Otomatik far anahtarı hk.

Ugurcubuks

Üye
İsim
Uğur
Araç
Golf
1-2 ay önce golf 7.5 aracıma kendinden sensörlü otomatik far anahtarı aldım, ilk zamanlar güzel çalışıyordu ama şuanda akşamları hava kararınca sisler açık olunca sadece sisleri açıyor ana farı açmıyor sisleri kapatınca ana farı açıyor saçmalıyor anlayacağınız aldığım yer araçtan kaynaklı vs. Söküp tekrar takın dedi öyle yaptım ama henüz denemedim sizce ne kaynaklı böyle oluyor

Bende de benzer, üzerinde ldr ışık sensörü olan far anahtarı var. Normal sensörsüz olanda ön arka sis farları düğmeyi park ve far konumundayken geri çektiğimde sorunsuz çalışırken, söz konusu otomatik anahtarı takınca sis konumlarına çeksem de sis lambaları yanmıyor. Daha önce konusu geçmişti, bir arkadaş içine müdahale edilerek düzeltiliyor demişti öylece kaldı.

Sizdeki soruna gelince bence öncelikle anahtarı bir resetleyin/fabrika ayarlarına getirin, öyle deneyin. Ayrıca bu anahtarlarda otomatik sis farı diye bir durum varmış. Yani sis farları da sadece gece mi yanıyor yoksa normal farlarla birlikte mi yanıyor onu anlamış değilim? Sağa sola çevirip ayarlarıyla o durumdan çıkarmaya çalıştım ama maalesef beceremedim. Araştırdığımda birkaç yabancının da başına bu sis farı sorunu gelmiş fakat bir çözüm göremedim.:( Diğer özelliklerinden gayet memnunun, kodlamaya gerek kalmadan farların karanlıkta, tünelde otomatik devreye girmesi için 3 ayrı tepki süresi bile ayarlanabiliyor. Eve geliş ve gidiş süreleri de ayarlanabiliyor, vb. Sizdekinde normal anahtarla böyle bir sorun yoksa dediğim gibi fabrika ayarlarına döndürüp deneyin.

Bendeki modelin kullanım kılavuzunu google lens ile çeviri görsellerini ekliyorum. Belki birilerinin işine yarar.;)

Ekli dosyalar

• resim1.jpg
    resim1.jpg
    261 KB · Görüntüleme: 5
  • resim2.jpg
    resim2.jpg
    159.9 KB · Görüntüleme: 5
  • resim3.jpg
    resim3.jpg
    157.1 KB · Görüntüleme: 5
  • resim4.jpg
    resim4.jpg