Golf 7 alt şasi hizalama kiti

gokayozyer

Üye
İsim
gökay
https://tr.aliexpress.com/item/1005....0.0.545d406aEOUhg8&mp=1&gatewayAdapt=glo2tur
şu seti alasım var arkadaşlar.. fikirlerinizi merak ediyoırum.
makina mühendisi değilim ama vida ile travers deliği arasındaki boşluğu gördüm. traversi gelişigüzel montajlıyorlar.. veya işini iyi yapan rot ayarcı arkadaşlar kamber veya kasterde sorun varsa traversi gevşetip ayarlayabiliyor. artısı eksisi ne olabilir , bana şu an oldukça alınası geliyor. selamlar

Son düzenleme:
Normalde yetkili serviste bu aletle hizalayabiliyorlar ama uygulayan görmedim. Ellerinde yoksa bile şaşırmam

Evinde bu tarz işlerle upraşmaya fırsatı olan bir arkadaşım ikinci el bit passat aldı. Her bakımda rot ayarı yapılmış, dışarıda yaptırmış ama sonuç alamadı. Evde kendisi bu veya benzeri bir aletle hizaladı. Araba o günden beri bir daha ayar kaçırmadı.

Evde yapın demiyorum ama aleti alıp bir ustaya gitmek faydalı olabilir. Sonra yanlışlıkla travers altında ezilmeyin :P

Herkeste sonuç verir mi emin değilim. Özellikle bir kayıklık olduğunda şüpheleniyorsanız veya aracınızın önden kazası varsa değerlendirilebilir.

Normalde yetkili serviste bu aletle hizalayabiliyorlar ama uygulayan görmedim. Ellerinde yoksa bile şaşırmam

Evinde bu tarz işlerle upraşmaya fırsatı olan bir arkadaşım ikinci el bit passat aldı. Her bakımda rot ayarı yapılmış, dışarıda yaptırmış ama sonuç alamadı. Evde kendisi bu veya benzeri bir aletle hizaladı. Araba o günden beri bir daha ayar kaçırmadı.

Evde yapın demiyorum ama aleti alıp bir ustaya gitmek faydalı olabilir. Sonra yanlışlıkla travers altında ezilmeyin :P

Herkeste sonuç verir mi emin değilim. Özellikle bir kayıklık olduğunda şüpheleniyorsanız veya aracınızın önden kazası varsa değerlendirilebilir.
"golf 7 subframe alignment kit " şeklinde aratınca birçok video ve yurtdışı kaynaklı bilgiye ulaşılıyor.
aslında kaster veya kamberde bi sorun yoksa ellememek lazım. ama yinede traversin tam olması gerektiği grometride olduğu bilmek ve sürüşün ve direksiyon tepkisi ile hissinin oldukça iyileştiği yorumları görünce masrafa ve emeğe değer diye düşündüm..

https://www.ebay.com/itm/403727997089
arkadaşlar pullarla beraber şöyle birde aparat sipariş ettim. bununlada arka traversi hizalayıp yerini sıkılaştırıcam..
bir çok ustaya sordum ama böle bişeyin varlığından haberi yok çoğunun. sadece birisi ne olduğunu anladı oda bi moka yaramaz o dedi.. haklı da olabillir ama hizalandıktan sonra aracın vereceği tepkiler,i merak ediyorum.
sanırım çoğu tamirci ve belki servis bile gözle hizalayıp o şekilde sıkıyorlar. çok sorun yoksa hiç ellmiyorlar ... :)..
selamlar

Geri