Geri Görüş Kamerası Kodlama

xfactory9025

Yeni Üye
İsim
Fırat
Merhaba arkadaşlar. Golf 7,5 aracım var. Ekran ve ünitem kamera destekliyor. Aliexpresten 5Q0980556B kodlu ürünü aldım.
Bugün kamerayı çalışıyor mu diye tamponu delmeden deniyim dedim. Kodlamayı aşağıdaki gibi yaptım kamera çalıştı park sensörleri de geldi ancak ses gelmemeye başladı. Arabayı hareket ettirmediğim için mi oldu acaba? Sonra eski haline getirdim ancak bir ayarın ilk halini hatırlayamadım. Manevra freni devre dışı uyarısı veriyor. 3. satırdaki ayarın ilk halini bilen var mı? Bir de kamerayı takınca ses gelmeme durumu olursa hangi ayarı değiştirmeliyim?

if you have installed parking system please code " 76 or 10 " . tick rear camera installed .
Car_Funktion_List_BAP_Gen2_VPS_0x0B ------ Switch to activated

Car_Funktion_List_BAP_Gen2_VPS_0x0B_msg_bus ------ choose " terminal 15 " (bu kodun ilk halini hatırlayamadım o yüzden deaktif seçtim)

Merhaba arkadaşlar. Golf 7,5 aracım var. Ekran ve ünitem kamera destekliyor. Aliexpresten 5Q0980556B kodlu ürünü aldım.
Bugün kamerayı çalışıyor mu diye tamponu delmeden deniyim dedim. Kodlamayı aşağıdaki gibi yaptım kamera çalıştı park sensörleri de geldi ancak ses gelmemeye başladı. Arabayı hareket ettirmediğim için mi oldu acaba? Sonra eski haline getirdim ancak bir ayarın ilk halini hatırlayamadım. Manevra freni devre dışı uyarısı veriyor. 3. satırdaki ayarın ilk halini bilen var mı? Bir de kamerayı takınca ses gelmeme durumu olursa hangi ayarı değiştirmeliyim?

if you have installed parking system please code " 76 or 10 " . tick rear camera installed .
Car_Funktion_List_BAP_Gen2_VPS_0x0B ------ Switch to activated

Car_Funktion_List_BAP_Gen2_VPS_0x0B_msg_bus ------ choose " terminal 15 " (bu kodun ilk halini hatırlayamadım o yüzden deaktif seçtim)

Mk7,5 da kamera amblem değil mi neden tampon deleceksiniz !

Ekli dosyalar

• IMG_2231.jpeg
    IMG_2231.jpeg
    416.3 KB · Görüntüleme: 10
hayırlı olsun...
Mk5-Mk6 da plakalık ışığına takılan görmüştüm lakin tamponu delip takılan kamera görmemiştim...
benim aracımda arka tamponun hafif kavisli yerine takmışlar tamponu delip, geri geri gelirken arabanın camını görüyordum da sonradan kendim düzelttim :D hoş kamerada arada 1,5 metre mesafe varken plakanın dibine girmişim gibi bir durum oluşuyordu. sonradan kameraya bakmayı bıraktım. mk5'te bile amblem olarak montaj yapıyorlar fakat bagaj kapağının arkasında ufak bir kısım var yeni amblemin tam oturmasına engel oluyor orayı ufak bir kesme işlemi yapıp işlemi sonuca bağlamış oluyorlar.

benim aracımda arka tamponun hafif kavisli yerine takmışlar tamponu delip, geri geri gelirken arabanın camını görüyordum da sonradan kendim düzelttim :D hoş kamerada arada 1,5 metre mesafe varken plakanın dibine girmişim gibi bir durum oluşuyordu. sonradan kameraya bakmayı bıraktım. mk5'te bile amblem olarak montaj yapıyorlar fakat bagaj kapağının arkasında ufak bir kısım var yeni amblemin tam oturmasına engel oluyor orayı ufak bir kesme işlemi yapıp işlemi sonuca bağlamış oluyorlar.

Aynen amblem varken tampon delmek artık eskilerde kaldı...

Golf7ve 7,5 için en iyisi amblem kamera
Tabiki ama arkadasın aldığıyla arasında baya fıyat farkı var
Nerdeyse 5/6 katı yuksek fıyat olarak
Belkıde arkadaş fiyat bakımından buna karar vermıstır ama benim şahsi görüşüm
Bu kamerayı tampon delip takacagıma kamera takmak dan vazgeçerdim

Golf7ve 7,5 için en iyisi amblem kamera
Tabiki ama arkadasın aldığıyla arasında baya fıyat farkı var
Nerdeyse 5/6 katı yuksek fıyat olarak
Belkıde arkadaş fiyat bakımından buna karar vermıstır ama benim şahsi görüşüm
Bu kamerayı tampon delip takacagıma kamera takmak dan vazgeçerdim
Çoğu araçta kamera plaka üstünde zaten. Leonda, yeni taigo ve tcrosslarda. Amblem çok pahalıydı arasında 6 kat fiyat farkı vardı. 30 euro sınırından dolayı yurtdışından da alamıyoruz amblemi o yüzden pahalı.

Geri
Üst Alt