🛑 Golf 8 Korna Sorunu " Geç Çalma "

metinkar

Uzman Üye

İsim
MetinK.
Araç
Golf 8
Merhaba arkadaşlar...

forumda göremedim eğer var ise konuyu birleştirebilirsiniz...

Komşumun aracın da kornaya bastığı zaman geç çalıyor bastırınca calııyor yani nasıl diyeyim kornaya basıyorum sanki bir saniye geçince oluyor benim araçta hemen korna çalıyor...

Sizde durum nasıl böyle bir sorunu olan var mı belki farkında olmayabilirsiniz...

Bende direksiyon göbeğinin kenarlarına basınca çalmıyor sanki daha ortaya basınca da korna süresi uzuyor.Selam-ikaz kornası dediğimiz anlık korna zor oluyor.İlk defa bir araçta korna çalarken zorluk yaşıyorum

Upvote 0
Bende direksiyon göbeğinin kenarlarına basınca çalmıyor sanki daha ortaya basınca da korna süresi uzuyor.Selam-ikaz kornası dediğimiz anlık korna zor oluyor.İlk defa bir araçta korna çalarken zorluk yaşıyorum

Aynı sorun kodlama ile ilgilenen birisi bilir mutlaka her yerine basınca çalması gerek bir video var şimdi gördüm aynı sorun ikici sekmede...

@passatrline dursun senin firma değil mi aşağıdaki adres...

Upvote 0
Benim golf 8 aracımın kornasıda çok yüksek sesle çalıyor ufacık bassam bile ortalık 56 oluyor trafikte birine teşekkür etmek yada selam vermek amacı ile kullanamıyorum bu sebepten dolayı.

Upvote 0
Benim golf 8 aracımın kornasıda çok yüksek sesle çalıyor ufacık bassam bile ortalık 56 oluyor trafikte birine teşekkür etmek yada selam vermek amacı ile kullanamıyorum bu sebepten dolayı.
Konudan bağımsız söylüyorum, selamlama, teşekkür veya bir başka sebeple korna kullanma kültürümüz çok yanlış.

Korna sadece ve sadece kaza önleme amaçlı kullanılmalı. Ses ve gürültü kirliliğinin en büyük sebebi olan korna sadece kullanım amacı için çalınmalı

Yani trafikte enbüyük rahatsızlık yaşadığım şeylerden biri de bu maalesef.

Korna o kadar çok kullanılıyor ki artık çalınsa Bile insanlar alıştığında dikkate almıyor.

Upvote 1
VW B ve C segmentinde korna konusunda biraz özensiz davranmış.

D segment Passat da göbek basma şiddeti, korna çalma şiddeti ve ses tonu tam kıvamında lokum gibi.

Ama T-Cross da korna çalabilmek, ayrı bir eziyet, kornanın ses tonu tam bir rezalet.

Sıfır araca 1 ay sonra sanayide korna taktırmak zorunda kaldım.

O kadar kötü bir korna sesi vardı ki, tam bir komedi. Yetkili servis bunlarda tekli , sadece bas tonu korna var, o yüzden böyle ses çıkıyor dedi. İkili ( Bas - Tiz ) korna takın dedim, biz yapamayız, orijinali neyse o, teknik değişim yapamayız dediler.

Öyle mi.

Gittim sanayide bir elektrikçiye, Bosch marka ikili bas tiz korna seti kaç para kardeşim, montaj dahil 1500 tl dedi.

Tak kardeşim.

Tabi orijinal kornanın yerini bulabilmek için bayağı bir mücadele verdik, 8 - 10 defa kornaya bastıktan sonra, sağ ön tekerin iç ön yanından alttan müdahale ile korna değişimini gerçekleştirebildik, O kadar düşük dB kapasiteli bir korna takmışlar ki, elektrikçi bile şaşırdı, böyle korna mı olur diye.

Tabi ses tonu ve şiddeti mükemmel hale geldi ama

Korna çalabilmek için direksiyon göbeğinin herhangi bir noktasına, özel bir baskı uygulamak gerekiyor.

Birini uyarmak için inceden dat yapayım demek mümkün değil.

Bu da VW in görünmez kazıklarından biri deyip geçtik.

Araçtan sökülen dandik korna

1.png

.2.png

3.png

4.png

Son düzenleme:
Upvote 0

Geri