Kaput açma teli iç mekanizması

golfmdp7

Üye
İsim
Mert
Araç
Golf 7
Arkadaşlar merhaba, bugün ampül değişimi amacıyla aracımın sol farını sökmeye çalışıyordum, o kısımda kaput telinin içime girdiği bir mekanizma var,iç içe geçen siyah ve beyaz kapaklar şeklinde. o kısmı çıkarırken beyaz kapağın tırnaklarını kırdım(fotoğrafta işaretlediğim beyaz kısım).Bu mekanizmada kaput açma teli siyah ve beyaz kapaklarını arasına giriyor,daha sonra da kapaklar kitleniyor, ama tırnakları kırıldığı için kapakları kitleyemedim,ben de kapakları birbirine siyah elektrik bandı ile sardım. Sizce bu şekilde kullanmak sorun yaratır mı yoksa bu mekanizmayı değiştirmeli mi? Siyah ve beyaz kapakları gösteren örnek fotoğrafı da ekliyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_4819.jpeg
    IMG_4819.jpeg
    177.5 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_4823.jpeg
    IMG_4823.jpeg
    40.2 KB · Görüntüleme: 10

@golfmdp7 boştayken içeriden kolu çekin ve hareketini gözlemleyin. Eğer yerinden oynuyorsa oraya sabitlenmesi gerekir. Bant sıcakla genleşebilir. Plastik kelepçe deneyiniz.

@golfmdp7 boştayken içeriden kolu çekin ve hareketini gözlemleyin. Eğer yerinden oynuyorsa oraya sabitlenmesi gerekir. Bant sıcakla genleşebilir. Plastik kelepçe deneyiniz.
Kolu çekince yerinden çıkıyordu, bayağı bir bantladım ama parçayı değiştireyim direk yarın bir gün bant gevşerse daha büyük sıkıntı haklısınız 🙂

Birebir aynısı başıma geldi. Dejavu oldum bir an, hatta konuyu ben açtım zannettim.

Bende bantlamıştım :) Ekli dosyayı görüntüle 81205

https://www.vwparcaci.com/urun/motor-kaput-acma-teli-golf-7-2013-2020

Bu parçayı alıp değiştiriyorsun, işin çözülüyor. Bant işi biraz sıkıntılı. Cırt kelepçe daha sağlam olurdu.
Teşekkür ederim hocam 🙂 parçayı alayım ben. Sag farı sökmeden ampulü değiştirdim ama sol far tarafına elim girmedi 🙂 sonra bu olay olunca bıraktın değiştirmedim ampulu 😀

Kolu çekince yerinden çıkıyordu, bayağı bir bantladım ama parçayı değiştireyim direk yarın bir gün bant gevşerse daha büyük sıkıntı haklısınız 🙂
Benim önerim de geçici. Sadece banttan daha iyi olacaktır plastik kelepçe . Uyarı amaçlıydı. Kapatmanız açılmaması durumunu önlemek içindir. Değiştirilmesi gerekir.

Geri