TSİ motora VW onaysız yağ konulması

erdinc31

Yeni Üye
İsim
erdinç
Selamlar, geçen serviste golf 7 1.2tsi euro 5 motor aracıma castrolun magnatec stop-start serisi yağ konuldu. O an farkedemedim eve geldiğimde vw onayının olmadığını gördüm. Tamirhane bmw-mercedes-volkswagen çalıştığı ve bmw ürünlerinde peugeot motorları olduğu için sanırım daha çok Psa grubuna uygun bir yağı koydu. Vw onayı gerçekten şart bir şey mi, sonuçta kaliteli bir markanın kaliteli bir yağı ve doğru viskozitede koyuldu. Vw onayına baktığım zaman min spesifikasyonları ve uzun km'ler için aldığını görüyorum çünkü avrupada otomobiller daha uzun periyotlarda bakıma giriyor (30k km gibi). Düşündüğüm zaman magnatec serisi yüksek koruma sağlayan bir yağ koruyuculuğu yüksek olduğu için idare eder gibi geldi ama yine de kafama takıldı sormak istedim.
Üstelik eskiden tsi motorlara bu yağdan koyan servisler olduğunu da öğrendim.
Böyle bir durum yaşayan var mı sizce sorun olur mu?

Ekli dosyalar

• magnatec-ss-c2.jpg.img.750.medium.jpg
    magnatec-ss-c2.jpg.img.750.medium.jpg
    68 KB · Görüntüleme: 15

1.2 tsi 2 yıldır shell koyuyorum çok memnunum tık ses yok

Selamlar, geçen serviste golf 7 1.2tsi euro 5 motor aracıma castrolun magnatec stop-start serisi yağ konuldu. O an farkedemedim eve geldiğimde vw onayının olmadığını gördüm. Tamirhane bmw-mercedes-volkswagen çalıştığı ve bmw ürünlerinde peugeot motorları olduğu için sanırım daha çok Psa grubuna uygun bir yağı koydu. Vw onayı gerçekten şart bir şey mi, sonuçta kaliteli bir markanın kaliteli bir yağı ve doğru viskozitede koyuldu. Vw onayına baktığım zaman min spesifikasyonları ve uzun km'ler için aldığını görüyorum çünkü avrupada otomobiller daha uzun periyotlarda bakıma giriyor (30k km gibi). Düşündüğüm zaman magnatec serisi yüksek koruma sağlayan bir yağ koruyuculuğu yüksek olduğu için idare eder gibi geldi ama yine de kafama takıldı sormak istedim.
Üstelik eskiden tsi motorlara bu yağdan koyan servisler olduğunu da öğrendim.
Böyle bir durum yaşayan var mı sizce sorun olur mu?

Dogru onaylı yağı kullanmak tercih sebebi olmalı.

Ancak vw onaylı yağ yerine pejo onaylı aynı viskozite deki yağı kullanmak ölüm kalım meselesi degildir .

9 numara bisiklet zincir yağı, konulmadı sonucta.

Ayrıca bu onaylar ?

Yağ sirketlerinin VW - AG nin kapısını çalıp

alın size şu kadar para

Ben yagımın üzerine sizin onay kodunuzu/logonuzu basıcam sertifika gecerlilik belgesi icin VW-AG ye xxxxxxxx miktar para veriyorum. Hadi hayırlı olsun anlaşmasıdır

Onayı alan memnun / onayı veren memnun

Örnek motul ? YadaLuqui ? Ya da castrol

Bu onayları bedavdan mı aldı ?

Bi dünya hava parası bayıldı vw - ag ye

Kapital düzende para karşılığı Helal sertifikası !

Bu kadar.

bundan sonraSı için Dogru onaylı yağ dan devam edin tabi.

Dogru onaylı yağı kullanmak tercih sebebi olmalı.

Ancak vw onaylı yağ yerine pejo onaylı aynı viskozite deki yağı kullanmak ölüm kalım meselesi degildir .

9 numara bisiklet zincir yağı, konulmadı sonucta.

Ayrıca bu onaylar ?

Yağ sirketlerinin VW - AG nin kapısını çalıp

alın size şu kadar para

Ben yagımın üzerine sizin onay kodunuzu/logonuzu basıcam sertifika gecerlilik belgesi icin VW-AG ye xxxxxxxx miktar para veriyorum. Hadi hayırlı olsun anlaşmasıdır

Onayı alan memnun / onayı veren memnun

Örnek motul ? YadaLuqui ? Ya da castrol

Bu onayları bedavdan mı aldı ?

Bi dünya hava parası bayıldı vw - ag ye

Kapital düzende para karşılığı Helal sertifikası !

