Antifiriz su marka önerisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan victory_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

victory_

Üye
İsim
Zafer
Araç
Golf7
Herkese merhaba aracımda antifirz minimum seviyesinde , Bakımda antifirizin kaliteli olduğu bilgilisi vermişlerdi şuan azalma söz konusu ekleme yapacağım marka olarak önerebileceğiniz antifiriz varmıdır? Kırmızı olduğu için yine kırmızı kullanılması sarı eklenirse sorun oluşturabilir diye yazı okudum shell sitesinde.

Ekli dosyalar

• 20250103_212948.jpg
    20250103_212948.jpg
    113.9 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:

üzerine saf su ile ekleme yapın hocam (arıtılmış su değil) benzinliklerde satılan diğer adı akü suyu olan saf su. volkswagenin tavsiyesi bu şekilde

Saf su da eklenebilir ya da shell den pembe antifreeze ekleyebilirsiniz bir miktar, yalnız ön radyatörde yazan değerlere tam uyumlu olduğuna dikkat edin.

Saf su da eklenebilir ya da shell den pembe antifreeze ekleyebilirsiniz bir miktar, yalnız ön radyatörde yazan değerlere tam uyumlu olduğuna dikkat edin.
evet hocam iyi bir noktaya değinmişsiniz antifriz bire bir aynı özelliklere aynı markaya ait olmalı aksi taktirde çeşme suyundan daha zararlı bir hale gelebiliyor

VW servisi G13 önermiyormuş dışarda
üzerine saf su ile ekleme yapın hocam (arıtılmış su değil) benzinliklerde satılan diğer adı akü suyu olan saf su. volkswagenin tavsiyesi bu şekilde
Antifirizli su eklesem yine (kırmızı) bi sorun olurmu ?

evet hocam iyi bir noktaya değinmişsiniz antifriz bire bir aynı özelliklere aynı markaya ait olmalı aksi taktirde çeşme suyundan daha zararlı bir hale gelebiliyor
Önceki dolumun hangi markaya ait olduğunu bilmiyorum malesef ne yapmak lazım bu durumda shell kırmızı üründen üstüne eklesem olur mu acaba ?

Önceki dolumun hangi markaya ait olduğunu bilmiyorum malesef ne yapmak lazım bu durumda shell kırmızı üründen üstüne eklesem olur mu acaba ?
Hocam önceden koyulan antifreeze in gereksinimleri tam olarak karşıladığını düşünürek ilerleyelim, siz bu durumda aracın kılavuzunda yazan değerlerde bir antifreeze alın ve üstüne bir miktar ekleyiniz, sorun olmayacaktır, önemli olan sadece istenilen değerlerin uyuşması.

Siz saf su ile bir miktar ekleyebilirsiniz fakat önceden araca kullanılan antifreeze konstantire mi yoksa hazır karışım oranı ayarlanmış ürünmü bilemediğiniz için bence en mantıklısı bir miktar uyumlu antifreeze den satın alıp eklemek..

Hocam önceden koyulan antifreeze in gereksinimleri tam olarak karşıladığını düşünürek ilerleyelim, siz bu durumda aracın kılavuzunda yazan değerlerde bir antifreeze alın ve üstüne bir miktar ekleyiniz, sorun olmayacaktır, önemli olan sadece istenilen değerlerin uyuşması.

Siz saf su ile bir miktar ekleyebilirsiniz fakat önceden araca kullanılan antifreeze konstantire mi yoksa hazır karışım oranı ayarlanmış ürünmü bilemediğiniz için bence en mantıklısı bir miktar uyumlu antifreeze den

Siz saf su ile bir miktar ekleyebilirsiniz fakat önceden araca kullanılan antifreeze konstantire mi yoksa hazır karışım oranı ayarlanmış ürünmü bilemediğiniz için bence en mantıklısı bir miktar uyumlu antifreeze den satın alıp eklemek..
Bakımı yapan özel servis ustası tadına baktı:) Antifiriz iyi dedi seviyesine dikkat etmedim az olsaydı yüksek ihtimal takviye yapardı ben kaloriferi falan çok kullandım malum havalardan dolayı suyun seviyesinin azalması bundan olmuş olabilir bu da harici bir soru teşekkür ederim.

