Direksiyon çevirirken gelen ses

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Brk34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Brk34

Üye
Mehmet
Araç
Golf 8.5 Impression
Merhaba, aracımda direksiyinu çevirirken araç çevirdiğim yöne hafif kayıyor ve ses çıkarıyor. Biri konu açmış ama aynı şey olduğunu düşünmüyorum her golfte var mı bu, golf 8 life da da görmüştüm aynı sesi sorun mu bu servis yapar mı bunu

Auto hold aktifse ya da frene basılı halde direksiyon çevriliyorsa esneme gıcırtısı olabilir. Örnek video ses olsa daha iyi olurdu.

Direksiyon çevirirken mümkün olduğunca araç hafif hareket edince çevirin. Böylece hem lastik yıpranması ötelenir, bağlantı noktalarını zorlamamış olursunuz.

Direksiyon çevirince aracın önü çevirdiğiniz tarafa bir miktar dönüyor. Lastik açısı biraz yatar ve döneceğiniz tarafa ya da park yaparken yapılan manevrayı kolaylaştırır.

aynı sorun araç sıfır alındığından beri var frene basılıyken direksiyonu çevirince gacırtı gibi bir ses çıkartıyor bundan bahsediyorsanız büyük ihtimalle arka balatadan geliyor freni bırakıp direksiyonu çevirince ses kesiliyor balata aşındıkça geçeceğini düşünüyorum

Bu bir sorun değil, araç durarken tekerler dönerken bir nebze de olsa hareket eder ve bu ses balataların gıcırtı sesidir, bunu S kasa da bile duyabilirsiniz.

Sürekli sağa sola çevirirken ses çıkarıyorsa direksiyon kolonunuzun sıktırılması gerekir yne devam ederse direksiyon kolonu değiştirilmelidir.Böyle ses yok ise hüsnü kuruntudan ibarettir diyebiliriz :)

Geri