Klima ızgarasının renginin solması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vwgolff
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

vwgolff

Yeni Üye
İsim
Gorkem
Araç
golf3
Merhabalar ,

Golf 8.5 aracım da parfüm kokusu araçta olsun diye klima ızgarasının oraya parfüm sıktım fakat hemen boyasını aldı plastik renk değiştirdi sizce bunu nasıl düzeltebilirim daha önce böyle bir sorun ile karşılaşan oldu mu abiler sizlere bir sormak istedim

Merhabalar ,

Golf 8.5 aracım da parfüm kokusu araçta olsun diye klima ızgarasının oraya parfüm sıktım fakat hemen boyasını aldı plastik renk değiştirdi sizce bunu nasıl düzeltebilirim daha önce böyle bir sorun ile karşılaşan oldu mu abiler sizlere bir sormak istedim
Resim paylaşırsanız daha doğru bir değerlendirme yapabiliriz?

Parfümde çok fazla aşındırıcı madde varsa belki verniği almıştır. sprey cila yada wax deneyin belki eski parlaklığına kavuşabilir.

Plastik parlatıcı spreyler yada plastik cilaları var belki onları deneyebilirsin.

oto parfümlerini kesinlikle deri,plastik vb yerlere sıkmayın yüzeyi bozar

Araç içinde sprey kullanmayınız. Uçar cama yapışır buğu yapar.
Ayrıca oto kokularından uzak durunuz. Aynı şekilde onlarda da zamanla olumsuzluk yaşarsınız.

Araç dışında buna benzer bir piano black parçayı hızlı yapıştırıcı ile yapıştırıp aktivatörü sıkınca parlaklık gitmişti.

Yaşadığınız durum da buna benzer, parlaklığı gitmiş.

Silme ile geçmez.
Polisaj ile düzeltebilir.
Pasta cila yapan yerlere sorunuz.
Küçük polisaj makinesi ile parlaklığı geri kazanabilir.

Geçmiş olsun.

Ben olsam mat siyah akrilik boya alır, önce izopropolil alkol ile temizler, maskeler bir iki fıs inceden boyardım.

Zamanında beyaz dvd yazıcıyı siyaha boyamıştım. Hala simsiyah duruyor. :)

@vwgolff

Sadece klips değişecek, yetkili serviste veya piyasada olabilir.

Bu şekilde

https://www.vag-market.com/urun/golf-7-7-5-klima-klips/

Değişim haricinde, klipsi sökerek veya araç üzerinde güzel genişçe maskeleme yapılarak mat siyah sprey boya ile boyanacak.

Mehmet arkadaşımızın dediği gibi 1 - 2 fıs boya yeterli.

Hava üflemede parfüm kokusu olsun istiyorsanız, ızgaraya değil, polen filtresine parfüm sıkınız.

O da uzun süre etkili olmaz ama en azından ızgaralar telef olmaz.

.

Son düzenleme:
Golf 5 aracımda bulunan araç kokusunun rengi solmuştu atarım diyordum fakat bir türlü atmıyordum. Gözümün önünde dursun diye çakmaklığın olduğu kapağın üzerine koydum 2 gün kaldı bilin bakalım ne oldu? Kapağın kaplaması kabardı mecburen o alanı temizlemek zorunda kaldım.. ilk gördüğümde çok canım sıkılmıştı.. kaplama yaparım dedim oda kaldı :D

Merhabalar ,

clio 5 aracımda da aynı sorunu yaşadım çözüm ise mat finish bir trim parlatıcı sürüp 5 dakka bekleyip fazlasını üzerinden silmektir.

Klima ızgarasına parfüm sıkmak, 10 sene düşünsem aklıma gelmez böyle bişey yapmak, bu gözler ayakkabının içine parfüm sıkanı gördü, demek ki daha neler görecekmişiz,

Çıkmacılardan alıp değişmek en mantıklısı, tabii öncelikle yetkili servisten sıfırının fiyatını öğrenmek sonra fiyatına göre çıkmacılardan alınır takılır.

Geri