erenaskin5
Yeni Üye
- İsim
- Eren
- Araç
- 2020 Golf 1.5 Tsi Comfortline
Merhaba 2019 Golf 7,5 1.5 tsi araca sahibim hangi dsg oldugu konusunda yardımcı olur musunuz ?
Merhaba 2019 Golf 7,5 1.5 tsi araca sahibim hangi dsg oldugu konusunda yardımcı olur musunuz ?
teşekkürler, peki bu şanzıman hakkında 250e torka kadar yazıyor internette benim yazılımla 300 torklara çıkartmamı desteklemez mi bu şanzımanDQ 200 kodlu
7 ileri DSG kuru kavrama
.
Hiçbir şey olmaz hocam sadece kavramanız performanslı kullanımda biraz daha hızlı biter.teşekkürler, peki bu şanzıman hakkında 250e torka kadar yazıyor internette benim yazılımla 300 torklara çıkartmamı desteklemez mi bu şanzıman
Bende de aynı şanzıman var 330 nm herhangi bir sıkıntı yok , bunun daha üzeri kavrama güçlendirmesi gerekir, şanzıman yazılımı vs.teşekkürler, peki bu şanzıman hakkında 250e torka kadar yazıyor internette benim yazılımla 300 torklara çıkartmamı desteklemez mi bu şanzıman
G20 den memnun musunuz, ZF 8HP miydi onlardaki şanzıman.Bu model araçta motor ve şanzıman uyumunda DSG yazılımında serbest sürüş modu bulunuyor. Gerekli gördüğü yerlerde boşa atıyor vitesi ve eco modda motor çalışıyor 2 silindirde yani. Onun dışında servisin bana söylediği şanzımanda daha kaliteli malzeme kullanıldığı vs ama yalan dolan. 1000km olmadan bende şanzıman değişti üretim hatası dediler falan şimdi 80k km yaptım hiçbir sıkıntısı yok. “0CW300050A 00B” bu da takılan şanzımanın servis kodu. İnternetten araştırabilirsiniz audi modellerde a1-3 Q-2, passat ve t-roc da kullanılıyormuş ben öyle görmüştüm.
Tork dayanımı konusunda dişlilerin 400nm torka kadar dayanıklı olduğunu söyleyenler var internette ama kavramaya çok iş düşer bu torkları kaldırmakta.
Tavsiyem düşük hızlarda gaz tepkimelerinizi kararlı tutun ki şanzıman net geçişler yapsın 1-2 viteslerde. Çat çat atsın yani
ZF şanzıman araç da kullanıyorum şimdi ona bakarsak DSG’ye şanzıman bile demem. Ara gazlamalarda neredeyse hiç kayıp yok araçta.
DSG 3 vites birden düşüyor motor yüksek devirde bağırıyor araç bi yığılıyor sonra gazlıyor. Tamamen dsg koruma kaynaklı bir tedbir bence.
DQ200; fabrikasyon torku 250nm ye kadar olan araçlarda kullanılıyor, yani 250 ye kadar dayanır diye bir durum söz konusu değildir. (Her 250nm araç DQ200 kullanmaz)teşekkürler, peki bu şanzıman hakkında 250e torka kadar yazıyor internette benim yazılımla 300 torklara çıkartmamı desteklemez mi bu şanzıman
Memnunum hocam. Çok deneyimlemedim henüz günlük kullanıma golf ile devam ediyorum.G20 den memnun musunuz, ZF 8HP miydi onlardaki şanzıman.