Golf Fsi Şanzıman yağı kaç litre?

Halit5737

Üye
İsim
Halit
Araç
Golf mk5
Selamlar 1.6 FSİ Golf 5 manuel şanzuman yağı değiştirmek istiyorum ancak kaç litre olduğunu bulamadım. Kimi usta 2 litre diyo kimi 2.3 kimisi ortalama 2,5 diyo. Tam ölçüsünü bilen varmı? Marka olarak GVA 75/80 kullanılmış ama sanırım iyi bi marka değil öneriniz varmı? Teşekkürler.

Şanzıman kodunu biliyor musunuz? Şanzıman kodu gerekli, kafadan olmaz. Şanzıman üzerinde bir yerde kazınmış olmalı. Aracın servis defteri yoktur büyük ihtimal değilmi? Orada da yazardı.

Şanzıman kodunu biliyor musunuz? Şanzıman kodu gerekli, kafadan olmaz. Şanzıman üzerinde bir yerde kazınmış olmalı. Aracın servis defteri yoktur büyük ihtimal değilmi? Orada da yazardı.
Hocam onu bilmiyorum. Aracın kitapçığı duruyodu gerçi orda yazarmı? Bi ara biraz bakmıştım başka bişey için ama hiç gözümede çarpmadı açıkcası.

@Halit5737

Manuel şansımanlarda fazla yağ doldurabilme şansınız yok zaten.

Alt tarafta boşaltma tapası var, üst tarafta doldurma tapası var.

Önce üst sonra alt tapayı çıkarıp , eski yağ iyice boşalınca alt tapayı yerine takıyorsunuz.

Üst doldurma deliğinden yağı dolduruyorsunuz, delikten dışarı yağ akmaya başladıma seviye tamamdır.

Üst tapayı da yerine takıp işlemi tamamlıyorsunuz.

2 litre yağ almanız yeterli.

Golf5 man. şanzıman.png

.

Hocam onu bilmiyorum. Aracın kitapçığı duruyodu gerçi orda yazarmı? Bi ara biraz bakmıştım başka bişey için ama hiç gözümede çarpmadı açıkcası.

Kılavuz kitapçıkta olmaz. Aşağıdaki gibi bir etiket olması lazımdı. Neyse, eğer 5vites ise yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 2L yağ alıp geri vites müşüründen taşmaya yakın doldurursunuz. 6 vites olanlar 2L den fazla. Kodu sormam daki neden mesela 6vites manuellerde 3 farklı vites kutusu var ve yağ kapasiteleri farklı, 5 vites olanlarda yine 2 farklı versiyon var.

1000001954.jpg

Kılavuz kitapçıkta olmaz. Aşağıdaki gibi bir etiket olması lazımdı. Neyse, eğer 5vites ise yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 2L yağ alıp geri vites müşüründen taşmaya yakın doldurursunuz. 6 vites olanlar 2L den fazla. Kodu sormam daki neden mesela 6vites manuellerde 3 farklı vites kutusu var ve yağ kapasiteleri farklı, 5 vites olanlarda yine 2 farklı versiyon var.

Ekli dosyayı görüntüle 81288
Kodunu bilmiyorum hocam. Aracım 6 ileri manuel şanzuman. Bosch car servise gidiyim diyorum sanayiye göre pahalı 2900 tl istediler. Sanırım vakumlu bi sistemle değişim yapıyolarmış. Kodunu filanda sorarım baksınlar. Marka tavsiyeniz varsa alabilirim.

Kodunu bilmiyorum hocam. Aracım 6 ileri manuel şanzuman. Bosch car servise gidiyim diyorum sanayiye göre pahalı 2900 tl istediler. Sanırım vakumlu bi sistemle değişim yapıyolarmış. Kodunu filanda sorarım baksınlar. Marka tavsiyeniz varsa alabilirim.

Belki bir ihtimal bagajda bir yerde, stepne altında falan bir etiket var mı?

1000001956.jpg

Değişim için kendinizde yapabilirsiniz özel bir cihaz zorunlu değil. Kolay sadece vakit alıcı bir işlem. Boşaltmak için 3 söküm var, doldurmak içinde bir huniye max 10mm kalınlığında bir hortum bağlayıp onu kutu üzerindeki geri vites müşürünü söküp hortumu oraya sokup oradan doldurmak gerekiyor. Çünkü diğer tapa vites kutusunun orta seviyelerinde ve oraya kadar doldurulduğunda eksik kalıyor.

Huniyle biraz yavaş oluyor ancak işe yarar. Tabiki elektrikli pompa olsa daha kolay olurdu.

Marka olarak Motul, Febi, Swag vs. olabilir.
G 052-171-A2

1000001958.png

Geri