koltuk ve direksiyon ayarı takıntısı olanlar içeri

Cumhur

Yeni Üye
İsim
Cumhur
merhabalar. acaba ben de mi kıllık var yoksa başkaları da bunu yaşıyor mu  diye bu başlığı açtım. koltuğun ayarını bir türlü tutturamıyorum. ya sırtı çok dik geliyor geri alıyorum.bu seferde çok geride kalıyor direksiyona uzaklaşıyorum gibi hissediyorum. direksiyonu kendime çekiyorum bu kez de çok çekmişim gibi geliyor. bir rahat edemedim anlayacağınız :)

sizde de bu takıntı var mı??

merhabalar. acaba ben de mi kıllık var yoksa başkaları da bunu yaşıyor mu  diye bu başlığı açtım. koltuğun ayarını bir türlü tutturamıyorum. ya sırtı çok dik geliyor geri alıyorum.bu seferde çok geride kalıyor direksiyona uzaklaşıyorum gibi hissediyorum. direksiyonu kendime çekiyorum bu kez de çok çekmişim gibi geliyor. bir rahat edemedim anlayacağınız :)

sizde de bu takıntı var mı??
Değerli Hocam;

Bu hassasiyete sahip olanlara 14 yöne ayarlanabilir ergoActive koltuklardan öneririm. Özellikle bu tip ayar sorunu yaşayanlar için oldukça fazla hareket kabiliyetiyle tam istediğinizi bulmanıza olanak sağlayacaktır.

Diğer bir seçenek elektrikli hafızalı koltuk; koltuğu aracın markasına göre 12-14-18 farklı şekilde ayarlıyorsunuz sonra koltuğun kenarında bulunan tuşa basıp ayarı kayıt ediyor(2 farklı ayar seçeneği için 2 farklı hafıza seçeneği bile mevcut)., hatta bazı premium markalarda direksiyonu ve aynaları da hafızaya alıyor :) Tek yapmanız gereken koltuğu, direksiyonu ve aynaları ayarlayıp hafızaya almak sonrasında yok birisi koltuğun ayarını değiştirdi, yok kısa boylu "vale" koltuğu öne çekti derdi yok bas tuşa tüm ayarlar geri gelsin hatta 2. kanala da uzun yol için farklı bir ayar yap yada aracı eşiniz de kullanıyorsa o kendine göre ayarlasın, Ama tabii "hafızalı koltuk" şuan için D segmentinde highline donanım seviyesinde sunulmakta fakat yok sadece koltuk hafızası beni kesmez diyip hafızalı direksiyon ve hafızalı aynaları da isterseniz D segmentinde bile bulunmamakta yada bazı elit markalar opsiyonel olarak sunuluyor., O zaman tek seçenek E segmenti araçlara terfi etmemiz gerekiyor :(

İlk defa duyuyorum böyle bir şikayeti. Boy ve kilonuz nedir merak ettim.

@CumhurAynı dert bende de var . İstediğim ayarı bulana çok uğraşıyorum,  tam bulduğum anda, yıkamacı , vale , servis elamanı o koltuğu kendine göre ayarlıyor kafayı yiyorum. Babamın önceki aracı Latitude'da hafızalı koltuklar vardı, istediğim ayarı yaptıktan sonra hafızaya alıyordum , acaip işe yarıyor. 

@Cumhur Merhaba ; Amerikalı bir ihtiyarla tanışmıştım , kendisi askeri araç ve gereçler hakkında kullanma eğitimine benzer bir eğitmendi , onun bana verdiği bir bilgi var ve yıllarca arabalarımda uyguladım ve oturuş pozisyonunda sıkıntı çekmedim.

Sağ kolunu uzattığında bileğin direksiyonun tepe noktasında olacak , direksiyona olan uzaklığın 1 karıştan az, 2 karıştan fazla olmayacak , eğer koltuk yükseklik ayarın varsa başının tepe noktası ile tavan arasındaki mesafeyi'de 1 karış olacak şekilde ayarlarsan hakim pozisyonun oluşmuş olur demişti, bende işe yaradı sizde bir deneyin derim.

@Cumhur Merhaba ; Amerikalı bir ihtiyarla tanışmıştım , kendisi askeri araç ve gereçler hakkında kullanma eğitimine benzer bir eğitmendi , onun bana verdiği bir bilgi var ve yıllarca arabalarımda uyguladım ve oturuş pozisyonunda sıkıntı çekmedim.

Sağ kolunu uzattığında bileğin direksiyonun tepe noktasında olacak , direksiyona olan uzaklığın 1 karıştan az, 2 karıştan fazla olmayacak , eğer koltuk yükseklik ayarın varsa başının tepe noktası ile tavan arasındaki mesafeyi'de 1 karış olacak şekilde ayarlarsan hakim pozisyonun oluşmuş olur demişti, bende işe yaradı sizde bir deneyin derim.
Değerli Hocam 

Gerçekten de  güzel bir bilgi...

Ben de yıllar önce bunu Demir Bükey Hocadan öğrenmiş olan biri olarak kendimi şanslı hissediyorum 

@silvershadow Murat abi , Demir Bükey'i Atv'de izlerken aşağıdakilerden yeni kurtulmuştum :)  Çok şey öğrendik kendisinden ,  adını unutsam bıyıklarını hayatta unutamam efsanenin.

eski-oyuncak-3-adet-atari-makinasi-ve-kasetleri__36666764_1.jpg

indir.jpg

oyuncak.jpg

@silvershadow Murat abi , Demir Bükey'i Atv'de izlerken aşağıdakilerden yeni kurtulmuştum :)  Çok şey öğrendik kendisinden ,  adını unutsam bıyıklarını hayatta unutamam efsanenin.

Ekli dosyayı görüntüle 5943

Ekli dosyayı görüntüle 5945

Ekli dosyayı görüntüle 5946
Değerli Hocam;

Konu dışı olacak belki ama bu oyuncaklardan ikisi bende de vardı.

Hatta siyah olan karaşimşek çakması, şişirilmiş plastikten yapılmıştı ve üzerine bastırirsanız çöküyordu. 

Polis arabası tenekeden üst kısmı nedeniyle lüks sayılıyordu...

Süper bilgi için teşekkür ederim. Yarın hemen deneyeceğim. İyi sürüşler.

Geri
Üst Alt