Golf 7 aracıma Golf 8 direksiyon aldım soket uymuyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Venom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Venom

Yeni Üye
İsim
Serhat
Araç
Golf 7
Merhabalar Golf 2013 aracıma Golf 8 Direksiyon aldım fakat airbag altındaki 2 soketten biri uymuyor büyük ortadaki soket oluyor sol tarafa giren küçük soket uymuyor girmiyor yardımcı olabilirseniz sevinirim daha önce taktıran var ise saygılar..

Ekli dosyalar

• 544E93AF-C7CC-4033-A6CE-67066F0A38DB.jpeg
    544E93AF-C7CC-4033-A6CE-67066F0A38DB.jpeg
    138.5 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_3132.jpeg
    IMG_3132.jpeg
    106.2 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_3130.jpeg
    IMG_3130.jpeg
    73.4 KB · Görüntüleme: 35

Hocam oraya girse bile birinde 5 bacak var diğerinde 6 bacak. Bu şekilde olmaz.

Peki her iki sokette kaç kablo var. Mk8 de 4 görünüyor peki mk7 deki sokette kaç kablo var ve renkler aynımı?

Upvote 0
Hocam oraya girse bile birinde 5 bacak var diğerinde 6 bacak. Bu şekilde olmaz.

Peki her iki sokette kaç kablo var. Mk8 de 4 görünüyor peki mk7 deki sokette kaç kablo var ve renkler aynımı?
Yarın bakıp fotoğraf cekıp yazıyım hocam. Dıger mk 8 direksiyonlarda hiç böyle farklı siyah soket tipine denk geldimi kimse acaba ? Şüphem bu mk8 direksiyon ile gelen uzerinde ki airbag garip bir sekilde acaba bu direksiyona ait değil mi ?

Bu arada, herkesin bahsettiği retrofit garaj emre ankarda ki emr garaj ile aynı kişi ve yer mi ?

Upvote 0
İmkan varsa bunu iade edip golf 7 r line direksiyon mu alsanız acaba?
Golf 8 direksiyonlarda sadede dokunmatik secenegi mi var yoksa dokunmatık olmayan versıyonu da varmı ? Cunku benım dıreksıyon dokunmatık degıl be bu benı supheye dusurdu ?

Upvote 0
Golf 8 direksiyonlarında 5 pin beyaz ve 6 pin siyah olmak üzere 2 farklı seçenek var. Passat B8.5 2019-2022 arası beyaz, 2023ler siyah kullanıyor ve karışık bir durum. Ezbere ben de bilmiyorum direksiyonu gördüğüm anda hangi soketi kullandığını. Sadece soket yapısı farklıdır, pinlerin sıralaması aynı. Ben tuşların içini açıp soketleri lehimle aktarıyorum hatasız oluyor. Ama bunu yapabilecek olsanız sanırım bu soruyu sormazsınız :)

Aracınız 2013 olduğu için bu direksiyonu çalıştırmak için ekstra gateway de değiştirmeniz gerekiyor. Biraz zor bir süreç. 7R direksiyonu öneririm.

Upvote 0
Nerde yaşıyorsunuz yardımcı olabilirmisiniz hocam ? :)

Aslında benim durumdaki gariplik: aldığım direksiyon : airbag uzerindeki tus takım kabiosunun soketi, direksıyon uzerındeki soket girişineuymuyor yani farklı soket ile geldi, benim araç ile uyumsuz vs bir durum yok şuan için aslında. Ortada bir gariplik var onu anlama çalışıyorum. Acaba sadece airbag arkasındaki bu kabloyu-soketi değiştirip, dıreksıyonun soket gırısıne uyumlu hale getırebilsem olay belki de çözülecek yankı acaba aslında uyumlu olacak diye düşünüyorum. Çünkü şu an daha bız dıreksıyonu aracıma takıp test etmiş degılız hocam

Son düzenleme:
Upvote 0
Yarın bakıp fotoğraf cekıp yazıyım hocam. Dıger mk 8 direksiyonlarda hiç böyle farklı siyah soket tipine denk geldimi kimse acaba ? Şüphem bu mk8 direksiyon ile gelen uzerinde ki airbag garip bir sekilde acaba bu direksiyona ait değil mi ?

Bu arada, herkesin bahsettiği retrofit garaj emre ankarda ki emr garaj ile aynı kişi ve yer mi ?

Hayır, Retrofit G. Emre farklı kişi ve İstanbul Ataşehirde...

Mk7 spor direksiyon modeli Mk8 direksiyonun dan kat kat güzel aldığın direksiyon dokunmatik olsa belki denebilir ama ne gerek var başka model aracın direksiyonunu takmaya albenisi yok...

IMG_3274.jpeg

Şu direksiyonun güzelliği hiçbir direksiyon yok..

IMG_3276.jpeg
IMG_3275.jpeg
IMG_3273.jpeg

Son düzenleme:
Upvote 0
Hocam aldığınız direksiyon bizim kokpitte kendi fikrimce güzel durmayacaktır, imkanınız varsa 7R direksiyon ile değişim yapın derim

Upvote 0

Geri