Kış lastik önerisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Birol61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Birol61

Üye
İsim
Birol
2015 Golf 7 1.4 Tsi aracım için kış lastiği aramaktayım İstanbul'da oturuyorum marka tavsiyenizi rica edebilir miyim teşekkür ederim

Yıllardır Continental Winter Contact kullanırız, her zaman memnun kaldık.
WinterContact TS870 modeli şuan en güncel modeli olması lazım, tavsiye edebilirim.

Kış lastiği olarak Riken 205 55 16 Snow lastikler ile ikinci kışı geçiriyorum. Bulunduğum yerde kış şartları ağır. Karlı yollarda da, buzlu zeminde de kullandım. Lastiklerden genel olarak memnunum. Fiyat olarak da makul bi lastik olduğunu düşünüyorum.

@Birol61

Bütçe de sıkıntı yoksa

En iyiler

Continental WinterContact TS870

Biridgestone Blizzak LM 005

Goodyear UltraGrip Performance +

Michelin Alpın 5

Her hangi biri sizi kesinlikle üzmeyecektir.

Bütçe kısıtlı ise :

Geri kalanlar hemen hemen aynı düzeyde. Bütçenize en uygun olan her hangi birini alıp kullanabilirsiniz.

Araştırmaya soruşturmaya gerek yok, Fiyat performans durumu söz konusu değil kış lastiğinde.

Ben Sakarya nın yüksek kesimlerinde yaşıyorum, mevsim genelde karlı ve yağışlı geçer, Goodyear UltraGrip Performance + kullanıyorum,

gayet memnunum, sıkıntı yok.

.

Son düzenleme:
2018 yılında aldığım riken marka lastıklerımı gece ay satarken Tarcanlar Ekspertiz lastikler yeni dedi bende yanındaydım farketmesını bekledim yılına bakınca anladı. Abi lastikler 2018 ama yeni gibi duruyor maşşallah demişti 😁 Sözün kısası ben çok memnundum tavsiye ederim

Bridgestone blizzak lm005 tek geçerim.

alır almaz toplamda 3800km yaptım.istanbul'dan yola çıkıp Doğubeyazıt'a kadar gittim.Dönüşte daha sıcak yol tercih ettim.
van bitlis siirt vs. tüm hava koşullarını tattı :)

Son düzenleme:
En iyisi denilen markaların bile kullanım şartlarına göre artı ve eksileri mevcut

Biri ıslakta iyi ise öteki zayıf

Biri kuru yolda iyi ise öteki zayıf

Birinin karlı zeminde performansı iyi diğerinin düşük vs vs

Hem ıslak yolda, hem kuru yolda, hem karlı yolda, hem buzlu yolda derecesi en yüksek olan lastik yok maalesef.

Genelde kuru zeminde kullanılacaksa kuru zemin performansı daha yüksek olanı

Genelde ıslak zeminde kullanılacaksa ıslak zemin performansı daha yüksek olanı

Genelde karlı zeminde kullanılacaksa karlı zemin performansı daha yüksek olanı

tercih etmek gerekiyor.

Kar yağma ihtimali az olan, kış mevsiminin büyük bir bölümü kuru soğuk geçen bir gölgede, karlı zemin performansı yüksek olan lastiği seçmenin bir esprisi yok.

Veya kış mevsimin karlı geçirme ihtimali yüksek olan bir bölgede, kuru yol tutuş performansı daha yüksek olan lastik modelini seçmek de anlamsız.

Birisinin , ben falanca markayı / deseni kullanıyorum çok çok iyi, mutlaka tavsiye ederim demesi ile lastik seçimi yapmak da uygun değil.

O lastik o kişinin yaşadığı iklim özelliklerine uygundur, kişi memnun kalmıştır. Aynı iklim şartları olan bir bölgede yaşıyorsanız bu lastik size de ilaç gibi gelecektir.

Ama farklı iklim şartları olan bir bölgede yaşıyorsanız, o lastik size zulüm olur.

Lastiğe de, tavsiye verene de sövmekle geçer bütün kış veya yaz sezonunuz.

870 - Lm005.png

TS870-Perf+.png

Lm005-Perfor+.png

Alpın5 - UGP+.png

Alpın5-Lm005.png

Alpın5 - Ts870.png

.

Son düzenleme:

Geri