ACC hangi profilde tercih ediyorsunuz?

thelordof

Katılımcı Üye

İsim
Samet
Araç
Tiguan Elegance 1.5TSI evo2
Araçlarında Acc sürüş profili sunulanlarda hangi modda kullanıyorsunuz ?

Comfort modda bazen geç frenliyor , hatta frenlemeyecek şekilde çalışıyordu. Genel olarak dur kalk trafikte yumuşak fren yapmasını seviyordum.

Normal ve Sport modda da hızlanması iyi ama frenleri biraz sert oluyor.

Karar veremedim. Confort modu sevmiştim ama dün 5 0 metre ilerimde ki araç başka şeride kayınca önümde ki yeni aracı gördüğü halde tepki veremedi hızlanıp frene basın uyarısı verdi , korkuttu.

Eco candır. Pamuk gibi hızlanıp fren yapıyor diğer modlar biraz sert geliyor bana. Yoğun trafikte sportu nadiren de olsa kullanıyorum araya araç almaması için. Yine de giren öküzler oluyor onun kaçarı yok

Eco candır. Pamuk gibi hızlanıp fren yapıyor diğer modlar biraz sert geliyor bana. Yoğun trafikte sportu nadiren de olsa kullanıyorum araya araç almaması için. Yine de giren öküzler oluyor onun kaçarı yok

Eco yu tam anlamıyla denememiştim. Deneyeceğim.

Sport mod hızlanması güzel ama ara ara önde ki aracın dibine yaklaşınca fren yapıyor, korkutuyor. Frende korkutuyor.

Eco yu tam anlamıyla denememiştim. Deneyeceğim.

Sport mod hızlanması güzel ama ara ara önde ki aracın dibine yaklaşınca fren yapıyor, korkutuyor. Frende korkutuyor.
Bu sistemler yardımcı sistem her zaman tetikte olmamız gerekiyor ama öyle alışagelmişin dışında tepki vermiyor. Ben 4-5 senedir kullanıyorum neredeyse Acc ve bazı asistanları, ezberledim artık nerde ne yapar diye. Sport mod yakıt tüketimini de artırır haliyle sert tepkilerden dolayı eco benim yaptığımdan daha yumuşak fren ve gaz tepkisine sahip.

Bu sistemler yardımcı sistem her zaman tetikte olmamız gerekiyor ama öyle alışagelmişin dışında tepki vermiyor. Ben 4-5 senedir kullanıyorum neredeyse Acc ve bazı asistanları, ezberledim artık nerde ne yapar diye. Sport mod yakıt tüketimini de artırır haliyle sert tepkilerden dolayı eco benim yaptığımdan daha yumuşak fren ve gaz tepkisine sahip.

Tabi ki güvenmemek lazım ama uzakta ki aracı algılayıp fren yapmayıp hızlanması anlayamadım.

Geri
Üst Alt