eTSI Yazısı Sökme hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hknakcyr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hknakcyr

Üye
İsim
Hakan
Araç
Golf 1.5 eTSI 150 PS R-Line DSG
Merhabalar,

VW, araç oluşturucuda R-Line Black Style pakette gri eTSI yazısını kaldırmış. Ben de aracımdaki eTSI yazısını sökmeye karar verdim. (Golf yazısı siyahken güzel durmuyordu zaten)

Yazıyı misina ipi ile sökeceğim. Altında kalan yapışkanı boyaya zarar vermeden en pratik şekilde nasıl çıkartabilirim?

Teşekkürler.

1735293799418.png

Son düzenleme:

merhaba yapışkan kalıntılarını pasta ile temizleyebilirsiniz.Selülozik tiner de kullanan var ama başka bi yerde deneme yapmak lazım boyaya zararı olur olmaz diye

Eğer bölgeyi biraz ısıtma şansınız varsa en zararsız olan parmağınız ile orayı ovalama. Sonrasında seyreltilmiş izopropil alkol yada aseton la temizlik, en son çizik pastası yada normal pasta/cila ile izleri giderme.

Isıtma makinesi kullanamıyorsanız yanınıza bir demlik kaynar su alıp onunla da yapabilirsiniz.

Oto yıkamalarda cam yapışkan çıkarıcı var onu dene

Aslan usta böyle çıkarmış

Bu silgiyi Alide gördüm. Yorumlarıda güzel. Fakat kuru kuru kauçuk bir ürünle kaportaya öyle sürtme ve ısıtıcı bir işlem yapmaya ben kıyamam. 😄😄

Fakat iş ek bir ürün almaya gelirse zaten üst mesajdaki arkadaşında söylediği gibi yapışkan çıkarıcı özel sıvılar var, onlarda çok etkili.

Cevaplar için teşekkür ederim. Kafamda yapacağım işlemler oturdu. Havalar biraz düzelsin araç temizken söküp fotoğraf eklerim.

Peki 7 yaşındaki kendi aracım için böyle bir işlem yapmam mantıklı mıdır sizce?
Güneş ışığının yıpratması kaynaklı ton farkı oluşur mu?

Geri