalıştır işe git durdur akşam çalıştır eve gel,yolda trafik ışık vs bir çok etken var.arabayı çalıştırıp durdurmak yine çalıştırmak yakıtı hep artıran durumlar.

Şehir içini yakınen ölçmek için depoyu doldurup akşama kadar benzin bitene kadar gezmeniz gerekli ki belki şehir içi ne yakar biraz hesaplayabilin.
Belki buji filtre vs de etkilidir ama onlar hakkında bilgim yok.

İstanbul trafiğinde 1.2 TSI için 10 litre abartı bir değer değil. Dur kalk trafiğin üstüne klima da açıyorsanız çok normal.

Araçta sorun olduğunu düşünüyorsanız trafiğin olmadığı bir saatte 90-110 km/h ile 30-35 km yol yapın 5-6 litre bandını geçip geçmediğine bakın.

Bende de aynı aracın 110 beygir olanı var, köprü trafiğinde klima kapalıyken 9 litre de gördüm 10 litre de gördüm.

TSI motor için yol şartları çok önemli. Özellikle yokuş tırmanırken bu araçlara az yaktırmak mümkün değil.

Düz ve trafiksiz bir güzergahınız yoksa dizel gibi az yakmasını beklerseniz üzülürsünüz.

Son düzenleme:
Merhaba bu konunun Ankara versiyonunu ben açmıştım başta bende arabada bir anormallik var sandım ama 2 3 aylık kullanım sonrası iş saati yoğun trafikte dur kalk yaparak gidersem 10 litre hatta 11 12 lere çıktığı oluyor öğlen saatleri yoğun olmayan trafikte 8 litre civarına düşüyor bir kaç kez çevre yolunda ortalama 100 110 km hızla 50 km yol gittim 5 6 litrelere düştü işin özeti bu.

Bende de bir seneden uzun süredir. 2016 model 1.2 manuel var. İş çıkış trafiğinde dahi 8'in üstünü görmedim. Çok dur kalk trafikli kısa mesafe gitmem lazım belki zaman 3-5 kilometrede görürüm o değeri. Uzun dönem ortalamam şehir içi 7-7.5 arası.

hocam bakırköy gayrettepe arası en fazla 6.7 gördüm

Geri