Bakımı yapan özel servis ustası tadına baktı:) Antifiriz iyi dedi seviyesine dikkat etmedim az olsaydı yüksek ihtimal takviye yapardı ben kaloriferi falan çok kullandım malum havalardan dolayı suyun seviyesinin azalması bundan olmuş olabilir bu da harici bir soru teşekkür ederim.
Tadına mı baktı :D ahahah. İSG uzmanı yokken ustalar olur gibi :D

Hocam araç iyice soğusun, soğuk motorda iken kontrol edin seviyeyi, daha sonra araç ısındıktan sonra kontrol edin, bariz bir azalma olacağını sanmam ama yinede farkı görmek açısından bakılabilir.

Eksiklik uyumlu antifreeze ile doldurularak tamamlanır, aklınıza çok takılırsa, komple değiştirin. Antifreeze tadını bilmediğim için tazeliğini bilemedim :) ama yinede 2-3 yıl olduysa değişim yapılabilir, daha sağlıklı olur.

Tadına mı baktı :D ahahah. İSG uzmanı yokken ustalar olur gibi :D

Hocam araç iyice soğusun, soğuk motorda iken kontrol edin seviyeyi, daha sonra araç ısındıktan sonra kontrol edin, bariz bir azalma olacağını sanmam ama yinede farkı görmek açısından bakılabilir.

Eksiklik uyumlu antifreeze ile doldurularak tamamlanır, aklınıza çok takılırsa, komple değiştirin. Antifreeze tadını bilmediğim için tazeliğini bilemedim :) ama yinede 2-3 yıl olduysa değişim yapılabilir, daha sağlıklı olur.
Büyük Şırınga ile tamamını boşaltıp tavsiye edilen antifirizi koymak daha mantıklı ve soru işaretsiz olacak sanırım içine saf su falan katmaya gerek varmıdır,bunun oranı nedir ? Yoksa direkt antifiriz mi

Herkese merhaba aracımda antifirz minimum seviyesinde , Bakımda antifirizin kaliteli olduğu bilgilisi vermişlerdi şuan azalma söz konusu ekleme yapacağım marka olarak önerebileceğiniz antifiriz varmıdır? Kırmızı olduğu için yine kırmızı kullanılması sarı eklenirse sorun oluşturabilir diye yazı okudum shell sitesinde.

Resim sizin aracınızın su seviyesinin resmi ise, su seviyeniz Max. seviyede şu an.

SU SEVİYE.png

Antifiriz seviyesi yerinde şuan bisey yapmana gerek yok burdan aşağı eksilirse neden eksiliyor baktirirsin

@victory_

Şu anki seviyeye göre hiç bir ekleme yapmamanız gerekiyor.

Su ısındığında, genleşme nedeniyle 1 cm kadar daha yükselecek seviye.

Motor iyice ısındığında hararet 90 ' a geldiğinde kaputu açıp genleşme kabına bakınız.

Soğukken pembe olan antifriz, su iyice ısındığında benim eklediğim resimdeki gibi mor renge dönüşüyor ise,

Sistemde G13 antifriz var demektir.

Üzerine sadece G13 antifriz ilave edebilirsiniz.

Kutu üzerinde G13 yazısı bulunmaya hiç bir antifriz kullanmayınız.

Hazır karışım antifriz alırsanız saf su ilave etmenize gerek yok.

Konsantre antifriz alırsanız %50 saf su ile karıştırmanız gerekir.

Kap üzerinde -37 yazan antifrizler kullanıma hazırdır, su ilave edilmez.

Kap üzerinde Ultra veya Konsantre yazan antifrizler, saf antifrizdir, yarı yarıya ( %50 ) saf su ile karıştırılarak kullanılır.

Su ısındığında genleşme kabındaki suyun rengi Mor renge dönüşmüyorsa, pembe yeya kırmızı halde ise , sistemde G13 antifriz yoktur.

Önce bunu tespit etmeniz gerekiyor.

G13 olduğuna emin olduğunuzda G13 ilave edebilirsiniz. Ama şu anda değil, su seviyesi eksildiği zaman.

https://www.onlineyedekparca.com/ur...coolant-longlife-g13-rtu-kullanima-hazir-a1ea

https://www.n11.com/urun/motul-auto-cool-g13-37c-1l-32186081

https://www.trendyol.com/motul/auto-cool-g13-37-c-pembe-antifriz-1-lt-p-878528724

.

Geri