@driver_can Can dostum 29-30 derken kapı etiketinde ya 29psi yada 30psi yazması lazım yani her iki basınç değerini 29-30 şeklinde önermez., Benim 17" dijonlarda 32psi yapınca idare eder oluyor., 34 te ise beton gibi oluyor.,34psi 'ı uzun yola çıkacaksam kullanıyorum., şehir içi 32 yapıyorum., ama sizin 18 durban 'ı 34psi anca kurtarır gibime geliyor sunuçta 18" jant ama burda konuşulması gereken esas sıkıntı sizin bridgestone lastiklerin çok çok sert bir yapıda olmasından kaynaklanıyor kanımca bridgestone beton gibi lastiktir 70.000 km yol yapsan bile o lastiğin diş derinliği azaltmasına yetmez., Sizin bence lastik basıncından önce lastiklerin değişmesi sizi sıkıntımızdan kurtaracaktır.,
@silvershadow Değerli Murat Hocamın önerdiği Goodyear Eagle F1 asmtc 3 olabilir yada benim tavsiyem ise alman üretici olan Continental SportContact 6 çok iyi ve yumuşak hamurlu bir lastiktir., Bazı Continental bayileri abi; SportContact 5 verelim diyebilir., 5'te olabilir fakat SportContact 6 yeni çıktı yeni seriyi almakta fayda var., Bu arada unutmadan; hangi lastik markasını alırsanız alın mutlaka şuan ki lastiklerinize bakarak yük ve hız endeks lerini öğrenerek eğer alacaksanız yeni lastik alın.,Çünkü lastikçi abi abi sana farzı-misal elinde araca uygun yük ve hız endeksli lastik o an için olmadığından ve müşteriyi kaçırmak ta istemediğinden abi sana ZR hız endeksinde lastik verelim diyebilir ama siz yumuşak lastik alıcam diye bir bakarsınız taş gibi ve 2. bir vaka ile tekrardan karşı karşıya kalmışsınız., fabrikanın taktığı lastiklerin üzerinde ki yük ve hız endeksini kesinlikle geçmemek gerek., Lastiğiniz bridgestone 'da olsa başka markada olsa yada olsaydı hep aynıdır.,
Donanım seviyesine göre Golf'te lastik yük ve hız endeksleri
Comfortline 16" dover jant için 91V
Highline 17" dijon jant için 91W
Highline 18" durban jant için ???
Öğrenmek için sizin arabanın lastiklerine bakarak belki siz bize söylersiniz..? Muhtemelen ya 91Y yada 91W olması lazım ama aklımda kalmamış