Kimse kimseyi bir şeye inandırmak zorunda değil. Bahsettiğim kilometreleri fabrika kayışıyla görmüş insanlar var. Tabi bunlar bir kaç istisna. Ancak genel olarak 150k-160k aralığı güvenli aralık sonrası ise risk. Ancak bir çok kişiden değişim esnasında eski kayışlarının hasarsız ve çatlaksız yeni gibi göründüğünü duydum.
Tabi birde bu kayışları eski 2000 li yıllarla karıştırmayın. Daha önce bahsettimiştim tam hatırlamıyorum 2008-2010 sonrasında üretilen kayışlar fiber lifleriyle güçlendirilmiştir ve bu lifler müthiş derecede sağlamlık ve uzun ömür göstermektedir.
120k olayı dediğim gibi Türkiye'de böyle. Türkiye'nin iklim koşulları VAG gurubuna göre zorlu,elverişsiz yada kalitesiz ülkeler listesinde. Bu yüzden 120.000km olarak tavsiye edilmiş. Sizde bu tavsiye ye uyabilirsiniz.
değiştim, vites geçişleri %30-40 oranında yumuşadı. tavsiye ederim.Peki nasıl sonuç aldınız. Yağdan memnun kaldınız mı? Vites geçişleri nasıl?
İnanın bana kimse sizin 2008-2010 yılları arasında üretilen kayışlara olan merakınızı yada VW AG nin başka ülkelere verdiği değişim periyodunu merak etmiyor. Burada bir bilgi paylaşılıyor ve foruma üye olan/olmayan binlerce kişi okuyor. Bunun bilin istedim sadece. Doğru bilgi servisin önerdiği bakım periyodudur. Değişim esnasında sağlam görülen eski kayışların muayenesi gözle olur. Gözle sağlam gördüğünüz parça aslında sağlam olmayabilir. CLH motor kodlu aracımın triger kayışını 7. yıl / 70 bin km de değiştirirken gözle görülebilen deformasyonlara şahit oldum. 8. yılı görürdü o kayış ama 120 bin km yi asla görmezdi.