Cam Fitili (Dış Cam Sıyırıcı Fitili) Sökme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Golfman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Golfman

Üye
İsim
Golfman
Araç
Golf 8,5 Life
Merhaba arkadaşlar , benim aracıma cam filmi takan arkadaş fitilleri takarken sol arka kapı cam fitilini 1-2 mm civarı geride oturtmuş. Bu sebeple dıştan bakınca fitilin ön kapıya yakın kısmında 1-2 mm boşluk arka taraf c sütununa yakın kısmında ise fazlalık var. Benim bu fitili kendim söküp yeniden takmak için nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Daha önce hiç sökmedim. Konuya ilişkin Golf cam fitili sökme videosu da bulamadım. Plastik sökme aparatlarım var. Cam fitillerini söküp takan arkadaşlar varsa sökme işlemine ne taraftan nasıl başlamalıyım? Sökerken cam açık mı olmalı yoksa kapalı mı? Biraz detaylı anlatabilecek yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim. Aracım Golf 8,5 diğer modellerde de aynıdır fitil sökme yöntemi muhtemelen diye düşünüyorum. Herkese iyi yılllar dilerim.

Merhaba arkadaşlar , benim aracıma cam filmi takan arkadaş fitilleri takarken sol arka kapı cam fitilini 1-2 mm civarı geride oturtmuş. Bu sebeple dıştan bakınca fitilin ön kapıya yakın kısmında 1-2 mm boşluk arka taraf c sütununa yakın kısmında ise fazlalık var. Benim bu fitili kendim söküp yeniden takmak için nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Daha önce hiç sökmedim. Konuya ilişkin Golf cam fitili sökme videosu da bulamadım. Plastik sökme aparatlarım var. Cam fitillerini söküp takan arkadaşlar varsa sökme işlemine ne taraftan nasıl başlamalıyım? Sökerken cam açık mı olmalı yoksa kapalı mı? Biraz detaylı anlatabilecek yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim. Aracım Golf 8,5 diğer modellerde de aynıdır fitil sökme yöntemi muhtemelen diye düşünüyorum. Herkese iyi yılllar dilerim.

Geçmil olsun yapan neden düzeltmiyor?

Böyle olabilir...

Geçmil olsun yapan neden düzeltmiyor?

Böyle olabilir...

Sağolun hocam, mesafe biraz uzak olduğu için kendim halledebilirsem daha iyi olacak. Bu videoyu daha önce de gördüm ancak videodaki araç clio olduğu için pek güvenemedim. Tırnakları kırmamak adına nasıl davranmalıyım pak emin olamadım.

Şu videoda hem iç hem dıştaki her şey sökülüyor, işinize yarayabilir;

Edit: konu sahibi arkadaşın aracı Golf 8 imiş, kusura bakmayın, mesajı da silemiyorum.

Edit: konu sahibi arkadaşın aracı Golf 8 imiş, kusura bakmayın, mesajı da silemiyorum.

Aynı olması gerek hiç dikkat etmedim ama...

Sağol hocam, aynıdır muhtemelen diye düşünüyorum vw grupta. Ancak her yeri gösteri oranın sökme anını göstermedi videoda. Anladığım kadarıyla basit ve geçmeli bir işlem gibi görünüyor.

Sağol hocam, aynıdır muhtemelen diye düşünüyorum vw grupta. Ancak her yeri gösteri oranın sökme anını göstermedi videoda. Anladığım kadarıyla basit ve geçmeli bir işlem gibi görünüyor.

Başka bir videoda sökme kısmını buldum hocam, umarım işinize yarar. 2:10'da başlıyor sökmeye;

Başka bir videoda sökme kısmını buldum hocam, umarım işinize yarar. 2:10'da başlıyor sökmeye;

Teşekkürler hocam, kırılacak bir tırnak yok gibi görünüyor. Bu videodan hareketle deneyeceğim bakalım. İnşallah sorunsuz hallederim.

@metinkar ve @yally
İlginiz ve yardımlarınız için teşekkürler.
Arka taraftan elle birazcık yukarı kaldırınca kolayca sökülüyormuş dış fitil azıcık ileri kaydırıp yerine takınca problem çözüldü. İyi yıllar dilerim.

Elinize sağlık hocam, ben fitili söktüğümde bu fitilin köşelerinden kenarlarından kapı içine hiç su sızıp sızmadığı kafama takıldı. İllaki sızıyordur diye düşündüm. Bu konu hakkında bilginiz var mı? Sızıyorsa bunun bir zararı var mıdır? Kapının altından bir yerinden sızma durumunda kendiliğinden tahliyesi oluyor mu?

Su sızdıracak kadar boşluk yok zaten. Sadece iyice temizleyip taktım. Şimdilik bir sorun yaşamadım.

Geri