P00AF00 egzoz gazı turbo şarj ünitesi sıkışıyor arızası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Omerclkg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Omerclkg

Yeni Üye
İsim
Ömer Faruk
Araç
Golf 7 VII
IMG_20241231_234956.jpg
Merhabalar herkese aracım golf 7 2015 model 1.6 TDI bu arıza ışığını yakıyor araç gitmiyor kontak açıp kapatınca düzeliyor arıza kodu bu çıktı sorun nedir birde hergün aktif araç kullıyorum bazen 2 yada 3 güne bazende 1 haftada su eksiltme yapıyor sorun neyden kaynaklıdır başına gelen varmı ?

Sorunun kronik egr arızası olduğunu yazılım ile beyinden silinip düzeleceğini söylediler ne yapmalıyım

Upvote 0
Sorunun kronik egr arızası olduğunu yazılım ile beyinden silinip düzeleceğini söylediler ne yapmalıyım

Bence biraz daha bilincli bir ustaya gidip su kaçağının kaynağını buldurun.

Bu kaynak EGR Soğutucusu ya da Watercooler olabilir. Ki ordaki usta EGR dediğine göre ondandır.

Ancak diğer arızanız P00AF00 olan basınc kaybı olan bir arıza. Turbo hattını yöneten sensör, hortum, diyafram gibi malzemelerden birinden kaynaklıdır.

Hortum yırtılmıştır, çıkmıştır ya da sensör arızalıdır. Aşağıda örnek video bıraktım. N75 olabilir. Wastegate üzerindeki sensör olabilir. EGR üzerindeki Diyafram olabilir.

Araç kaç km'de? bu arızayı çözün bi, sonra egr soğutucusundaki kaçağa bakın. EGR çalışıyorsa arıza yoksa bence kaçağı giderin. Maliyetler çok yükseliyorsa araç km si de yüksekse iptal edilebilir. Hem mekanik hem yazılımdan tavsiyem olur.

Upvote 0
Teşekkürler hocam maliyet yüksek çıkıyor su kaçağı gözle görülür yok emme manifoltundan kaynaklı denildi birkaç ustada motor conta yaktı dedi ama araç kullanılıyor aktif ben conta ihtimali değildir diye düşünüyorum çünkü aşırı su eksiltmesi lazım ikisi toplam 80-100 civarı dedi. P00AF00 arızası için turbodan kaynaklı denildi bazılarıda egr den dedi yani 5-6 ustaya götürdüm ama ne yapacam şimdi bilemedim km si 238 binde manuel araç

Upvote 0
Teşekkürler hocam maliyet yüksek çıkıyor su kaçağı gözle görülür yok emme manifoltundan kaynaklı denildi birkaç ustada motor conta yaktı dedi ama araç kullanılıyor aktif ben conta ihtimali değildir diye düşünüyorum çünkü aşırı su eksiltmesi lazım ikisi toplam 80-100 civarı dedi. P00AF00 arızası için turbodan kaynaklı denildi bazılarıda egr den dedi yani 5-6 ustaya götürdüm ama ne yapacam şimdi bilemedim km si 238 binde manuel araç
P00AF00 sorunu için size 2 video attım kendiniz kontrol edebilirsiniz. Bundan dolayı egr arıza veriyorsa egr arızası da basardı araç. Turboysa turboyu da basardı.

Su kaybı da dediğim gibi watercooler dediğim emme manifoldu kontrol edilir.

Egr soğutucudan olabilir kontrol edilir.

80-100k ya sıfır motor var siz kendinize baska bir ilde bu işten anlayan usta bulun bence

Watercooler su kaçağı bunun gibi test videoları var mesela

Baska video.

Bu da egr kaçak testi için.

Bunları birinin bakıp bulması lazım

Son düzenleme:
Upvote 0

Geri