Bu kadar.

bundan sonraSı için Dogru onaylı yağ dan devam edin tabi.
Tamemen benim düşüncem de bu şekilde.Vw onayı olmayan bir sürü yağ var çok da kaliteli kötü mu diyecegiz bunlara? Kötü dersek de neye dayanarak kötü diyecegiz ? Renault geçen yıla kadar elf ile çalışıyordu elf öneriyordu şimdi castrol öneriyor.2020 model bir arabayı ne yapacağız düne kadar elf öneriyordunuz şöyle böyle diyordunuz bugün Castrol öneriyorsunuz araba aynı araba 😀Yani bugün Vw-ag ın kapısını selenia çalsa kamyon dolusu parayı verse Volkswagenin önerisi selenia diyecekler.

Son düzenleme:
Tamemen benim düşüncem de bu şekilde.Vw onayı olmayan bir sürü yağ var çok da kaliteli kötü mu diyecegiz bunlara? Kötü dersek de neye dayanarak kötü diyecegiz ? Renault geçen yıla kadar elf ile çalışıyordu elf öneriyordu şimdi castrol öneriyor.2020 model bir arabayı ne yapacağız düne kadar elf öneriyordunuz şöyle böyle diyordunuz bugün Castrol öneriyorsunuz araba aynı araba 😀Yani bugün Vw-ag ın kapısını selenia çalsa kamyon dolusu parayı verse Volkswagenin önerisi selenia diyecekler.
Hocam öneriden ziyade 502/505 onaylarından bahsediyorum.

Yurtdışı forumlarında cam shaft ile ilgili sorun yaşayanları gördüm ve yağı değiştirmeye karar verdim.

Yurtdışı forumlarında cam shaft ile ilgili sorun yaşayanları gördüm ve yağı değiştirmeye karar verdim.

onay icermeyen 5/30 yağ kullanımında (Cam shaft ) Kam mili <=> triger mekanizması ile ilgili ne gibi sorunlar olmuş ? link verebilirmisiniz?

onay icermeyen 5/30 yağ kullanımında (Cam shaft ) Kam mili <=> triger mekanizması ile ilgili ne gibi sorunlar olmuş ? link verebilirmisiniz?
Hocam selamlar, camshaft yataklarındaki aşınma hakkında bilgi verilmişti. Bunu vw 5xx onaylı yağların içerdiği özel maddeler ile yüksek basınç altındaki düşük köpürme oranı ile sağladığını belirtmişler ve oradaki ''bearing'' sistemleri sadece yağ ile temas halinde bu contalar spesifik olarak 5xx onaylı yağların içerdiği özel katkılara karaşı dayanıklı üretildiği belirtilmiş yani onaysız yağın içinde olan farklı tür katkılar bu sızdırmazlığa karşı bir riskmiş. Üstelik 5xx onaylı yağlar düşük sülfür ile üretildiği için beni ilgilendirmiyor ama dizel makinelerin partikül filtresi için daha sağlıklıymış. Bir diğer dikkatimi çeken fark ise, benim bildiğim kadarıyla 1.5tsi motorlarda var ama benim kullandığım 1.2tsi da görmedim belki vardır, oil catch can denen buharlaşan yağın silindire gitmesini engelleyen sistemin doğru oranda buharlaşan yağ ile ve bu buharlaşan maddelerin ise buharlaşması öngrörülen maddeler olması gerektiği yani onaysız yağlar içindeki farklı tür katkı ve malzemenin bunlar için tehtit olduğu belirtilmiş.

Onay demek nedir? Vw hangi firma ile anlasirsa onayladigi yağ o dur. Vw nin istediği uygunluklari sağlayan bir çok firma var hangisi ile anlasirsa onla devam eder.Şu an halihazirda Vw bazi servisler castrol kullaniyor bazilari shell,Ben shell madeni yağlar fabrikasinda calisiyorum ve şu an Vw icin yağ üretiyoruz

Onay demek nedir? Vw hangi firma ile anlasirsa onayladigi yağ o dur. Vw nin istediği uygunluklari sağlayan bir çok firma var hangisi ile anlasirsa onla devam eder.Şu an halihazirda Vw bazi servisler castrol kullaniyor bazilari shell,Ben shell madeni yağlar fabrikasinda calisiyorum ve şu an Vw icin yağ üretiyoruz
Önerilen yağ demek istemiyorum, yağların arkasında bulunan vw spesifikasyonlarını taşıyan kodlardan bahsediyorum.

