Golf 8 2023 1.0 eTSI Style Bozuk Yolda Trim Sesi

oonur_alpp

Yeni Üye
İsim
Onur Alp Eliküçük
Araç
VW GOLF 8 STYLE
Yaklaşık 5500 kmde olan aracımda yaklaşık 2 3 haftadır bozuk asfalt ve parke yollarda arka taraftan trim sesi almaktayım. Özellikle ses çıtırtı gibi gelmektedir. Servise gittiğimde teknisyen seyir halinde sesi dinledi ve normal olduğunu, araçlarda yıl geçtikçe olabileceğini söyledi. Dikkatinizi çekerim 2023 kasım çıkışlı ve 5500 kilometrede bir araç. Daha önce başına gelen biri var mı? Bu sesi engellemek veya azaltmak için ne yapabilirim?

Ses normal , bende sizin gibi kafaya taktım servise götürdüm, test sürüşüne çıktık bu sesin normal olduğunu belirttiler.

Upvote 0
Yaklaşık 5500 kmde olan aracımda yaklaşık 2 3 haftadır bozuk asfalt ve parke yollarda arka taraftan trim sesi almaktayım. Özellikle ses çıtırtı gibi gelmektedir. Servise gittiğimde teknisyen seyir halinde sesi dinledi ve normal olduğunu, araçlarda yıl geçtikçe olabileceğini söyledi. Dikkatinizi çekerim 2023 kasım çıkışlı ve 5500 kilometrede bir araç. Daha önce başına gelen biri var mı? Bu sesi engellemek veya azaltmak için ne yapabilirim?

Sesi engellemek için önce sesin nereden geldiğini bulmanız gerekir. Onu da birisi aracı sürecek siz de sesin geldiği yeri tespit etmeye çalışacaksınız.

Şunu da ekleyeyim.
Bazen sürüş esnasında sağ taraftan bir ses gelir. Siz zannedersiniz kapıdan.. sonra bi bakarsınız eşya gözündeki bir eşya da olabiliyor.
Kısaca araç içinde ses bulmak biraz zor oluyor. Bulunca bir şekilde çözüm bulunur..
Yani normal, kaçamak cevaptır..

Upvote 0
Bu araçlarda fazla beklentiye girip tirim seslerini kafaya takmamak lazım, günümüzde alman araçlarında çok sık rastlanan bir hal almaya başladı bu olay. Bakınız c200 Mercedes ilk bir yıldan sonra bolca tirim sesi şikayetleri dolu forumlar.

Upvote 0
Çoğu yetkili servis uğraşmak istemiyor. Belki de basit bir bez bantla çözecek.

Upvote 0
Trim sesi günümüz çoğu araçlarının sorunudur, servisler genelde ilgilenmek istemezler, eğer bir çözüm istiyorsanız önünüzde 2 seçenek var;
1-) Yalıtım veya ses sistemi yapan iyi bir işletmede yalıtım yaptırmak ya da trim seslerini kesecek bir yalıtım yaptırmak.
2-) Yüksek sesli house müzik açarak trim seslerini bastıracaksınız.

Ben şahsen 2 numaradan devam ediyorum.

Upvote 0
8.5 İmpression da bozuk yolda ben de yaşıyorum. Ön konsoldaki beyaz çizgiyi direksiyonun solundan tutup bastırınca kesiliyor ses. Zaten ses de soldan geliyor. Bayinin buna çözümü var mı

Upvote 0
8.5 İmpression da bozuk yolda ben de yaşıyorum. Ön konsoldaki beyaz çizgiyi direksiyonun solundan tutup bastırınca kesiliyor ses. Zaten ses de soldan geliyor. Bayinin buna çözümü var mı
Benim direksiyonun sol alt tarafındaki sigorta kapağından tiz bir ses geliyordu. Kapağın sol alt köşesi tam oturmuyordu ve bozuk yolda ses yapıyordu. Kapağı söküp geçme yerlerine bez bant sardım, şimdi taş gibi oturdu tık ses yok 👌🏻

Upvote 0
Benim direksiyonun sol alt tarafındaki sigorta kapağından tiz bir ses geliyordu. Kapağın sol alt köşesi tam oturmuyordu ve bozuk yolda ses yapıyordu. Kapağı söküp geçme yerlerine bez bant sardım, şimdi taş gibi oturdu tık ses yok 👌🏻
Aynı yerden bahsediyor olabiliriz konsolun dışa bakan tarafından mıydı ses sizin

Upvote 0
Upvote 0
bende sürücü kapısındaki ambiyans aydınlatma ledinden dehşet trim sesi geliyor. yerine tam oturmamış gibi

Upvote 0

Geri