1.6 tdi bakım sonrası ses değişmesi

UBC53

Üye
İsim
Ataberk
Araç
Volkswagen Golf MK7 ''15 Highline dsg 1.6 TDİ
Herkese merhaba

aracıma geçen hafta bakım yaptırdım ama arabayı kim kullansa bu arabanın sesi değişmiş sağlıklı gelmiyor diyor

5w30 castrol kullandım her bakımda parçaları aynı yerden aynı şekilde alıyorum fakat bu sefer mann yerine filitre takımını (mazot dahil) bosch marka aldım filitrelerden dolayı arabanın sesi değişir mi? gün içerisinde aracın videosunuda yükleyeceğim.

Hocam Filitreden değil de sahte yağdan değişebilme olasılığı yüksek birde mantık yürüterek mazot flitresinde geçen yakıtın az gelmesi halinde yakıt odasına gelen az mazottan ses değişebilirmi bilemiyorum

Yakıt da kötü denk gelmiş olabilir, mazot filtresi değişirken doğru şekilde yapılmamış olabilir, enjektörü etkileyebilir. Genelde ses enjektör kaynaklı oluyor. Şanzıman yağı değişse o da etkileyebilir ötme vs.

Yakıt - Yakıt filtresi - Castrol yağ bu 3üne dikkat edin.
castrol yağ kullanmayın. Bende alacaktım ama çoğu yerde duydum ve okudum vazgeçtim liquimoly aldım. Castrol pişmanlık. Türkiyede üretim ve dolum yapılıyor.

Yakıt da kötü denk gelmiş olabilir, mazot filtresi değişirken doğru şekilde yapılmamış olabilir, enjektörü etkileyebilir. Genelde ses enjektör kaynaklı oluyor. Şanzıman yağı değişse o da etkileyebilir ötme vs.
yok şanzıman yağı değişeli baya oluyor ondan değil

Yakıt - Yakıt filtresi - Castrol yağ bu 3üne dikkat edin.
castrol yağ kullanmayın. Bende alacaktım ama çoğu yerde duydum ve okudum vazgeçtim liquimoly aldım. Castrol pişmanlık. Türkiyede üretim ve dolum yapılıyor.
yağı bidahaki bakımda LM olarak tercih edicem bakalım ses değişecek mi ustama gösterdim bu gün sorun yok diyor

Olağan şüpheli koydugunuz yağ (çakma yağ olma ihtimali ??)

Aracın sesini dinlemeniz detone durumu dikkate almanız çok iyi. (Çogu insan tınlamaz)

(Bence) Motor yağını tahliye edin

Gidip LM / MOTUL
Yetkili satıcısından yağ alıp degistirin.

taktığız Bosch Filtreler ? Bunlarda masum olmayabilir?

Cepten Giden 1500 lira olur.

Motul xclean+ 1700 e buradan alabilirsiniz. Ben 4 yıldır buradan alıyorum. en son aralıkta burdan aldım

Zor işler.......

Aracın sesini dinlemeniz detone durumu dikkate almanız çok iyi. (Çogu insan tınlamaz)

Gidip LM / MOTUL

Motul xclean+ 1700 e buradan alabilirsiniz. Ben 4 yıldır buradan alıyorum. en son aralıkta burdan aldım

[/URL]

Zor işler.......
4 bakımdır aynı yerden alıyorum yağı kötü bir yerde değil yılların yedek parçacısı büyük bir yer bu bakım da mann filitre istedim ama mannın çakmasının çok olduğunu risk almamak adına artık getirmediklerini söylediler bosch verdiler aslında öyle aman aman bi ses değişimi yok ama 2-3 kişide söyleyince işkillendim aldığım yağın fotoğrafını çekmiştim onuda bu yorumun altına ekliyorum.

Gidip LM / MOTUL

[/URL]

Zor işler.......
IMG_2779.JPEG

Geri