Çizgilerden Geçerken Oynayan Golf5 :)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 6105ilhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

6105ilhan

Yeni Üye
İsim
İlhans
Araç
Golfo
Merhabalar
Uzun zamandır yaşadığım fakat çözemediğim bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum
Tekerin biri yoldaki ortadaki çizgide diğeri yolda iken araba sallanıyor. Birkaç kişiye dedim normal dedi. Hadi normal kabul ettim fakat örneğin serit değiştirirken teker beyaz veya sar çizgiden geçerken arabanin arkası dansöz gibi kıvırıyor ( halk arasında döt çalıyor:)
Bunları düzeltirim diye iki defa rot balansiya gittim. Baktı etti en son yük koluna bak dedi. Sonrasında ustaya gittim ön tarafın burçlarının ikisinide 5 gün önce değişti fakat düzelmedi.
Ustalar araba liftte iken levyeye baktı teleri salladı etti. Birşey yok dedi.
Acaba dedim ki en son lastikleri 205 den 225 e aldım. Arabaya extra yük bindide bir yerini mi bozdu anlamadım gitti. Arabanın tadı tuzu azıcık kaçtı
Trabzondayim Usta tavsiyenizi alırım fikirlerinizi tecrübelerinizi bekliyirum
Teşekkürler

Merhabalar
Uzun zamandır yaşadığım fakat çözemediğim bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum
Tekerin biri yoldaki ortadaki çizgide diğeri yolda iken araba sallanıyor. Birkaç kişiye dedim normal dedi. Hadi normal kabul ettim fakat örneğin serit değiştirirken teker beyaz veya sar çizgiden geçerken arabanin arkası dansöz gibi kıvırıyor ( halk arasında döt çalıyor:)
Bunları düzeltirim diye iki defa rot balansiya gittim. Baktı etti en son yük koluna bak dedi. Sonrasında ustaya gittim ön tarafın burçlarının ikisinide 5 gün önce değişti fakat düzelmedi.
Ustalar araba liftte iken levyeye baktı teleri salladı etti. Birşey yok dedi.
Acaba dedim ki en son lastikleri 205 den 225 e aldım. Arabaya extra yük bindide bir yerini mi bozdu anlamadım gitti. Arabanın tadı tuzu azıcık kaçtı
Trabzondayim Usta tavsiyenizi alırım fikirlerinizi tecrübelerinizi bekliyirum
Teşekkürler
Lastiklerin üretim tarihi nedir?
Sallantı hissi kesik kesik olan çizgilerde ise o çizgiler bir kaç defa boyanınca kalın oluyor. Tıpkı kavşağa yaklaşırken oluşan uyarı çizgileri gibi..

O nasıl bir şerit değiştirmekse anlamadım, virajda yüksek sürayle mi değiştiriyorsunuz??

Bu arada beyaz çizgiler özellikle motosiklet kullanıcıları için tehlikeli oluyor. Bilinçsizce üzerinde gidiyorlar ve fren ya da gaz basınca kayıyorlar. Asfalt gibi tutmuyor maalesef.

Upvote 0
Haankok 2023 tarihli ve sıfır almıştım ayrıca daha 18 bin falan yol yaptı. Şerit değiştirmkten kastım şu: sola geçiyorsunuz ya ön teker serute geçip arka tekerlekler beyaz çizgilerin üzerine denk gelince, arka taraf kayma eğilimine girer gibi oluyor

Upvote 0
Haankok 2023 tarihli ve sıfır almıştım ayrıca daha 18 bin falan yol yaptı. Şerit değiştirmkten kastım şu: sola geçiyorsunuz ya ön teker serute geçip arka tekerlekler beyaz çizgilerin üzerine denk gelince, arka taraf kayma eğilimine girer gibi oluyor
jant ebatı ve Tam lastik ölçüsü nedir olması gereken, sizin taktığınız lastik ölçüsü nedir?

Upvote 0
Salınım olağandır. His de olağandır. Oluyor gibi durumu olmuş anlamına gelmez.

Ayrıca orijinal ebat dışındaki lastik de salınıma etki eder. Ek olarak yay değişikliği varsa bu da etki ediyor olabilir.

Upvote 0
Aynı durum benim aracım da mevcut şerit değiştirirken araçta bir sallantı oluyor.

Upvote 0
Sorunun yanıtını veriyorum dua etmen yeterli :)
4 yıl bindim golf 5 son yılımda başıma geldi aynı sorun.
Sorunun kaynağı arka denge kollarının içinde ki kauçuk fişekler bollasiyor viraj dönerken veyahut çizgilerden giderken araç beşik gibi sallanıyor. Normalde o fişekler presli şekilde monte ediliyor oraya.
2 adet al denge dolu kafan rahat etsin presleme ile uğraşma saygılar sevgiler

Upvote 0

Geri