Golf 8.5 R-Line Dokunmatik Direksiyon Tuşları hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hknakcyr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hknakcyr

Üye
İsim
Hakan
Araç
Golf 1.5 eTSI 150 PS R-Line DSG
Merhabalar,

8.5 R-Line'lardaki direksiyon tuşlarını parlak dokunmatik olanla değiştirmeyi düşünüyorum. Şu an birebir aynı tuş takımı dokunmatikte var. Tabi gri direksiyon göbeği de değişecek bu durumda.

Sizce oluru var mıdır? Mesela araç garanti dışı kalır mı? Ne gibi zorluklarla karşılaşılır. Yardımınızı rica ederim.

1736165368004.png1736165388740.png
1736165404103.png

Merhabalar,

8.5 R-Line'lardaki direksiyon tuşlarını parlak dokunmatik olanla değiştirmeyi düşünüyorum. Şu an birebir aynı tuş takımı dokunmatikte var. Tabi gri direksiyon göbeği de değişecek bu durumda.

Sizce oluru var mıdır? Mesela araç garanti dışı kalır mı? Ne gibi zorluklarla karşılaşılır. Yardımınızı rica ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 81152Ekli dosyayı görüntüle 81153
Ekli dosyayı görüntüle 81154
7.5 aracıma dokunmatik tuşlu direksiyondan taktırdım 1 aydır kullanıyorum görünüm olarak şık duruyor ama tuşlar kullanışsız basma ve dokunma arasında değişik bir hissiyatı var, bildiğim kadarıylada vw dokunmatik direksiyondan çok fazla olumsuz geri dönüş almış bu yüzden yeni 8.5 r da kaldırdılar dokunmatik tuşları

Arkadaşın da dediği gibi dokunmatik olanlar çok kullanışsız ve hissiyatı hoş değil belki değişimi kolaydır ama emin olun bu tuşlular daha güzel zaten o sebeple yeni kasada bu tuşlar var müşteri memnun olmadığı için.

En azından piyano siyah tuşlu kumanda koysalardı. Gri renk tuşlar araçtaki piyano siyah trimlerle hiç uyumu değil. Meslea 2020 passatlarda da aynı tuşlardan var. VW'in işine gelmiş elindeki kumandaları takmak.

1736167503511.png

Son düzenleme:
Merhabalar,

Ekli dosyayı görüntüle 81152Ekli dosyayı görüntüle 81153
Ekli dosyayı görüntüle 81154

Tavsiye ederim...

2021 yılından beri kullanıyorum...

Düşünürsen bizim Emre var ondan alabilirsin...

https://www.instagram.com/retrofit_garaj?igsh=MWQxZHVxbHJoM2xhag==

7.5 aracıma dokunmatik tuşlu direksiyondan taktırdım 1 aydır kullanıyorum görünüm olarak şık duruyor ama tuşlar kullanışsız basma ve dokunma arasında değişik bir hissiyatı var, bildiğim kadarıylada vw dokunmatik direksiyondan çok fazla olumsuz geri dönüş almış bu yüzden yeni 8.5 r da kaldırdılar dokunmatik tuşları
Hocam ben uzun zamandır kullanıyorum herhangi bir sorun yasamadım

Ekli dosyalar

• IMG_2222.jpeg
    IMG_2222.jpeg
    103.5 KB · Görüntüleme: 26
Ben de uzun zamandır kullanıyorum, dokunmatik hissiyatı çok güzel. Ses kısma ve müzik değiştirme tek parmak hareketi ile yapılabiliyor. Görüntü çok şık. Bu direksiyon ID serisinde hala kullanılmakta.

Ben de uzun zamandır kullanıyorum, dokunmatik hissiyatı çok güzel. Ses kısma ve müzik değiştirme tek parmak hareketi ile yapılabiliyor. Görüntü çok şık. Bu direksiyon ID serisinde hala kullanılmakta.
Hocam golf8,5 larda da kullanılıyor su an
Gti
R line
Gtd
Gte modellerde

peki abi direksiyonda şerit takip fonksiyonu falan var onlar deaktif dimi hata falan vermiyor

Onlar kodlanıyor, al tak olmuyor maalesef. Araç life ise bizim araçlarda direksiyon kontrol modülü yok. Bu yeni direksiyonda var. Bu sebep aracındaki özelliğe göre aktiv veya di aktiv oluyor.

2022 model rline aracımda vardı dokunmatik tuş takımı. Ben tuşluya göre hem kullanımını hem de görüntüsünü çok beğeniyordum. Bu aracıma da taktırmak istiyorum fakat airbag falan söküleceği için acaba garanti iptal olur mu emin olamadım açıkçası.

Örnek bu araçta tuşlar dokunmatik, airbag önceki nesil, orta konsol piyano siyah değil falan ortaya karışık yapmışlar :)

Onlar kodlanıyor, al tak olmuyor maalesef. Araç life ise bizim araçlarda direksiyon kontrol modülü yok. Bu yeni direksiyonda var. Bu sebep aracındaki özelliğe göre aktiv veya di aktiv oluyor.
2024 8.5 larda tuşluya direksiyona geri dönüldü oktay hocam
2023 8.5 R line larda vardı dokunmatik
Bu hafta teslim aldık kardeşimim aracını golf8,5 gte ve dokunmatik senin deyiminle direksiyon var
Siz en iyisi doğuş oto ya bir uğrayın ve sorun

Bu dokunmatik tuşlu direksiyonlar makyajla birlikte sadece R versiyonunda kaldı diye biliyorum, ülkemize gelen r line da yok. Kullanıcının tericine göre dönüş yaptık olayı bahane bence. Maliyetten kaçmak için yapılmış bir hareket neden daha güzel göze hoş gelen hatta işlevsel bir direksiyonu kaldırırsın eski tuşluya dönersin ki? Kullanıcıların bildirimine göre bir hareket yapacaksan dahada işlevsel hale getirirsin bu tuşları olur biter! Yıl olmuş 2025 sen 2020 de çıkartmışsın bu dokunmatik direksiyonu kullanıcı sevmedi diyorsun ama hala 8.5 R da kullanıyorsun. Bence de dokunmatik olan direksiyon daha güzel hem görsel hemde işlevsel olarak 2023 model r line aracımda mevcut memnunum.

Geri