Vw 508/509 veya 504 507 ,, vs onaylar için markalar çok yüksek meblağ almiyordur çünkü araştırınca birçok markada onay var mesela yerli lubexte 508 509 var,golf8 aracjmdq rowe kullandim mesela mannol champion wolf Petrol ofisi gibi çok marka var toyota petrol ofisi kullanıyor yetkili serviste

Arkadaşlar elma ile armudu karşılaştırıyorsunuz, bahsettiğiniz husus siyah ile beyaz kadar birbirinden farklı şeylerdir,

Öncelikle öyle ben parayı bastırdım vw üretici onayı aldım falan o iş o kadar kolay olmuyor,

Araç üreticisi kullandığı motor veya motorlar için taleb edilen yağın şu kadar basınca dayanıklı olacak, şu katkı maddeleri içerek, şu kadar düşük kül oranına sahip olacak, şu kadar temizleme katkıları içerecek, yağın 100C° derecedeki kararlığı X birim olacak, yağ kopması yaşanmamasına karşı min. ve max. dayanımı X birim olacak, yağın basınç altında kararlığı şu kadar olacak, yağ soğuk marş anında şöyle olucak böyle olucak vs…

VW, Mercedes, Renault veya başka bir araç üreticisi X bir yağ markasıyla anlaşma yapması farklıı bişey X marka bir yağın (üretici onayı) alması çok farklı bişeydir,

VW bir yağ markasıyla anlaşma yapması demek fabrikada üretilen araçların ilk yağ dolumu o yağ markasından sağlanan yağlar ile dolum yapılır, üreticinin yetkili servislerinde yine o yağ markasının yağları kullanılır,

Ancak
(Üretici onayı) demek VW ‘nin ürettiğii belirli motorlar için istenilen şartnameleri ve spefikasyonları, ihtiyqç duyulan toleransları X marka yağ markası şayet yapılan testlerde karşılıyabilir ise üretici onayı almaya hak kazanır, Ancak yağ üreticisi bu (üretici onayını) tüm yağ çeşitlerinde almaya hak kazanmış anlamına gelmez, yalnızca belirli bir yağ serisi için sadece 1 yağı için bu onayı almış olur,

Yani özetlersek üretici onayı kelimesi yağ firması araç üreticisine yağ üretmek için üretici onay aldım anlamına gelmemektedir, Bir yağ markası VW için istenilen yağ onayı almış ise VW belirli motorları için belirli şartnameleri ve spefikasyonları sağlamış, yapılan tüm testleri geçerek ilgili (xxxx numaralı üretici onayını) almaya hak kazanmış, ve (burası önemli) TSI motor ailesinin yalnızca belirlenen şu motorlarında kullanılması uygundur anlamına gelir.,

Aksi durum olsaydı Castrol ‘ün 5W-30 olarak farklı farklı 10 çeşit yağı mevcut, Adamlar 10 farklı çeşit 5W-30 yağ üretmek ile 7 farklı çeşit 0W-20 yağ üretmekle uğraşmazdı, Adamlar aynı 5W-30 viskozitede olupta farklı farklı üretici onayına sahip yağlar için Ar-Ge ‘ye milyonlar harcıyorlar.

Üretici Onayı..?
Yani yağ üreticisi VW araçlarıda kullanılması için üretici onayı almıyor,

@buraksimsek
Evet Renault eskiden Elf marka yağ markasıyla çalışıyordu, Yarın Petrol Ofisi ile çalışır, öbür gün Petronas ile anlaşma sağlar, Renault ‘nun ürettiği motorda aynı motor olabilir ama o yağ markası halen Reno ‘nun motorlarında kendi yağının sağlıklı çalışabilmesi için yüzlerce saat üzerinde çalışarak şartnamelere ve spefikasyonlara uygun, yapılan testlerden de geçerek (xxxx kodlu üretici onayını) alması gerekir, bitti mi hayır bitmedi, yağ üreticisi onayı 1.5 dci motorlar için almış ise Renault V6 motoru için başka şartnameler ve spefikasyonlar ve farklı bir (xxx üretici onay kodu) yayınlar, her şey yeniden başlar yeniden yağ üreticisi ve diğer yağ üreticileri bu V6 motor için yeniden çalışmalara başlayarak istenilen özellikte tarife göre yemeği pişirmek en baştan çalışmaya başlar.

Geçmiş olsun...

Öncelikle yeni üye olan yada eski üye olup önemli konuları dikkatinden kaçan arkadaşlara tavsiyem aşağıdaki iki konuyu baştan sona okuması bu forumda bana göre en önemli iki başlık ben şahsen bu konuları okuduktan sonra aracımın garantisi yok ise bakım malzemelerini alıp sadece işcilik vererek öğrendim işlem yapmayı hangi yağ hangi filtre neyin nerede kullanıldığı nereden almam gerektiği gibi bilgiler...

özellikle @forzaGilles bilgileri ne yetkili servis nede özel servisteki çalışanlarda var bence bu forum için veli nimet bir kez daha teşekkür ederim şahsen...

aracımızı ustaya emanet ederken eğer onların ürünleri kullanılacaksa önceden bakın edin ne kullanıyor ne yapıyor sizin ürünleriz hangisi hazırlayıp kenara koymuşmu buradaki yazılanlar ile karşılaştırıp ustayı uyarın...

https://www.golftutkusu.com/topic/5279-guncel-bakim-masraflari/page/539

https://www.golftutkusu.com/topic/12886-0w-20-motor-yagi-ana-konu-1-0-1-5-tsi-motor-icin/

Geri