Golf 7 Highline basic led d3s ampul öneri

VagAddict

Yeni Üye
İsim
Ahmet Can
Araç
Vw Golf VII 1.6 Tdi Highline
Cümleten hayırlı kandiller arkadaşlar,
2014 highline aracım mevcut malum yaşı gereği ön far ampulleri ömrünü doldurdu.
Sanayide ustaya sorduğumda artık led takıyoruz d3s gazlı ampuller eskide kaldı gibisinden söyledi fakat çok güven vermedi.
Yeni Ampul değişimi yapan arkadaşımız var ise tavsiyelerine açığım..

Önceki araçlarımda birkaç kötü led tecrubesinden sonra,Golf'tede orjinaldede xenon olduğundan bu farlarda kolay kolay led ampule geçmem,yakın zamanda bende yeni ampul taktım,aldığım ampul Osram Night Brecker Lazer up to+200 Next Generation,biraz pahalı bir set ama kesinlikle xenon ampulde rakipsiz.Beyaz ve sarı karışım oranı çok dengeli,dolayısıyla yağmurlu havalardada çok başarılı

Orjinal Bi-Xenon farlı araca Led ampül takılmaz/takılmamalı,

Xenon ampülü zaten hali hazırda oldukça iyi aydınlatma performansı sunar,

Xenon merceği olan farda NASA üretimi Led‘te kullansanız sağlıklı bir aydınlatma alamazsınız,

Zaten buna gerekte yok Xenon başlı başına iyi bir aydınlatma sunan bir teknolojidir.

Bilgilendirmeler için çok teşekkürler…

Sanayide ustaya sorduğumda artık led takıyoruz d3s gazlı ampuller eskide kaldı gibisinden söyledi fakat çok güven vermedi.
Aracınıza LED takan öneren kimselere inanmayınız.
Orijinalde ne varsa o tipte ampul kullanınız.
Bu ampulleri öneren ya da uygulayanlar sadece kazanç için söylerler.
Teknik detaylarını uyumluluğunu pek bilmezler..
12v=12v yeterli değil. Daha fazla detay var uyumsuz olduğuyla ilgili..

o ustadan koşarak uzaklaş... ben d3s photon ultimate black edition 9000 lm taktım güzelce bir far ayarınıda yaptırdım çok güzel oldu size de tavsiye ederim farlar sökülmüşken eğer çok kirliyse mercekleride temizletirseniz maksimum verim alırsınız

o ustadan koşarak uzaklaş... ben d3s photon ultimate black edition 9000 lm taktım güzelce bir far ayarınıda yaptırdım çok güzel oldu size de tavsiye ederim farlar sökülmüşken eğer çok kirliyse mercekleride temizletirseniz maksimum verim alırsınız
sis farlarınada limon sarısı orijinal photon takarsanız sisli havalarda çok iyi aydınlatması var bizzat denedim orjinal halojen sislerden daha iyi aydınlatıyor

Kesinlikle orjinalden yanayım .bende 2024 mayıs ayında değişim yaptım osram night brecker lezer modelini aldım ve aydınlatması çok çok iyi.ancak 3 gün önce gece yoculuğunda kırpma yapmaya başladı sebebini anlayamadım.sorun ampuldemi araçtamı bilemedim.

Osram ve Philips gibi 100 yıldır ampül üreten markalar varken, Avrupa ECE standartlarını/regülasyonlarını ve kalite standartlarını karşılamayan Photon vs.. marka bir ampül alır insan, bunu benim mantığım almıyor anlamak zor.

servise git orjinal ürün taktır kullan yani ne gerek var garantili olsun yada garantinin sahibi belli olsun muhattabın var sonuçta...
kuş serisi işine girmeye gerek yok bence...

LED ampul satıcıları diyor ki:
En fazla lümen bende var..
En kalitelisi bende var..
Var var uyar uyar..

Kişisel deneyimim Bi-Xenon ömrü az ve bozuluyor altı ay ile bir yıl arası yenilemekten bıkınca led
kullanmaya başladım sorun ortadan kalktı. (D3S Photon Milestone LED)

Kişisel deneyimim Bi-Xenon ömrü az ve bozuluyor altı ay ile bir yıl arası yenilemekten bıkınca led
kullanmaya başladım sorun ortadan kalktı. (D3S Photon Milestone LED)
Xenon ‘nun ömrü az mı..?

Standart bir Xenon ampülünün ömrü yaklaşık 4.000 saat’tir, hatta 10.000 saat ömür sunan Xenon ampülleri mevcuttur,

Standart bir halojen ampülün ömrü yaklaşık 500 saattir, halojen ampüller bile yaklaşık 3-4 sene hizmet verirken, Yani standart bir Xenon ampül halojen ‘e göre 4-5 kat daha uzun ömürlüdür, Normal şartlarda basit bir halojen ampül en kötü 2 yıl hizmet verir,

Şuan aracımdaki Xenon ampüller 9 yıldır sorunsuz hizmet veriyor, daha uzun süre bozulmadan hizmet veren arkadaşlarımın araçları bile var,

Xenon pahalı bir ampül olduğundan piyasada sahtesi çok fazla olan bir ampül tipidir, sadece bu tip sahte ampüller kısa ömürlü olabilir.,

Diğer olasılık aracın elektrik aksamında bir problem arıza vardır,

Led ampül gibi alternatif çözümler; Xenon farların merceği ile uyumlu değildir, Led farın merceği farklıdır, Xenon farın merceği farklıdır, Bir diğer sıkıntı Led ‘ler yüksek ısı ürettiğinden orta vadede farlara zarar verme riski mevcuttur.

Photon denilen markanın vaad ettiği 6.000/8.000 kelvin ve 9.000 lümen ışık, Açık kalp ameliyatı yapılan ameliyathaneler de bile böyle bir ışık gücüne ve ultra beyaz ışık kullanılmamaktadır,

bu kadar yoğun beyaz ışık iyi andınlatma sağlar anlamı taşımamaktadır, yoğun beyaz ışık gece sürüşlerinde insan gözlerinin normalden çok daha kısa sürede yorulmasına sebebiyet verir,

Çocukluğumuzda mahallenin elektrikçisinden aldığımız Tekfen marka akkor ampülüm bile belirli standartları ve regülasyonları karşılarken, bu photon denilen markanın hangi standartları regülasyonları karşıladığı belirsiz, resmi web sitelerini bulmak 10dk. mı aldı, içi bomboş bir site.

Geri