Travel Assist Göstergesi Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan golferd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

golferd

Yeni Üye
İsim
Erdi
Araç
Golf
Merhaba,

Kör nokta uyarı asistanı ve travel assist donanımına sahip araçlarda travel assist etkin olduğunda kadranda bazen sadece tek şerit bazen de sağ ve sol şerit ile birlikte diğer araçların da görüntüsü çıkıyor. Hangi durumlarda bu animasyon gösterge ekranında gözüküyor.

• Çift şeritli yolda gösterge ekranında sadece animasyon olarak tek şerit ve öndeki araba gözüyor.
  • Çoklu şeritli yollarda bazen Tesla Model Y deki gibi sağ ve sol şeritlerdeki araçlar veya arkadan gelen araçları gösterebiliyor. Ancak bu sürekli olmuyor. 3 veya 4 şeritli yolda da kadranda sadece tek şerit ve öndeki arabayı gösterecek şekilde çıkabiliyor.

Gösterge ekranında hangi durumlarda Tesla araçlarda olduğu gibi çoklu araç görüntüleri görünüyor bilgisi olan var mı ?

Impression paket kullanıcısıyım fakat uzun zaman önce aracı almadığım sırada araştırma yaptığımda kör nokta aracı algıladığı zaman göstergedeki şerit çifte dönüyor diye biliyorum kesin olmamakla birlikte. Ayrıca bu algılamayı yaparken kör noktanın bulunduğu konumda belirli bir miktar seyir etmesi lazım yani kör nokta aracı örneğin 10 metre gerisinde aracı görür görmez yan aynalardan ışık yakmaya başlar fakat bunun kadrana yansıması için belirli bir süre örneğin 5 sn gibi bahse konu 10 metre uzaklıkta bir seyir süreci gerekiyor sanırım çalışma mantığı bu şekilde olabilir.

Direk donanımla ilgisi varmı emin değilim ama aracımda alttaki donanımlar mevcut;
10" dijital gösterge paneli “Active Info Display Pro”
10,3" Composition Media Plus bilgi ve eğlence sistemi ( Bütün 8.5 larda standart olarak geliyor diye biliyorum)

Söylediğiniz gibi aslında farklı yol koşullarında (2-3-4 şeritli, trafik varken) )deneme yaptım 10-15dklık sürüşlerle, ancak Active Info Display Pro'ya şerit sayısı ve yanda veya ileride bulunan araçlar neye göre animasyon olarak geliyor anlayamadım. Kullanım kılavuzunda da kontrol ettim ama buna ait bir bilgi göremedim. Hani kör nokta olmasa bile çok şeritli yollarda şerit takip kamerası ilerideki araçları tespit edip yansıtabiliyor.

Çok kritik veya önemli bir konu değil ama belki sizler tecrübe etmiş olabilirsiniz.

Direk donanımla ilgisi varmı emin değilim ama aracımda alttaki donanımlar mevcut;
10" dijital gösterge paneli “Active Info Display Pro”
10,3" Composition Media Plus bilgi ve eğlence sistemi ( Bütün 8.5 larda standart olarak geliyor diye biliyorum)

Söylediğiniz gibi aslında farklı yol koşullarında (2-3-4 şeritli, trafik varken) )deneme yaptım 10-15dklık sürüşlerle, ancak Active Info Display Pro'ya şerit sayısı ve yanda veya ileride bulunan araçlar neye göre animasyon olarak geliyor anlayamadım. Kullanım kılavuzunda da kontrol ettim ama buna ait bir bilgi göremedim. Hani kör nokta olmasa bile çok şeritli yollarda şerit takip kamerası ilerideki araçları tespit edip yansıtabiliyor.

Çok kritik veya önemli bir konu değil ama belki sizler tecrübe etmiş olabilirsiniz.
Impressionda pro değil direk Active info display var. Pro su diğer tüm paketlerde

Style paketlerden itibaren arka tamponun köşelerinde kör nokta uyarı sistemi var onlar sayesinde trafiği algılayarak diğer şeritleri de gösterebiliyor diye biliyorum sanırım Life da yok ama emin değilim

Style paketlerden itibaren arka tamponun köşelerinde kör nokta uyarı sistemi var onlar sayesinde trafiği algılayarak diğer şeritleri de gösterebiliyor diye biliyorum sanırım Life da yok ama emin değilim
Life paket kullanıyorum. 3 şeriti, 3 şeritte ki her aracı motor, araba, kamyon ayrıntısına kadar gösteriyor.

Bahsettiğimiz donanımlar aracımda var, travel assist çok güzel çalışıyor side assist ile birlikte ancak araç grafiğinde 3 veya 4 şeritli yollarda göster ekranında sadece tek şerit ve öndeki aracı gösteriyor. Arkadan araç geldiğinde aynalardaki sarı ışık yanıyor ancak kadranda yine tek şerit olarak görünüyor. Belki yazılımsal bir durum olabilir.

Geri