Merhabalar

MustafahyrKilic

Yeni Üye
İsim
Mustafa
Araç
Golf 7 1.2tsi
Ankara'dan herkese selamlar,
Yaklaşık 6 ay önce 1.2 tsi 2013 midline golf sahibi oldum. İlk aracım olduğu için manuel olmasını istedim. Kendisinden çok memnunum yavaş yavaş kendimce eksikleri kapatıp 7.5r line görünüme çeviriyorum ve kafamın karışık olduğu bir konu var hangi jantı takmalıyım ve kaliteli bir yay ya da coilover olmadan araç 18ınc jant ile çok yüksek kalır mı? aklımda şuanlık pretoria'lar var yardımcı olursanız çok sevinirim ( sis çevrelerinden çok memnun değilim yakın zamanda tamponları değiştireceğim) WhatsApp Görsel 2025-01-08 saat 17.31.31_e69985b4.jpgWhatsApp Görsel 2025-01-20 saat 14.10.32_d820b0ba.jpg

Hoşgeldiniz..
Rline yapacaksanız yay ve 18’ msw öneririm.
Proteria 18 pek kendini göstermiyor ve replika almayın bence.
Oem olarak 18’ Durban,Sebring,Valencia, vb bakabilirsiniz.
17 Dijon önermem spor durmayacaktır ve ağır bir jant.

Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Replika jantlar son seçeneğiniz olsun. Mümkünse OEM jant bulmaya çalışın. Bir Durban mesela tüm dünyada Golf 7 kasa ile özdeşleşmiş bir jant. Cadiz olur, Nogaro olur. Rotary olur. Pretoria olur. Bunların hiç biri de araçta sırıtmaz, yakışır.

Oem yoksa bilindik markalarda da çok güzel modeller mevcut, CMS,MAM vs.

Yükseklik konusunda jant boyutu araç yüksekliğini ve teker boyutunu pek etkilemez. Tabi üreticinin lastik boyutu değerlerinde kaldığınız sürece. 205/55r16 ile 225/40r18 arasında teker boyutu olarak 1cm bile yok fark

Standart yükseklik malesef büyük jantlarda pek hoş görünmez. Bu yüzden orijinalinde de 18" jantla gelen araçlar 2cm alçaltılmış geliyor.

Bulabilirseniz orjinal rline yayları yada 10-12bin civarı bir bütçe ile Eibach Pro-kit hem OEM kalitesinde hemde aşırı pahalı olmayan bir ürün.

Yaklaşık 6 ay önce 1.2 tsi 2013 midline golf sahibi oldum. İlk aracım olduğu için manuel olmasını istedim. Kendisinden çok memnunum yavaş yavaş kendimce eksikleri kapatıp 7.5r line görünüme çeviriyorum ve kafamın karışık olduğu bir konu var hangi jantı takmalıyım ve kaliteli bir yay ya da coilover olmadan araç 18ınc jant ile çok yüksek kalır mı? aklımda şuanlık pretoria'lar var yardımcı olursanız çok sevinirim ( sis çevrelerinden çok memnun değilim yakın zamanda tamponları değiştireceğim) Ekli dosyayı görüntüle 81645Ekli dosyayı görüntüle 81646

🧿 hoş geldin...

Yaklaşık 6 ay önce 1.2 tsi 2013 midline golf sahibi oldum. İlk aracım olduğu için manuel olmasını istedim. Kendisinden çok memnunum yavaş yavaş kendimce eksikleri kapatıp 7.5r line görünüme çeviriyorum ve kafamın karışık olduğu bir konu var hangi jantı takmalıyım ve kaliteli bir yay ya da coilover olmadan araç 18ınc jant ile çok yüksek kalır mı? aklımda şuanlık pretoria'lar var yardımcı olursanız çok sevinirim ( sis çevrelerinden çok memnun değilim yakın zamanda tamponları değiştireceğim) Ekli dosyayı görüntüle 81645Ekli dosyayı görüntüle 81646
Hoş geldiniz :)

18" için öncelikli olarak MSW veya OEM jantları tavsiye ederim. 18" pretoria güzel durmuyor.

Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Replika jantlar son seçeneğiniz olsun. Mümkünse OEM jant bulmaya çalışın. Bir Durban mesela tüm dünyada Golf 7 kasa ile özdeşleşmiş bir jant. Cadiz olur, Nogaro olur. Rotary olur. Pretoria olur. Bunların hiç biri de araçta sırıtmaz, yakışır.

Oem yoksa bilindik markalarda da çok güzel modeller mevcut, CMS,MAM vs.

Yükseklik konusunda jant boyutu araç yüksekliğini ve teker boyutunu pek etkilemez. Tabi üreticinin lastik boyutu değerlerinde kaldığınız sürece. 205/55r16 ile 225/40r18 arasında teker boyutu olarak 1cm bile yok fark

Standart yükseklik malesef büyük jantlarda pek hoş görünmez. Bu yüzden orijinalinde de 18" jantla gelen araçlar 2cm alçaltılmış geliyor.

Bulabilirseniz orjinal rline yayları yada 10-12bin civarı bir bütçe ile Eibach Pro-kit hem OEM kalitesinde hemde aşırı pahalı olmayan bir ürün.
Tekerin dış çapı kağıt üstünde hemen hemen aynı kalır fakat 205/55/R16 lastiğin yanağı 225/40/R18 lastiğin yanağı kadar rijit olmadığı için ve " ) " şeklinde durduğu için 18" jant taktığınızda araba yükselir.

Geri