Golf 7 1.6 TDI Yakıt Tüketimi

Araç
Golf 7 Comfortline 1.6 TDI
Merhabalar, aracım dizel manuel. Yakıtı Shell'den alıyorum. Araç genellikle şehir içi ve kısa mesafelerde kullanılıyor. 1 depo ile 600 650 km civarı yol yapabiliyorum. Yakıt tüketimimin fazla olduğunu düşünüyorum. Sizce normal midir? Yakıt alındıktan sonra olan veride 8 üzeri bir rakam görünüyor. Uzun süreli verinin fotoğrafını çekmiştim. Şu şekilde

IMG_7941.jpeg

@thecoderman merhaba,
ortalama 18km/s hız ile anca bu kadar.
Şehir içi için gayet normal.

Forum içerisinde arama sekmesinden yakıt tüketimi başlıklı konularda kullanıcıların paylaştıkları görsellere bakarak da kıyaslayabilirsiniz.

@thecoderman merhaba,
ortalama 18km/s hız ile anca bu kadar.
Şehir içi için gayet normal.

Forum içerisinde arama sekmesinden yakıt tüketimi başlıklı konularda kullanıcıların paylaştıkları görsellere bakarak da kıyaslayabilirsiniz.
Ek olarak,
Örnek verecek olursam 900 küsur şehiriçi menzil yaptığım uzun tüketim verime baktığımda lt/100 km'de 5.0 lt tüketmişim.
Ancak ben 25 saatte bu veriye ulaşmışım, siz 51 saatte..
Sizin ortalama hız 18 km/s , benim ortalama 37 km/s

Beklemeler, klima kullanımı, kaç defa marş basma kapama, motor soğuyup ısınma süreci, dpf rejenerasyonu vs..
Kısaca aracınızın kullanımınıza göre yakıt tüketimi normal

Bence bu kadar şehiriçi kullanımında elektrikli size daha uyguna gelir. (Vergisi doldurma yeri değişikliği vs. düşünmezsek.)

Hocam bende de aynı yakıt tüketimi aşağı yukarı/auxa taktığın nedir acaba ?
Aux kablom arızalandı eski monitörümde vardı bu kablo şimdilik iş görüyor bu yüzden bunu kullanıyorum.

Ek olarak,
Örnek verecek olursam 900 küsur şehiriçi menzil yaptığım uzun tüketim verime baktığımda lt/100 km'de 5.0 lt tüketmişim.
Ancak ben 25 saatte bu veriye ulaşmışım, siz 51 saatte..

Beklemeler, klima kullanımı, kaç defa marş basma kapama, motor soğuyup ısınma süreci vs..
Kısaca aracınızın kullanımınıza göre yakıt tüketimi normal

Bence bu kadar şehiriçi kullanımında elektrikli size daha uyguna gelir. (Vergisi doldurma yeri değişikliği vs. düşünmezsek.)
Detaylı yanıtınız için teşekkür ederim hocam, yakında ilana gireceğim aracımı ama elektrikli araçlara çok uzağım açıkçası. Benzinli bir araç düşünüyorum.

İstanbul avrupa yakası- ortalama hıza göre yorumlayabilirsiniz.
Çok kısa mesafe devirsiz kullanımda dpf,enjektör sağlıklı olmaz arada boş yolda devirli sabit gidin 20 dk civarı.

Ekli dosyalar

• IMG_2740.jpeg
    IMG_2740.jpeg
    101.1 KB · Görüntüleme: 6
İstanbul avrupa yakası- ortalama hıza göre yorumlayabilirsiniz.
Çok kısa mesafe devirsiz kullanımda dpf,enjektör sağlıklı olmaz arada boş yolda devirli sabit gidin 20 dk civarı.
Bunu elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum hocam, E-5 e veya KMO'ya çıktığımda devirli kullanıyorum.

Sürekli böyle rotanız varsa dizel araç uygun değil.Benim için de uygun değil ama ona göre biraz daha rotamı dizele uygun yapmaya çalışıyorum ara sokaklar yerine anayollardan gitmeye çalışıyorum km biraz daha uzasa bile..

Diğer arkadaşlarında söylediği gibi eğer sürekli böyleyse kullanım şekliniz dizel size göre değil. Tabi ekonomik olmasını istiyorsanız, yoksa dizel tabiki sürüş olarak daha konforlu bana göre ama gereksiz.

Yakıt tüketimi bu veri ekranına göre bence de normal. Uzun yolda test etme şansınız hiç oldu mu? 800-850km yi rahat geçer diye düşünüyorum.

Diğer arkadaşlarında söylediği gibi eğer sürekli böyleyse kullanım şekliniz dizel size göre değil. Tabi ekonomik olmasını istiyorsanız, yoksa dizel tabiki sürüş olarak daha konforlu bana göre ama gereksiz.

Yakıt tüketimi bu veri ekranına göre bence de normal. Uzun yolda test etme şansınız hiç oldu mu? 800-850km yi rahat geçer diye düşünüyorum.
Uzun yolda test edemedim hocam ama yakın zamanda İstanbul - Aydın yolu yapacağım orada test edebilirim.

Merhabalar, aracım Golf 7 1.6 TDi Bluemotion Manuel Vites. Kahramanmaraş/Elbistan'dan Antalya/Alanya'ya tam 723 km yol yaptım. Ortama tüketimim bu şekilde. Küçük bir ilçede yaşadığım şehir içi yakıt tüketimim ise ort. 5,2lt/100km.
Not-1: Alanyaya vardıktan sonra depo bitene kadar yakıt almadan kullanmaya devam ettim. Toplamda 937 km yol katetmiş oldum full depo ile.
Not-2: Yolculuğun 450nci kilometresinde yani Mersin-Alanya arasındaki meşhur dağ yoluna girmeden önce ortama tüketimim 4,4lt/100km idi.
1000035452.jpg

Merhabalar, aracım Golf 7 1.6 TDi Bluemotion Manuel Vites. Kahramanmaraş/Elbistan'dan Antalya/Alanya'ya tam 723 km yol yaptım. Ortama tüketimim bu şekilde. Küçük bir ilçede yaşadığım şehir içi yakıt tüketimim ise ort. 5,2lt/100km.
Not-1: Alanyaya vardıktan sonra depo bitene kadar yakıt almadan kullanmaya devam ettim. Toplamda 937 km yol katetmiş oldum full depo ile.
Not-2: Yolculuğun 450nci kilometresinde yani Mersin-Alanya arasındaki meşhur dağ yoluna girmeden önce ortama tüketimim 4,4lt/100km idi.
Ekli dosyayı görüntüle 81346
Merhaba. Ortalama hız ne görünüyor multimedyada?

Merhaba. Ortalama hız ne görünüyor multimedyada?
Aralık ayında yapmıştım yolculuğu ama hatırladığım kadarıyla 102km/s olması lazım. Mersine kadar neredeyse hep 120 sabit gittim sonrasında yol şartları Gazipaşa'ya kadar 5nci vitesi hiç görmedim. Bir önceki aracım 1,4 TSi Manuel Golf 6 idi. Aynı yolu 5,5lt/100km ile gitmiştim.

Geri