Ek Su Pompası İptali

Yusuf0101

Yeni Üye
İsim
Yusuf
Araç
Golf 7
Merhaba abilerim kardeşlerim.
Golf 7 2014 1.6 TDI DSG aracımda görselde görünen arızaları aldım ek su pompasından olduğunu söylediler iptal edelim kafan rahat olur dediler öyle yaptık fakat sonrasında araçta yağ sıcaklığı 105 e gelince gaz kesmeye ve çekişten düşmeye başladı yazılımı yapan arkadaşa götürdüm yağ sıcaklık sensörü adaptasyonu yaptım düzeldi dedi sonrasın p0101 maf sensörü arızası çıkmaya başladı birkaç sefer işlem yaptırdım kavrama falan değişti her işlem sonrası araç yağ sıcaklığından dolayı çekişten düştü çekişten düşerken p101 hatası vermiyor adaptasyon yapıldıktan sonra veriyor

Ben bu ilk yaptırdığım işlemden sonra meydana geldiğini düşünüyorum bu hatanın çünkü daha öncesinde yoktu.

Sizden yardım olarak bu yazılımı eski haline nasıl getirebiliriz yani basit birşey midir bu?

IMG_8655.png

Moderatör tarafında düzenlendi:

Zorla motoru hararet yaptırmaya çalışmak

Bu pompa dediğim intercooler yerine watercooler var bu araçlarda onun altında küçük ek pompa var yanı havayı suyla soğutan parçaya ait ek pompa o iptal edildi aracın trigerinin bağlı olduğu elektrikli pompadan bahsetmiyorum tekrar değerlendirilirse sevinirim teşekkürler

Bu pompa dediğim intercooler yerine watercooler var bu araçlarda onun altında küçük ek pompa var yanı havayı suyla soğutan parçaya ait ek pompa o iptal edildi aracın trigerinin bağlı olduğu elektrikli pompadan bahsetmiyorum tekrar değerlendirilirse sevinirim teşekkürler

Adı İntercooler watercooler fark etmez, esasen aynı parça. Turbo sonrası basınç arttıkça ısınan havayı soğutmadan motora alıyorsunuz. Hele bir de yazılım varsa sapıtması gayet normal.

P.v=n.R.t formulune bakınca ne kadar boost yaparsanız emme havası sıcaklığı o oranda artıyor. Hatta pratikte daha kötüdür.

Bence siz o pompayı düzeltmekle işe başlayın.

Bu arada, o pompa hala gereksiz diyorsanız emme manifoltunu söktürüp satın. İyi para eder. Yerine direkt boru bağlar ustanız. Zira şu hali ile pratikte borudan farksız.

Hocam zaten konuyu açma sebebim oydu yanlış anlaşıldım biraz son cümlemde onu da belirttim eski haline nasıl çevirebilirim o arızaları aktif hale getirip parçayı değiştirmek istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek birini arıyorum teşekkürler.

Ek su pompasını iptal eden o şahısta 1 gram beyin olmadığı anlaşılıyor,

İster elektrikli ana su pompası (devirdaim pompası) olsun, isterse de ek su pompası olsun, Parça çalışmıyor diye iptal etmek beyinsizliktir,

Bunun anlamı zorla ve bilerek isteyerek motora su kaynatmasını sağlayıp, size çok yüksek maliyetli onarım masrafı açması demek oluyor,

Ayrıca araçta ek su pompası 1 tane değil, 2 tane ek su pompası vardır.

Geri