Lastik degistirdikten sonra airbag ariza isiginin yanması.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ufuk21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ufuk21

Yeni Üye
İsim
Ufuk
Araç
2016 Golf
Cümleten sa. Bu sabah işe giderken sol ön lastiğin yerde olduğunu gördüm. Arkadaşları aradım sağ olsun geldiler çıkarmaya çalıştık 4 tane bijonu çıkarttık ama bir tanesi özelliğini kaybetmişti ne yaptıysak çıkmadı. Taşla falanda vurup denedik. En son olmayacağını anlayınca hava vurup lastikciye götürdük. Lastikcide makineyle denedi bunun çıkmayacağını tornaciya gitmem gerektiğini söyledi. Tornaciya gittim biraz çekiç ve zor kullanarak 2 dakikada çıkardı ama lastigi degistikten sonra airbag uyarısı çıktı. Elektirikciye gittim cihaza bağlayıp bir sorun olmadığını söyledi ve sildi. Akşam işten eve gelince tekrar yandı. Daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Enteresan bir durum teker degsımı ve airbag lambasının yanması

Upvote 0
Aleykümselam.
Geçmiş olsun.
Çekiçleme ve darbeler, kaldırma ve indirme sonrası airbag sensöründe temas sorunu olmuş olabilir. Tesadüfen denk de gelmiş olabilir..
Tekrar sildirip deneyiniz. Bozuk yolda sürüş yapın ve tekrar uyarı veriyorsa sokette boşluk olmuş olabilir.
Arıza çıkınca hangi airbag sensörü arıza veriyor onu öğrenip silmeden önce kontrol ettiriniz.

Upvote 0
Hata kodu bu arkadaşlar bugün sabah tekrar sildirdim. Bir kaç saat kullandım tekrar yanmadı. Bir kaç gün içinde çıkmazsa sorun çıkacağını düşünmüyorum.
1000075037.jpg

Upvote 0
Hata kodu bu arkadaşlar bugün sabah tekrar sildirdim. Bir kaç saat kullandım tekrar yanmadı. Bir kaç gün içinde çıkmazsa sorun çıkacağını düşünmüyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 80900
Geçmişten bir konu..
https://www.golftutkusu.com/topic/13106-hata-hava-yastigi/

lastik harici başka bir işlem yaptırdınız mı?
hangi sensör olduğunu bilmiyorum ancak sokette gevşeme temassızlık gibi görünüyor. Devamlı yanmaması silince tekrar anında yanmaması bunu gösteriyor.

yine takip ediniz olursa soket kontrol ettirip temizletip tekrar taktırmanız gerekir.

Upvote 0

Geri