Tiguan yag uyarisi ve farkli marka yag ekleme

ahmet306

Katılımcı Üye

İsim
ahmet
Araç
Tiguan Highline 1.5TSI
Selamlar,

Bu ara arac sivilarindan sansim yaver gitmiyor.
Dun sogutma suyuna odaklaninca yola cikmadan yagi kontrol etmeyi unutmusum ve otoyolda sari renkli dusuk yag uyarisi verdi. ( cubugu kontrol ettigimde en alt seviyedeydi)

ilk benzincide bulabildigim en iyi yagdan ekletmeye calistim.
shell helix ultra 5w30 vw502 ve 505 standartlari destekliyor.

Normalde vw 504 olmasi gerekir diye biliyorum ama o sekilde yol almak istemedim.
Yaklasik yarim litre eklettirdim.
Bu sekilde 300km yol geldim (forzagilles affetsin :) )

Mevcutta aracimda yetkili servis castrol 5w30 yagi var.
Motor 1.5tsi 150

Sizce ne yapmaliyim simdi?
- aracin bakimi mart sonunda, bir sey yapma normal bakima gir
-istanbula doner donmez servise git yag degistir
-oldugun sehirde hemen servis bul git ( biraz zor ama sartlari zorlayabilirim)

Aynı durumda kaldım ve yağı tamamen değiştirdim yaklaşık 3 ay vardı yıllık bakıma. İki farklı yağ olmasın dedim. 1.5 TSI lerce yağ yakma sorunu var mı?

Selamlar,

Dun sogutma suyuna odaklaninca yola cikmadan yagi kontrol etmeyi unutmusum ve otoyolda sari renkli dusuk yag uyarisi verdi. ( cubugu kontrol ettigimde en alt seviyedeydi)

Normalde vw 504 olmasi gerekir diye biliyorum ama o sekilde yol almak istemedim.

Motor 1.5tsi 150

Yani uzun yola çıkarken aracın yağını suyunu kontrol edin derler, tam o durum olmuş.

Tecrübe olsun. Yetkili servis bakımlı ise direkt olarak yol yardımı arayınca ücretsiz gelip yağ ücreti alarak eklerlerdi.

Uyarı verdiğinde aklınızda olsun.

Şimdi şunu yapın diyemiyorum. Çünkü ardına bir şey çıkabiliyor.
O sebeple ben olsam diye bakamıyorum..

Ama yine de eğer imkan dahilindeyse bulunduğunuz yerde bakımı aradan çıkartın kafanız rahat olsun. Ekstra bir şey çıkmazsa express bakım yapabilirler.

Geçmiş olsun.

Selamlar,

Motor 1.5tsi 150

Geçmiş olsun.,

Ne mi yapmalısınız..?
-Tatilinizin keyfini çıkarın, tatil dönüşü aracı (Mart ayı yerine) şimdiden bakım yaptırın, Zaten bakım zamanınız yaklaşmış,

Tavsiyem şuan ki aracınız veya gelecekteki aracınız fark etmezsizin uzun yolculuklarda bagajda her zaman 1 Litre yağ bulundurun, ve ayrıca yolculuk sonunda eve döndüğünüzde o bagajdaki yağı orada muhafaza etmeyip eve veya depoya vs.. kaldırınız,

Önemli not: Kapağı açılmamış motor yağı uzun süre sıkıntı çıkarmadan dayanır, Ancak motor yağının kapağını açtığınızda işinizi bitip kapağı kapattığınızda istediğiniz kadar kapağı sıkı kapatın., bir süre sonra kapak kısmından ve plastik bidonun enjeksiyon birleşim yerlerinden yağ sızıntı yapar, bidonu 2 kat poşete de koysanız o yağ posetten de sızar, her yer batar motor yağını temizlemekle uğraşır durursunuz. Kapağı açılmış yağı kesinlikle araçta muhafaza etmeyiniz,

Aynı şekilde kapağı açılmamış yağı da yaz aylarında sıcak havada araçta muhafaza etmeyiniz.

Bakımda yaklaşmış, müsait olduğunuz da en kısa zamanda bakımı yaptırın derim.

tatil dönüşü bakımı yaptırın hocam sıkıntı olmaz mart ayına çok bişey kalmadı zaten

@ahmet306
Aracınız en son kaç km'de bakıma girdi ve şuan kaç km? Daha doğrusu yıldan bağımsız kaç km kaldı bakıma?

Aracim 24500kmde 10ay once bakima girmisti.
Simdi 37bin km oldu.

Daha onceki araclarimda ve bu aracimda daha once hic yag ve su eklemesi ihtiyacim olmamisti.

Ama sanirim bu sene biraz fazla km yaptim, normalde 10-12bini pek gecmezdim.

Yine de tsi nin biraz yag yaktigi gercegini degistirmiyor.
mesela daha once kullandigim 1.6mjet bir gram yag eksiltmezdi.

Aracim 24500kmde 10ay once bakima girmisti.
Simdi 37bin km oldu.

Daha onceki araclarimda ve bu aracimda daha once hic yag ve su eklemesi ihtiyacim olmamisti.

Ama sanirim bu sene biraz fazla km yaptim, normalde 10-12bini pek gecmezdim.

Yine de tsi nin biraz yag yaktigi gercegini degistirmiyor.
mesela daha once kullandigim 1.6mjet bir gram yag eksiltmezdi.
Yapılan km eksilmeler gayet normal.
Az zaman geçmemiş ve yapılan km de bunu gösteriyor.
Farklı araç olsa da ben de 15 bine yakın bakıma girerken 1 defa yağ uyarısı vermişti aracı kapatıp açınca düzelmişti. Seviye de tam dipte değildi. Anlık bir uyarı olmuş olabilir. Zaten kılavuzlarda tüm araçlar yağ yakacak demez ama yakarsa da normal kabul ediliyor. Tabii ki başka bir durum olur istisnai o başka

Geri