Golf 7 ve Golf 8 Arasındaki Alt Düzen Farklılıkları

gokayozyer

Üye
İsim
gökay
bu görüntüyü youtube videosundan alıntı yaptım.. golf 8 veya 8.5 ta olablir , üretim aşamasından seyrederken farkettim. travers aliminyum gibi geldi bana.. ve videodaki araç torsiyon çubuklu.. yani 1.0 olması muhtemel. ilginç olan aliminyum travers bildiğim kadarı ile spor versiyonlarda sıklıkla kullanılıyor. ve daha stabil ve sürüş zevki için tercih ediliyor. burulması ve ağırlığı daha az diye olsa gerek..
bende 1.4 tsı 250 tork motorlu golf 7 var. bende başka travers var.. bu aralar aracın alt yapısındaki geometri konularına ilgi duymaya başladım. bu travers işi de ondeki geometriyi hatta vidalarının sıkılma torkları bile sürüşü etkiliyor.
bi fikri olan varmı 1.0 motorlu torsiyon golf 8'e neden aliminyum travers takarlar.. ağırlık azaltma çabalarımı ?. eğer videodaki golf 8.5 se, sürüşü düzeltme çabalarımı ?:.

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (2).jpg
    Ekran Görüntüsü (2).jpg
    367.3 KB · Görüntüleme: 44

@gokayozyer
Golf 7 videosunda siyah görünüyor yani boyalı.

dediğiniz gibi bir değişiklik olmuş olabilir. Golf 8 çıkma travers yazıp aratınca görünenler alt taraf siyah boyalı yani görünen kısım. Diğer taraf boyasız olanlar var.

Direkt olarak parça numaralarını öğrenip aratmak gerekiyor. Şuan için bu kadar..

@gokayozyer
Golf 7 videosunda siyah görünüyor yani boyalı.

dediğiniz gibi bir değişiklik olmuş olabilir. Golf 8 çıkma travers yazıp aratınca görünenler alt taraf siyah boyalı yani görünen kısım. Diğer taraf boyasız olanlar var.

Direkt olarak parça numaralarını öğrenip aratmak gerekiyor. Şuan için bu kadar..
aynen golf 7 lerde sadece R'da gordum sanırım. gtı'da bile yok.. merak ettim şimdi .. bi tane bulup taksammı acaba ? :)

bu görüntüyü youtube videosundan alıntı yaptım.. golf 8 veya 8.5 ta olablir , üretim aşamasından seyrederken farkettim. travers aliminyum gibi geldi bana.. ve videodaki araç torsiyon çubuklu.. yani 1.0 olması muhtemel. ilginç olan aliminyum travers bildiğim kadarı ile spor versiyonlarda sıklıkla kullanılıyor. ve daha stabil ve sürüş zevki için tercih ediliyor. burulması ve ağırlığı daha az diye olsa gerek..
bende 1.4 tsı 250 tork motorlu golf 7 var. bende başka travers var.. bu aralar aracın alt yapısındaki geometri konularına ilgi duymaya başladım. bu travers işi de ondeki geometriyi hatta vidalarının sıkılma torkları bile sürüşü etkiliyor.
bi fikri olan varmı 1.0 motorlu torsiyon golf 8'e neden aliminyum travers takarlar.. ağırlık azaltma çabalarımı ?. eğer videodaki golf 8.5 se, sürüşü düzeltme çabalarımı ?:.
videodan alınan görüntü golf 8 ama 1, mı 1,5 mi onu bilmiyorum golf8 kesin

üstadım ben 8 almıştım 8 i izledim şuan 8,5 var ona çok baktım bulurum diye ama eklememişler
7,5 izlemedim yani
Yukarıda da belirttiğim gibi buçuk yani facelift olan daha önce hiç denk gelmedim. Yani 8,5 için ayrı video olacağını zannetmiyorum.
Belki gaza gelirler yaparlar ancak yenilenmiş güncellenmiş araçlarda olmuyor.

Yukarıda da belirttiğim gibi buçuk yani facelift olan daha önce hiç denk gelmedim. Yani 8,5 için ayrı video olacağını zannetmiyorum.
Belki gaza gelirler yaparlar ancak yenilenmiş güncellenmiş araçlarda olmuyor.
:) dediğinde haklısın
olabilir belki eklerler rekabet herşeyi yaptırır
bir yeni konu açtım bakabilirsen rica etsem bilgi topluyorum
kule gergisi hakk

Tahminimce ağırlık azaltma, çünkü bastiçe düşünürsek ne kadar az ağırlık o kadar az yakıt tüketimi ve bir o kadar az emisyon, tabi yanında viraj performansını iyileştirme gibi bir artısı ile beraber geliyor.

video 1 yıl öncesine ait.. yüksek ihtimal makyajlı 8.5 videosudur. 5 yıl önceden çekip saklayıp yayınlamazlar diye düşünmüyorum. almanyada makyajlı veya gen 8.5 olrak adlandırmıyorlarsa bu golf türkçesi gen 8.5 dediğimiz makyajlı olan olmalı.
ayrıca viedodaki araç ne R ne GTI , çünkü torsiyon bariz belli oluyor.
videonun tamamı bu....
ya eller,inde fazladan aliminyum travers var :)
yada özellikle bu yolu seçip golf 8.5 'i biraz olsun sürüşünü değiştirmeye çalışmışlar...
yada başka bişey..
bu arada üretimde aynı yerden golf 7 de mi geçiyor ne.. arka bagaj kapağından belli oluyor.

Son düzenleme:
video 1 yıl öncesine ait.. yüksek ihtimal makyajlı 8.5 videosudur. 5 yıl önceden çekip saklayıp yayınlamazlar diye düşünmüyorum. almanyada makyajlı veya gen 8.5 olrak adlandırmıyorlarsa bu golf türkçesi gen 8.5 dediğimiz makyajlı olan olmalı.
ayrıca viedodaki araç ne R ne GTI , çünkü torsiyon bariz belli oluyor.
videonun tamamı bu....
ya eller,inde fazladan aliminyum travers var :)
yada özellikle bu yolu seçip golf 8.5 'i biraz olsun sürüşünü değiştirmeye çalışmışlar...
yada başka bişey..
bu arada üretimde aynı yerden golf 7 de mi geçiyor ne.. arka bagaj kapağından belli oluyor.
Videoyu yakın zamanda yüklemiş olması bunu 8.5 yapmaz.

Aracın far stop ve ön tamponundan 8 olduğu belli. Ayrıca video devamında lansman rengi limon sarısı görünüyor. 8.5 limon sarısı yok diye biliyorum.
Yani 8.5 videosu olma ihtimali yok.

Son düzenleme:

Geri