Golf 7 1.4 Tsi Fren Balata - Şanzıman Yağı Tavsiye

Thursy

Üye
İsim
Giray
Selamlar, 89 bindeki 2013 golf 7 manuel aracım için bir takım parça değişikliği yapacağım(triger, devirdaim, şanzıman yağı, fren balatası ve klasik bakım) çoğu parçayı satın aldım ancak fren balatası ve şanzıman yağı konusunda kararsız kaldım.

Ustaya sorduğumda 75w80 ya da 85 ve hypoid özellikli yağı kullanmam gerektiğini söyledi. Liqui molynin kendi sitesinden kontrol ettiğimde Top Tec MTF 5300 70W-75W bu model yağı tavsiye ediyor. Doğrusu bu mu yoksa başka yağ mı tercih etmeliyim?

Fren balatası konusunda ate ve hellapagidin en iyileri olduğunu okudum ancak yaşadığım yerde ate marka balata bulamadım ve diğerlerine göre fiyatı çok fazla. Hella pagid kullanmak istedim ancak doğru modeli bulamadım. Textar marka tavsiye ediliyor, bu nasıldır?

Tavsiyede bulunabilecek var mı?

Son düzenleme:

89bin triger ve su pompası için çok erken değil mi hocam. 160-180'e kadar kullanan çok. Kaçırma vs. yoksa pompada bence biraz daha erteleyin.

Balata konusunda alternatif TRW markasınada bakabilirsiniz.

Yağ içinse araç manuel ise G 052 527 A2 referansını karşılayan herhangi bir yağ koyabilirsinizin. 75w70 de olur, 75w80 de olur. Moly'nin yağı daha düşük viskoziteli ve yakıt tüketimini azalttığını iddia ediyor. Ancak her durumda üretici onayına sahip olduğu için kullanmakta bir sorun yok.

89bin triger ve su pompası için çok erken değil mi hocam. 160-180'e kadar kullanan çok. Kaçırma vs. yoksa pompada bence biraz daha erteleyin.

Balata konusunda alternatif TRW markasınada bakabilirsiniz.

Yağ içinse araç manuel ise G 052 527 A2 referansını karşılayan herhangi bir yağ koyabilirsinizin. 75w70 de olur, 75w80 de olur. Moly'nin yağı daha düşük viskoziteli ve yakıt tüketimini azalttığını iddia ediyor. Ancak her durumda üretici onayına sahip olduğu için kullanmakta bir sorun yok.
hocam triger için 8 yıl ya da 80-100 km olarak okudum. ustaya da danıştığımda süresi gelmiş değişmekte fayda var deyince aklımda şüphe ile gezmek istemedim açıkcası. devirdaim için hiç bir fikrim yok eğer sağlam denilirse değiştirmem ancak araç biraz geç ısınıyor onunla bağlantısı var mı bilmiyorum.

yazmayı unutmuşum araç manuel. hypoid özellikli yağ olması gerek deyince aklım karıştı ondan dolayı danışmak istedim.

teşekkürler

hocam triger için 8 yıl ya da 80-100 km olarak okudum. ustaya da danıştığımda süresi gelmiş değişmekte fayda var deyince aklımda şüphe ile gezmek istemedim açıkcası. devirdaim için hiç bir fikrim yok eğer sağlam denilirse değiştirmem ancak araç biraz geç ısınıyor onunla bağlantısı var mı bilmiyorum.

yazmayı unutmuşum araç manuel. hypoid özellikli yağ olması gerek deyince aklım karıştı ondan dolayı danışmak istedim.

teşekkürler

Kayış işinde evet herkes kendi fikrini söyler. Çünkü kimsede elle tutulur bir doğru yoktur. Bazı üreticilerin kitapçığında örneğin Volkswagen de yıl belirtilmez. Modele göre 180.000-210.000 arası belirtilir. Bazı üreticiler 10yıl belirtir vs. Bazıları 160.000 den itibaren düzenli aralıklarla gözle kontrol belirtir vs. bu 7-8 yıl ve max. 120.000 olayı bir tek Türkiye de yaygın olan bir şey.

Sizin araç 10 yılı devirmiş bu yönden biraz tereddüt etmekte haklısınız. Ancak neredeyse hiç KM yapmamış. Yani kayışınızın kötü durumda olduğunu düşünüyorum. Ancak zaten malzemeleri aldıysanız yaptırıp aklınızdan çıkartmak daha iyi.

Bazen yabancı forumlarda denk geliyorum 15yıl kayış değiştirmeyen 250.000-300.000 yapan insanlar var.

Yağ konusunda bu tip bir tavsiyeyi ilk kez duyuyorum ve google da gördüğüm kadarıyla hypoid türü yağlar çoğunlukla kamyon, çekici, tır vs. araçlarda kullanılıyormuş. Sizin tamirci Golf için bu fikri nereden çıkardı bilmiyorum, kaldı ki Golf için uyumlu hypoid bir yağ satılıyor mu onu da sanmıyorum. Bu yüzden siz üretici referansına sahip yağlar kullanın.

Kolay bulunanlar dan Moly, Febi, Swag gibi markalar şanzıman yağı konusunda sıklıkla tercih edilen markalardır ve Volkswagen referansına sahip ürünleri vardır.

Geri