Arabanın üstüne ve camına garip bir şey damlamış yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan onestar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

onestar

Yeni Üye
İsim
onestar
Araç
Golf 7 1.6 TDI BMT 2014
Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

30-31 Aralık tarihlerinde aracım 40 saat kadar AŞTİ otogarda kaldı. Köprü gibi bir şeyin altına çekmişim fark etmeden. Cama damlayan ve çıkmayan şeyin ne olduğunu bilmiyorum. Tavana da damlamış, dolayısıyla onun çıkacağını da sanmıyorum. Ankara içi camdaki ve tavandaki bu lekelerden kurtulmak için nereleri tavsiye dersiniz? Cam temizleyen yerler var mı Ankara içi? Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

Ekli dosyalar

• IMG_2035.jpeg
    IMG_2035.jpeg
    185.1 KB · Görüntüleme: 107
  • IMG_2034.jpeg
    IMG_2034.jpeg
    153.6 KB · Görüntüleme: 105
  • IMG_2040.jpeg
    IMG_2040.jpeg
    196 KB · Görüntüleme: 105

Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

30-31 Aralık tarihlerinde aracım 40 saat kadar AŞTİ otogarda kaldı. Köprü gibi bir şeyin altına çekmişim fark etmeden. Cama damlayan ve çıkmayan şeyin ne olduğunu bilmiyorum. Tavana da damlamış, dolayısıyla onun çıkacağını da sanmıyorum. Ankara içi camdaki ve tavandaki bu lekelerden kurtulmak için nereleri tavsiye dersiniz? Cam temizleyen yerler var mı Ankara içi? Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.
Çimento arabası geçmiş yanından sanki geçerkende suyu gelmiş gibi geldi bana daha önce böyle bir durum yaşayan birine şahit olmuştum ona benziyor çok fazla

Geçmiş olsun,
Detailing Dükkanı Ankara, Vintage Detailing; benim bildiğim iyi yerler buralar, arayıp bilgi alabilirsiniz,yardımcı olacaklarını düşünüyorum, bu tarz izleri uzun süre bekletmemek, bir an önce müdahale etmek en güvenlisi. Kireç lekesine benzer gibi geldi bana.

Çimento arabası geçmiş yanından sanki geçerkende suyu gelmiş gibi geldi bana daha önce böyle bir durum yaşayan birine şahit olmuştum ona benziyor çok fazla
Hocam yol AŞTİ içinde gelen giden yolcuların kullandığı yol.

Geçmiş olsun,
Detailing Dükkanı Ankara, Vintage Detailing; benim bildiğim iyi yerler buralar, arayıp bilgi alabilirsiniz,yardımcı olacaklarını düşünüyorum, bu tarz izleri uzun süre bekletmemek, bir an önce müdahale etmek en güvenlisi. Kireç lekesine benzer gibi geldi bana.
Teşekkür ederim, ilgileneceğim. Tavanı ellemedim ama camları bulaşık süngerinin sert tarafıyla bastırarak silmeme rağmen bana mısın demedi…

Detailing Dükkanı ve ZF Garage bu işlerde iyi diye duymuştum. Asit tabanlı bir şey değildir inşallah. Geçmiş olsun.

bir an önce gösterin çünkü bizim sitede bir kaç kişinin aracının boyasında kalıcı iz bıraktı..ben ilk gün arkadaşın aracına pasta ile müdahale etmeme rağmen

Kamera varsa eğer kameraya bakın. Geçmezse aracın değerini düşürecek şeyler.

Aynı durum bizim evin kapalı otoparkında da var. Yağmurlu günlerde su bir yerlerden sızıp, otopark kirişinden damlıyor. Araçla altından geçerken damlaya denk gelirsem beyaz bir iz bırakıyor. Benim araçta sürekli boya koruma olduğu için ve damlayan suyun yüzey alanı küçük olduğu için ilk yıkamada geçiyor.
Bir yerlerden sızan su, beton içinden geçerken betonda bulunan bir şeyleri (kimyasal içeriği nedir bilmiyorum) aşındırıp, aracın üzerine damladığında böyle iz bırakıyor maalesef. Zaman kaybetmeden işini hakkıyla yapan bir yere mutlaka gösterin. Kasap yıkamacılardan uzak durun. DBY Detailing, Detailing Dükkanı ve Vintage Detailing benim de bildiğim, takip ettiğim yerler. Kendilerinden destek alabilirsiniz.

Bu pislik sıvı otoyol köprülerinden, alt geçit ve battı çıktılardan yaz kış damlayan nalet bir şey, anında silecekleri çalıştırsan bile cama sıvanıyor, çok bol su ile HEMEN temizlenmezse bir felaket…
Bahsettiğim yerlerden geçerken yukarıya bakın beyaz kireç lekelerine benzer yerlerden damladığını göreceksiniz.

Aynı şey benim aracın başına da gelmişti. Güneşten korumak için kapalı otoparkta bırakmıştım, bir hafta sonra almaya gittiğimde yağmur yağdığı için beton arasından damlayan sudan olmuş (çimentodan kaynaklı). Ne yaptıysam çıkmamıştı. O dönem Bodrumda yaşıyordum araçla uğraşırken karşı tarafta bir berber dükkanı vardı, benim uğraştığımı gören berber, dükkanın mermer tezgahını parlatmakta kullandığı CBS marka pastayı getirerek bununla çıkar dedi, çıktı gerçekten hiç iz kalmadı, hem cam hem kaportada vardı.

Benımde kapalı otoparkımdan akan su bu şekilde iz bırakıyordu çıkarmanın en kolay yolu 3d eraser sürüyorsun 30sn sonra spreyle su sıkıp duruluyorsun hiç bir iz kalmıyor

Geri