Sabahları soğukta gelen vuruntu sesi

SB1907_23

Üye
İsim
Serkan
Merhaba
Hava soğuk olduğunda, sadece sabahları ilk çalıştırmada, takip ettiğim kadarıyla da direksiyon çevirirken gelen bir vuruntu sesi var. Sanki teker sert bir şeyin üstünden kaymış gibi bir his veriyor. birkaç metre hareket ettikten sonra bi daha da olmuyor. Hava sıcakken olmuyor, sabah işe gelirken oluyor ama akşam eve dönerken olmuyor. Sebebi ne olabilir? (araç karoq)

sadece sabahları olmasa rot başı ve iç rot kontrol diyebilirdim ancak bir ustaya göstermek gerekebilir, direksiyon kutusu sorunu da olabilir

Eğer arabayı çalıştırdığım gibi direksiyon çevirmem gerekirse oluyor bu ses, bir süre düz gidebildiğim bir yere park etmişsem sonra direksiyon çevirsem de o ses ve his olmuyor. sadece ses değil yani aslında, dediğim gibi sanki bir taşın üstünden kaymış gibi bir titretme hissi de oluyor

arkadaşlar burada biraz konuşmuşlar belki faydası olabilir ancak en sağlıklı ve güvenli yöntem bir ustaya sormak bence

teşekkürler ama anlatılana benzemiyor ve ben de anlatamıyorum büyük ihtimalle, tanımlayamıyorum çünkü. ustayı çok soğuk bir günde (3-5 derece olursa yine yok o ses) sabah çağırmam ve arabayı ilk onun çalıştırması lazım ancak, başka türlü anlatmam mümkün değil sanki : ) O yüzden önce buradan sormak istedim, belki bilen ve tanımlayabilecek biri çıkar diyerek

Geri